Wki

Hur bli av loppor i mattor

Loppor kan förvirra matta med ett husdjurs päls och bosätta sig i ditt golv. Dessa parasiter är mycket liten och kan vara svåra att se. Gå över din matta i vita strumpor. Om din matta har loppor, kommer du att se små bruna eller svarta specs hoppar upp på dina strumpor. Följ stegen nedan för att bli av matta loppor för att skydda din hälsa.

Steg

Hur bli av loppor i mattor. Dammsug din matta ordentligt.
Hur bli av loppor i mattor. Dammsug din matta ordentligt.
 1. 1
  Dammsug din matta ordentligt. Använd munstycksanslutningen istället för att bara trycka på dammsugaren. Börja i ena änden av rummet, och vakuumet i remsor tills du har täckt hela mattan. Ägna särskild uppmärksamhet åt hörnen i rummet och golvlister. Loppor gillar att gömma sig i mörka och fuktiga områden, så vakuum under möbler också. Kasta vakuumpåsen bort i en utanför papperskorgen när du är klar.
 2. 2
  Dammsug alla stoppade möbler i rummet, särskilt vid basen och i sömmarna. Loppor hoppar ofta på möbler, och de kunde åter hemsöka din matta om det inte avlägsnas.
 3. 3
  Steam rengöra dina mattor och möbler för att ytterligare eliminera loppor. Om du inte äger en ångtvätt, hyra en från ett hem förbättring eller livsmedelsbutik. Följ instruktionerna som följer med utrustningen noggrant. Du kan också överväga att anlita ett företag rengöring med ånga för att rengöra för dig. Den höga temperaturen som utövas från ångtvätt kommer att döda både vuxna och ägg.
 4. 4
  Applicera en matta behandling. Spraya en adulticid aerosol direkt till mattan. Dessa sprayer kommer också avsluta vuxna loppor och ägg. Ett annat alternativ är en speciell pulver som innehåller borsyra.
 5. 5
  Strö en blandning av salt och borax hela mattan om du föredrar att inte använda kemiska behandlingar. Låt blandningen penetrera under 24 timmar, och sedan vakuum upp.
 6. 6
  Släng mattor och husdjur sängkläder till stöd i loppa borttagning. Om du inte vill att en del av dessa, tvätta dem i en sanitär cykel i tvättmaskinen. Använd även den hetaste torktumlaren inställningen tillgängliga. Tvätta dessa dagligen tills loppor manifestation är borta.
 7. 7
  Behandla dina husdjur för loppor. Om ditt husdjur är en bärare för dessa parasiter, kommer din matta håller bli angripen. Fråga din veterinär vilken medicinering är rätt för ditt husdjur. Också överväga att ändra ditt husdjur kost för att säkerställa högsta nivån av näring. Rätt kost kommer att förbättra immunförsvaret och låta ditt husdjur att kämpa mot loppor mer effektivt. Vissa veterinärer rekommenderar att lägga vitlök och öljäst till sällskapsdjur dieter, kontakta din veterinär för att se om detta är ett alternativ för dig.
 8. 8
  Ring en förintelse företag som en sista utväg. Dessa företag kommer att behandla ditt hus för loppor och åta sig att ta hand om problemet.

Varningar

 • Låt inte små husdjur på mattan för några dagar efter bevattning eller duschning en matta behandling.