Wki

Hur Refinish marmorgolv kakel

Refinish dina marmorgolv kakel för mindre än 75€. Denna metod tar bort även det tunna skiktet av injekteringsbruk som har lämnats om injekteringsbruk installerades och inte omedelbart rengöras efteråt.

Steg

Hur Refinish marmorgolv kakel. Få alla de punkter som anges i de saker du behöver längst ner i denna artikel.
Hur Refinish marmorgolv kakel. Få alla de punkter som anges i de saker du behöver längst ner i denna artikel.
 1. 1
  Få alla de punkter som anges i de saker du behöver längst ner i denna artikel.
 2. 2
  Avsnitt ditt golv i mindre arbetsområden. Om du använder små 5 x 5 ft avsnitt det kommer att göra ditt arbete lättare att hålla ren. Använd rullas upp handdukar eller dukar droppe runt 5 "x 5" omkrets för att begränsa mängden kickback spray från snurrande rörelse som vinkelslipen genererar. Om du inte gör detta, kommer den mjölkfärgat sprayen få överallt.
 3. 3
  Blöt sektion av golvet med vatten och täcka plattorna med ett fint lager av vatten (mer är bättre eftersom det ger smörjning för pad).
 4. 4
  Tillsätt en liten mängd av polering förening och blanda väl (bara sprida den runt med handen).
  • Var noga med vatten / föreningsblandning helt täcker ditt arbetsområde.
  • Se till att vattnet / föreningsblandning är mjölkiga och ganska löst innan polering.
  • Var noga med att använda handskar när du gör detta eftersom polering föreningen är sura och kommer att torka upp och irritera huden.
 5. 5
  Använd vinkelslip med nylonduk att gå över dina brickor en efter en. Låt vinkelslipen göra jobbet och bara hålla sugkoppen stadigt. Det kommer att ta lite tid att vänja sig vid första, men du får kläm på det. Spendera minst 30 sekunder på varje platta för att se de skrapar, skav, är repor kratsade ner och jämnas så mycket som möjligt. Förvara kvarnen rör sig i små cirklar för att polera plattor jämnt.
 6. 6
  När du har avslutat den sektionerade området, häll rent vatten över området och blanda runt göra det blött igen. Använd en Shop Vac och suger upp allt. Sen om det behövs, skölj med rent vatten och suga upp det också.
 7. 7
  Flytta till nästa avsnitt tills varje platta är klar.
 8. 8
  Använd en ren våt handduk och torka golv så att du kan få så mycket av överblivna stänk och rester från polering förening av golv och inventarier. Sedan gå över dina brickor återigen med en torr handduk.
 9. 9
  Slutligen, efter dina kakel och fogar är torr, använd en sten / marmor sealer som förseglar dina brickor. Två lager är tillräckliga och ditt golv kommer att se så gott som ny.

Tips

 • Bär smutsiga kläder när du gör detta, och tvätta dem separat från resten av dina kläder. Den polermedel luktar riktigt surt, och spinning verkan av kvarnen är kommer att få det på kläderna.
 • Använd handskar
 • Om du har djupa urgröpningar eller repor, kommer denna metod inte eliminera dem (de kommer att skina och se mycket bättre, men de kommer fortfarande att vara synligt). Du kommer att behöva slipa ner marmor med flera diamant slipskivor att jämna ut plattan (vilket är mycket tidskrävande och kan vara värt att betala en professionell för att göra). Men när du gör det, kan du använda den här metoden för att återfå den blanka finishen.
 • Se till att du försegla golven efter.
 • Denna metod för rekonditionering kommer att ge dig tillbaka den glans och polska av marmor kakel.

Varningar

 • Lacket föreningen är en sur förening. Använd handskar vid hantering. Det är inte fruktansvärt frätande, bara en irriterande på huden, men inte att bära handskar kommer att resultera i torra irriterade händer.

Saker du behöver

 • 1 liter polering förening för marmor (finns på nätet eller någon professionell golv butik). Jag använde "M" variant för marmor (25€).
 • En variabel hastighet vinkelslip som använder 5/8 bilagor (eller om du vill göra detta snabbare, hyr ett golv polermaskin).
 • A 4 "KARDBORREB fäste (som använder 5/8 montering) att använda med vinkelslipen (10€). Dess lite skiva infästning som har små krokar på det (som kardborre) för att gripa tag kardborre skiva pad bilagor.
 • En vit polyester putsdyna. Det kommer att bli en stor cirkulär skiva. (Kostar ca 5€). Detta bör vara tillgängliga på de flesta stora butiker hem leverans. Skär en bit av vit polyester putsdyna i en cirkel för att passa vinkelslipen KARDBORREB fastsättning. Stick in den på den bifogade filen och se till att det stannar där (hakarna kommer att fånga in de polyesterfibrer).
 • En butik vac att suga upp de kvarvarande vatten och sammansatt blandning.
 • Kakel / Sten sealer för marmor