Wki

Hur att ta bort rost och korrosion

Rost är resultatet av oxidation av järn. Den vanligaste orsaken är långvarig exponering för vatten. Metaller som innehåller järn, inklusive stål, binder med syreatomerna finns i vatten för att bilda ett skikt av järnoxid, eller rost. Rost kommer att öka och påskynda korrosionsprocessen, så underhåll är viktigt. Men att ta bort rost är inte alltför svårt. Denna artikel kommer att visa dig hur.

Steg

Hur att ta bort rost och korrosion. Skaffa en power grinder eller slipmaskin om du inte äger en redan.
Hur att ta bort rost och korrosion. Skaffa en power grinder eller slipmaskin om du inte äger en redan.

Mekanisk metod

 1. 1
  Skaffa en power grinder eller slipmaskin om du inte äger en redan. De är lätt tillgängliga på någon järnaffär, men eftersom de är elverktyg, de sannolikt kommer att ha rejäl prislappar. Många hårdvara leverans butiker som Ace Hardware och Home Depot hyra ut sådana verktyg för en betydligt mindre avgift. Effekt slipmaskiner är särskilt användbara för större rost täckta ytor som på gamla bilar.
 2. 2
  Montera kvarnen med den grövsta skivan tillgänglig. Grinders är utrustade med löstagbara skivor som är utbytbara och utbytbara när de har slitits ned till värdelöshet. Det är bäst att börja slipa bort rost med den största, till tuffaste av dessa göra snabbt bort med den värsta av rost och undvika onödigt nöta de mindre, mer känsliga sådana. Stripping, fiber, och sliprondeller fungerar bra.
 3. 3
  Säkra rostiga materialet så att det inte kommer att röra sig när du slipa bort rosten.
 4. 4
  Slå på strömmen kvarn och borsta den roterande skivan mot rost försiktigt men bestämt. Var noga med att hålla den i ständig rörelse för att undvika misstag mejsling av metall.
 5. 5
  Använd en makt sander att avsluta rost off. Om någon mindre rost kvarstår, bör sandning bli av med den. Effekt slipmaskiner fungerar precis som makten slipmaskiner, förutom att de vibrerar en rondell i stället rotera en skiva. Detalj slipmaskiner är särskilt utformade för svåråtkomliga ställen, och bör användas för rost på hörn och ojämna ytor.

Store köpte kemikalier

 1. 1
  Köp en kemisk rost remover. Ja, de finns, men ofta den viktigaste komponenten är någon form av syra som ger röken att vara semi giftiga. Använd skyddskläder vid hantering inklusive skyddsglasögon, handskar och ansiktsmask eller andningsskydd. Rost removers kan köpas på någon hårdvara leverans butik och vissa auto butiker kropp. Vissa valfria varumärken Lakvattentorn-rost, Acid Magic, The Works och WD-40.
 2. 2
  Applicera lösningen. Du kan göra detta på några olika sätt.
  • Vissa kemiska lösningar redan kommit i en spray behållare. Spraya lätt och exakt på rost och låt sitta över natten för tunga rost.
  • Andra lösningar måste tillämpas med hjälp av en pensel. Skrapa av eventuell rost som lätt kan tas bort och jämnt applicera lösningen. Låt stå över natten.
  • En annan metod är total överspolning. Om ett objekt är liten nog, hitta en plast färg hink eller annan behållare och placera rost objekt i den. Häll nog rostborttagare lösningen att helt dränka den och låt den stå över natten.
 3. 3
  Skölj med vatten och torka.
 4. 4
  Skrapa bort eventuell kvarvarande rost. De flesta av rost borde ha lossnat under natten och resten ska lossna lätt.
 5. 5
  Upprepa processen om det behövs. Mängden väntetiden nödvändigt att ta bort rost beror på objektet i fråga, hur illa det är rostig, och hur väl den köpta produkten fungerar. Ibland metallen måste behandlas med lösningen mer än en gång, i synnerhet om rost är på en vertikalt stående objekt.

Household metoder

 1. 1
  Kontrollera att se vad du har i ditt hem. Ofta kan du skapa din alldeles egna rostborttagning lösning utan att lämna köket. Homemade lösningar fungerar speciellt bra med mindre rostig metall. Den aktiva ingrediensen i de flesta butik-köpt kemiska lösningar är någon form av syra, vanligtvis fosforsyra eller saltsyra, och mest sura ämnen som finns i ditt hem kan utföra samma trick
  • Strö salt över rostiga området och låt dra med citron eller lime juice. Detta fungerar särskilt väl med rostfläckar på kläderna.
  • Gör en pasta genom att blanda vatten eller väteperoxid med grädde av vinsten. Sprids ut rostiga området och låt sitta i några timmar, ta sedan bort med en tvättlapp.
  • Doppa en tillknycklat boll av aluminiumfolie i vit vinäger och skrapa bort på rost.
 2. 2
  Alternativt helt täckt dränka rost objektet i en behållare med en sur vätska. Citron / lime juice, vinäger, och cola allt fungerar bra. Låt sitta i några timmar eller över natten. Ju mindre objektet ska mindre tidskrävande detta vara. Ta ut det, skölj och torka.

