Wki

Hur tvätta polyester

Polyester är en syntetisk väv som generellt motstår rynkor, bleknar och krymper när det tas om hand på rätt sätt. Även om det kan piller och enkelt fläcken med oljebaserade spill, är polyester en stark väv som används för att göra många plagg som människor bär varje dag. Polyester används också för att skapa blandningar som gör bomull och andra tyger mer hållbara. Använd dessa tips för att tvätta polyester enkelt och effektivt.

Steg

Hur tvätta polyester. Tvätta polyester-sticka blandning plagg ut och in.
Hur tvätta polyester. Tvätta polyester-sticka blandning plagg ut och in.
 1. 1
  Tvätta polyester-sticka blandning plagg ut och in. En polyester-sticka blandning tyg kan fastnat enkelt och kan fånga på knäppe, trim eller knappar från andra objekt. För att undvika några hugskott eller skador på ditt plagg, vända den ut innan gungade den i tvättmaskinen. Även om det inte är nödvändigt att göra detta med andra polyesterblandningar, kan det bidra till att minska noppor på vissa plagg.
 2. 2
  Använd varmt vatten och standard tvättmedel polyester plagg. Kallt vatten kan inte effektivt bort fläckar från polyester, speciellt oljebaserade fläckar. Varmt vatten kan ge upphov till successiv krympning och färg blödning. Varmt vatten kommer att bidra till att avlägsna fläckar och behålla plaggets form och storlek. Häll i lite sköljmedel för att minska effekterna av statisk klänga. Polyester är känslig för statisk klänga utan sköljmedel.
 3. 3
  Dry polyester plagg i torktumlaren med en låg temperatur. Kontrollera torkningsprocessen regelbundet. Polyester plagg som torkar för länge eller vid för varmt för en inställning kan krympa och orsaka plagget passar dåligt. Polyester torkar snabbt och bibehåller sin form när torkat ordentligt. En torktumlare ark kan bidra till att minska statisk hänga på tork. Polyester artiklar kan vara lufttorkad, men det är viktigt att hålla dem borta från solen när du torkar. När luft-torkning, omforma plagget innan hängande eller plant för att torka.
 4. 4
  Blötlägg vita kläder över natten i en blandning av 1 liter varmt vatten och 1/2 kopp maskindiskmedel. Diskmedlet hjälper till att lysa upp vithet objektet. Regelbunden blekmedel kan vara för hårda för polyester plagg. Undvik att använda blekmedel när du tvättar vit polyester objekt.
 5. 5
  Handtvätt polyester plagg i syfte att få dem rena. Snurra dem i varmt vatten och skölj med rent vatten. Att torka handtvättad poster, vika dem och trycka dem mot bassängen sidan för att pressa ut extra vatten. Objekt som färgats med en oljebaserad bets eller har gulnat med åldern bör tvättas i maskin för att återställa dem till förutsättning.

Tips

 • Läs alltid den vård taggen på plaggen innan du försöker att tvätta eller rengöra dem. Objekt som indikerar "endast kemtvätt" bör vidtas för att en professionell kemtvätten istället för tvättas hemma. Men, taggar som bara säger "Dry Clean" kan ofta tvättas säkert för hand.

Saker du behöver

 • Tvättmaskin och torktumlare
 • Tvättmedel
 • Diskmedel
 • Järn eller ångbåt