Wki

Hur bump ett lås

"Stöta" ett lås vs plocka ett lås. - Stöta, även kallad "rapping" är inte en ny teknik för att öppna låsta bildörrar. I själva verket har det funnits minst ett halvt sekel! När denna metod används på rätt sätt är det extremt effektiv i över 90% cylindertyp lås. Som med någon annan teknik det kräver lite tid och tålamod för att kunna bemästra. En bula nyckel är en nyckel som alla nedskärningar är på maximalt djup (999). Bump nycklar kan skäras för standard pin tumbler typ låser liksom "grop" lås.

Steg

Hur bump ett lås. Se till att nyckeln du använder passar inuti låset du tänker kringgå.
Hur bump ett lås. Se till att nyckeln du använder passar inuti låset du tänker kringgå.
 1. 1
  Se till att nyckeln du använder passar inuti låset du tänker kringgå. I de flesta fall kommer en viss modell av lås accepterar alla nycklar från den modellen eftersom endast de tänder knapparna är olika. Med andra ord: när du har en Acme-modell bump nyckel, kan det öppna alla andra Acme-modell lås.
 2. 2
  Skaffa en bula nyckel. Det finns två sätt att skapa en bula nyckel: Ett sätt är att köpa den typ av nyckel för modellen låset i fråga och be låssmed att svarven ett "999"-tangenten, en slags nyckel där alla dalar är på den djupaste möjliga inställning. Att be om en 999 nyckel kan anses vara något tvivelaktigt.
 3. 3
  Klipp din egen bump nyckel. Ha en kopia av nyckeln gjorts i fråga, sedan använda en metall-fil för att skapa din egen bump nyckel hemma. Bara lämna alla dalar ner så att de är även med den lägsta punkten i tänderna. Om du gör detta, kan knölen nyckeln inte nödvändigtvis öppna alla lås för motsvarande modell eftersom en annan lås kan behöva en nyckel med ännu lägre dalar.
 4. 4
  Sätt in nyckeln i låset, dra ut en "klicka", så det är nästan hela vägen, men inte riktigt. Medan trycka eller dra på kanten av nyckeln i önskad roterande riktning, kraftigt slå den bakre änden av nyckeln med ett fast föremål, t.ex. baksidan av en skruvmejsel. Om gjort rätt, kommer nyckeln vridas i den riktning som den håller på att skjutas eller dras in, och dörren kan sedan låsas upp. Om inte, helt enkelt upprepa detta steg tills det fungerar eller om du bestämmer dig för att sluta.

== Video ==

Tips

 • Nästan alla lås fungerar på samma sätt: Tumlare är stift som skärs i två på olika punkter, därav termen, "pin stack." När du sätter in en nyckel i ett lås, den vinklade tänder stöd i att lyfta stiften möjliggöra eventuell vila på lämplig höjd i dalen. Om du använder rätt nyckel i rätt lås, divisionerna i stiften match-up med den övre delen av cylindern, kallad shear linje. Nu de bästa stift är utanför cylindern och de nedre stiften är inne, så att låset för att rotera fritt. När du stöter ett lås, är energin från strejken överförts från nyckeln, till botten stift, producera tillräckligt med energi för att i huvudsak studsar de bästa stiften utanför cylindern så att låset kan vända.
 • Om du vill gå oupptäckt, placera en liten remsa av mjukt, stötdämpande material på den övre kanten av nyckeln där det fysiskt berör låset. Annars, när du stöter på nyckeln, kan det buckla låset.
 • Inte alla lås kan vara stötte. Här är en lista över Lås Bump Proof.
 • Stöta fungerar bäst på högkvalitativa lås eftersom tumlare och cylindrar röra sig jämnare.

Varningar

 • Inbrott och intrång är olagligt. Inte fastna gå någonstans du inte är juridiskt tänkt att vara.

Saker du behöver

 • En nyckel som passar i låset som du vill öppna. eller köpa en bula nyckel från www.bump-j.com
 • En triangulär metall fil
 • En penna