Wki

Hur man målar Formica bänkskivor

Tålamod, bra förberedelser och god ventilation är nyckeln till rekonditionering dina bänkskivor för mindre än 75€.

Steg

Hur man målar Formica bänkskivor. Ta allt från räknarna.
Hur man målar Formica bänkskivor. Ta allt från räknarna.
 1. 1
  Ta allt från räknarna. Planerar att arbeta runt ditt kök under minst två hela dagar.
 2. 2
  Rengör räknarna grundligt, med en ammoniak-baserade rengöringsmedel. Skölj väl och låt räknarna torka. Det skulle inte skada att rengöra dem igen. Gör samma sak med kakel, om du planerar att måla det, liksom.
 3. 3
  Slipa försiktigt ytorna på bänkskivan (och backsplash, om det är en del av projektet). Detta steg kommer att ta bort alla inbäddade fett och ger ytorna en bit av en "tand" som hjälper primern följa. Torka ytorna helt för att ta bort allt damm.
 4. 4
  Tape bort allt du inte vill måla. Detta inkluderar kakel, om du inte vill måla det (även om det verkligen kan se bra ut om du inkludera det i ditt projekt), samt golv, väggar och skåp under och över. Färgen rekommenderas kommer att gå överallt.
 5. 5
  Applicera en bra primer, såsom KILZ. Använd en skum rulle och arbeta långsamt för att undvika luftbubblor. Låt detta torka enligt anvisningar på produkten. (Om du kan göra steg 1-5 i en dag, bra. Stopp. Låt det hela torka.)
 6. 6
  Sand gång mycket lätt. Återigen, torka av ytorna för att avlägsna allt damm.
 7. 7
  Rustoleum gör en produkt som heter sten skapelser som rymmer upp vackert. Det finns många färger. Den har lite av en steniga effekt som ger en intressant konsistens. Få minst tre burkar, så du har gott om samma färg mycket för touch-ups. Applicera ett första skikt och låt den torka helt.
 8. 8
  Applicera ett andra tunt lager, fylla i eventuella luckor som behövs. Låt detta torka helt, alltför.
 9. 9
  Applicera polyurethene med skum rulle, återigen arbetar långsamt för att undvika luftbubblor. Denna yta kan upprepas så många gånger som du är villig att tillämpa det, men låt varje ansökan torka ordentligt.
 10. 10
  Behandla dina nya bänkskivor som för alla andra nya bänkskivor. Knivar ska skära in i mål, så skär inte direkt på det. Rengör den regelbundet med vatten, och torka vatten spiller så snart du kan.
 11. 11
  Du kan söka på nytt de polyurethene yta månader senare, bara vara säker på att ytan är ren och torr.

Tips

 • Använd målartejp och tidningar att täcka golvet, skåp, och intilliggande väggar. Den tid du spenderar förbereda dina ytor kommer att vara mycket mindre än saneringen tid om du inte är noggrann.
 • Behandla det som du skulle en dyr yta - inte skär in i det, och inte sätta varma kastruller på det. Städa upp spill innan de torkar på det, och låt inte vatten samlas på det under lång tid. Använd en icke-slipande rengöringsmedel.
 • Om sprutning ett stort område, använda en disponibel plast trasa för att skydda angränsande ytor. Dessa är mycket billiga (mindre än 5€ för 9 'x 12') och kan klippas till rätt storlek.

Varningar

 • The Stone Creations Färgen innehåller partiklar som kommer att flyga omkring när färgen sprutas, hålla täckt något du inte vill ha målade (som skåpen).
 • De flesta sprutlackeringsfärger är giftiga. Isolera din arbetsplats, betona god ventilation, använd en mask, och hålla barn och husdjur borta. Ännu bättre, ta bort bänkskivan och måla utomhus. Detta kan inte vara realistiskt med en stor bänk, men är väldigt lätt att göra i händelse av en liten fåfänga topp. (Ref: http://www.ehow.com/how_4911418_remove-laminate-countertops.html )

Saker du behöver

 • En ammoniak-baserade rengöringsmedel
 • Fint sandpapper
 • Liten skum rollern och flera reservdelar rullar
 • KILZ primer (vit för ljus bänkskiva måla färg, mörk för mörkare färger - om du kan hitta det)
 • 3-4 burkar Sten Creations sprayfärg från Rustoleum
 • Vatten-baserade polyurethene klar yta