Wki

Hur tar man bort latexgummi mattan och fästmassa från ett cementgolv

Mattor och kakel limmas på ett betonggolv kan oftast dras upp lätt, men ta bort den torkade latex mastix (lim) som återstår är en arbetsintensiv, utmanande, och potentiellt farligt jobb. Att få mastix off är en multipel-steg process.

Steg

Hur tar man bort latexgummi mattan och fästmassa från ett cementgolv. Läs det här över, sedan bestämma om du har tid, fysisk hälsa, och önskan att starta jobbet.
Hur tar man bort latexgummi mattan och fästmassa från ett cementgolv. Läs det här över, sedan bestämma om du har tid, fysisk hälsa, och önskan att starta jobbet.
 1. 1
  Läs det här över, sedan bestämma om du har tid, fysisk hälsa, och önskan att starta jobbet. För vissa människor, hyra ut jobbet är ett bättre val.
 2. 2
  Om det område som täcks med torkad kitt är större än 25-30 m², eller om området är i ett slutet utrymme som inte kan vara väl ventilerat, allvarligt överväga att hyra ut jobbet.
 3. 3
  Hur mycket måste du ta bort? Om du vill ha kittet helt bort, 100% borta, förstår att under normala omständigheter som inte kan åstadkommas. Vissa kitt kommer ha fyllt små håligheter i ytan av cementen och kommer alltid att vara synlig. Men om du kommer till det stadiet, då ytan kommer förmodligen att vara mycket nära att helt slät, och med syraetsning det tillfredsställande att acceptera en konkret färg eller "fläcken".
 4. 4
  Dra upp mattor eller kakel, och skrapa mastix-impregnerade ytan med en flatnose spade.
 5. 5
  Nästa prova en en-tums eller mindre stämjärn.
 6. 6
  Nästa prova ett rakblad FÄRGBORTTAGNINGSMEDEL, det slag som används för fönsterglas.
 7. 7
  Vad som återstår är bäst behandlas med kemikalier.
 8. 8
  Sätt ett golf-boll-sized glob av kommersiell latex mastix remover på en 4 x 4-in plats och vänta 10 minuter. Det kommer att visa tecken på upplösning. Med en spackel, skrapa upp den uppmjukade röran och kasta. Du kommer inte få mastix all off i ett pass. Upprepa två eller tre gånger med kemiska remover.
 9. 9
  När du har tvättas bort om allt du kan med kemiska, kan du ta bort diset av mastix vänster genom att torka ner små områden med thinner. Det fungerar bra, men det är dyrt, och utan bra ventilation det kommer att döda hjärnceller.
 10. 10
  Ta bort de envisa, små fläckar av mastix återstående genom att gnugga dem med en pimpsten, såsom de som säljs i poolen material avdelningar byggvaruhus.
 11. 11
  Den bekymrade looken av den släta ytan kanske inte vara acceptabelt, men ytan kan vara lätt surt tvättas och målas. Lösningar för syratvätt är allmänt tillgängliga, och om arbetstagaren bär ordentligt skydd för ögonen, händer, armar och fötter det går snabbt.
 12. 12
  Semi-transparent betong färg eller "fläcken" är lätt sprutas över den rengjorda och etsas betongyta med hjälp av en trädgårdsmästare pump spruta. Denna uppföljning med en kommersiell, tydlig sealer gör en mycket bra finish.

Tips

 • Om ditt hem byggdes runt 70-talet eller så, och du har tagit bort vinylplattor och kitt är svart och härdad - du kan spraya WD40 på de områden och det kommer åter emulgera limmet förvandla det till vad som ser ut som motorolja. Skrapa kitt i en hög och tillämpa en kommersiell absorberande - du kan då sopa materialet. Det tar flera applikationer, men fungerar.
 • Brute force går bara så långt. Du kommer att behöva använda kemikalier.
 • Observera att dessa inte kommer att mjukna eller ta bort kitt: kraften av 120 psi vatten högtryckstvätt, alkohol, matolja, tvättmedel, kokande vatten (om du inte har obegränsad tillgång till gallon per minut.), Thinner, syra, lut, en 2 -3/4-in bred, järn scrapper med spade-liknande handtag säljs för avlägsnande plastgolv (bredden på dess blad är för bred för att tillåta en person med normal styrka för att använda den för att ta bort kitt.)
 • Det finns nu företag som gör giftfria mastix removers som gör ett bra jobb att lösa upp tätningsmassa utan att döda dina hjärnceller. Par exempel CitrusKing Mastix Remover, Bean-e-Doo.
 • Var medveten om att svart kitt kan innehålla asbest.

Varningar

 • Flyktiga kolväten är skadliga för hälsan. Ventilera väl. Kom ihåg att ångor från de flesta kolväten är tyngre än luft och kan ansamlas vid flyktiga koncentrationer nära golvet. Alla potentiella antändningskällor bör tas bort från arbetsområdet och angränsande rum. Dessa inkluderar: ugnar, varmvattenberedare och elektriska apparater. Tragiska konsekvenser har förekommit missbruk av lösningsmedel i hemmet.