Elektrolys

 1. 1
  Inrätta en elektrolytlösning. Det är enklare än det låter. Fyll en plasthink med tillräckligt med vatten för att dränka din rostiga föremål och blanda en matsked bakpulver per liter vatten. Blanda väl tills det löser sig.
 2. 2
  Använd en annan, uppoffrande bit stål som anod. Den elektrolysprocess kommer så småningom sönderdelas denna metall. Placera anoden, såsom ett stål kan, med båda ändarna ut, vilket fungerar bra, om burken är placerad för att omge din rostiga föremål, beroende på storlek.
  Se till att burken anoden är magnetiska för att undvika att den blandas ihop med aluminium. Denna offeranod kanske inte vara helt under vattenytan, för att ansluta den till en torr plats, för att förhindra att din fjädrande klämma eller bundet på wireterminal från att förstöras / urkärnade och upplöstes med tiden.
 3. 3
  Anslut en tråd bly (bundet eller snäppfästen) till en rost-fritt tvärsnitt din rost täckt föremål för en bra anslutning. Du kan behöva att manuellt skrapa bort lite rost för att uppnå detta. Fullt dränka den rostiga föremål, noga med att hålla så mycket som möjligt av tråden ur vattnet.
  Varning: Se till att denna rostiga föremål inte Varning:> tryck anoden för att förhindra en elektrisk kortslutning (kort).
 4. 4
  Fäst de två ledningarna för en lägre amp bilbatteri laddare till anoden och den rostiga föremålet.
  Positiv (röd) bör anslutas till anoden, och:
  Den negativa (svarta) ansluts till tråden som leder till rost objektet.
  • Om anoden är också helt under vatten, överväga att använda en annan tråd som en medlare / anslutning mellan anoden och bilbatteri laddare leder till hålla laddaren bly och anslutning torr.
 5. 5
  Koppla in bilbatteri laddare och slå på den. Elektrolys process kommer gradvis börja arbeta bort på rost. Låt det sitta i 12-20 timmar Varning:. Om du någonsin vill kontrollera status för din rostiga föremål, se till att stänga av och dra ur batteriladdaren först. Du kommer att se bubblor stiger till ytan och gyttjan samlas vid ytan. Båda dessa saker är normala.
 6. 6
  Koppla ur bilbatteriet och ta bort ledningarna från dina objekt. När det tas ut, bör din rostiga föremålet vara rost-fri, men fortfarande i behov av en rengöring. Använd en pad Scotch Brite för att ta bort slam på objektet och en borste för att rengöra dem svårare att nå platser.

Tips

 • När rosten har tagits bort, kan det rosta igen. Förhindra att detta händer genom att belägga dina metallverktyg med olja eller fett. För andra föremål, överväga att belägga dem med en stark grundfärg. Om du vill måla dem, se till att belägga dem med minst ett skikt av primer förväg för extra skydd.

Varningar

 • Var särskilt försiktig när du använder elektrolys för att rengöra rost. Du använder levande elektriska strömmar. Se till att din behållare är icke-gynnsam (plast fungerar bäst), använd gummihandskar, och inte orsakar negativa och positiva trådar att komma i kontakt.
 • Bestäm exakt metallen på ditt objekt. Rost är ett annat ord för järnoxid, som bara bildas på järn eller metaller som innehåller järn, såsom stål. Alla metaller korroderar, om än på olika sätt, och andra metaller har sin egen "version" av rost. Några av de metoder som beskrivits ovan, såsom elektrolys, är utformade specifikt för rost och bör inte försöka att rengöra andra metaller.
 • Slipning och slipning ojämnt kan slipa bort på själva metallen. Om ett visst objekt är värdefull, överväga att använda en kemisk lösning eller elektrolys.
 • Undvik att andas några starka sura ångor, alltid ge tillräcklig ventilation när du arbetar med en syra. Det kan irritera hals och lungor, särskilt i de personer med astmatiska eller lunga förhållanden. Överväg att använda ögon och mun skyddskläder såsom skyddsglasögon och ansiktsmask. När du arbetar med köpta sura produkter, använd alltid skyddshandskar.