Wki

Hur tar man bort djurhår från kläder

Alla älskar sina husdjur, det är att kasta håret som klamrar sig fast vid våra kläder som vi motsätter oss! Det finns inte mycket vi kan göra för att förhindra spridande, men vi kan lätt ta bort håren från våra kläder.

Steg

Hur tar man bort djurhår från kläder. Använd tejp metoden.
Hur tar man bort djurhår från kläder. Använd tejp metoden.
 1. 1
  Använd tejp metoden. Få en rulle bred tejp, företrädesvis förpackningstejpen används för tätning lådor. Skär av en bit, stor nog att svepa runt din handflata. Klibbiga sidan upp och klappa den lätt över dina kläder innan du lämnar huset.
  • Ta en bit med dig, för en snabb touch upp när du når din destination och upptäcker att du har tagit med några hårstrån.
  • Glöm inte att köra bandet eller penseln över din överkast - om ditt husdjur ligger på din säng, kommer det att ha många hårstrån och vi tenderar att sitta på våra sängar för att sätta våra strumpor eller skor på, samla mer sällskapsdjur hårstrån på vår kläder.
 2. 2
  Använd en ludd borste. Du kan hitta ludd borstar i de flesta djuraffärer, droghandel (apotek), eller stormarknader. Rulla den över dina kläder, innan de lämnar huset eller när du lägger undan dina kläder på natten.
  • Använd lint pensel på din klädsel möbler ett par gånger i veckan, för att ta bort hår. Mindre hår, mindre chans att ha dem fast vid dina kläder.
 3. 3
  Placera en ren handduk på toppen av din säng. Sprid ut dina byxor eller kjol, så att du kan rensa upp i baken. Byt inte kläderna på handduken, men omedelbart sätta dem på att undvika att få mer hår på dem. Efter dressing, och omedelbart innan de lämnar huset, städa upp igen med ludd borste.
 4. 4
  Använd en pimpsten. Detta är en ännu billigare, lätt-att-göra-lösning för att få bort djurhår. Den kan användas om och om igen.
  • Använd en ren, torr pimpsten mot djurhår, precis som du gör en ludd borste. Var försiktig och borsta bara en riktning och ta hand med tyger som fångar och kör lätt.

Tips

 • Håll dina kläder utom räckhåll för ditt husdjur. Katter älskar speciellt att koppla av på kläderna. Om kläderna är inte där, de kan inte vila på dem. Detta är mycket viktigt med kläder nybakade ur torktumlaren eller förs in från hängande utanför - de söker värmen i kläderna.
 • Så fort du kommer hem, byta kläder, vika eller hänga dem i garderoben borta från ditt husdjur.
 • Ackumulerad djurhår kan ofta tas bort från tyg möbler genom att gnida en torktumlare ark i en cirkelrörelse. Håret lossnar och det lämnar tyget luktar färskt.
 • Inse att långhåriga hundar fäller lika mycket som katter gör. Vissa korthåriga raser, fäller inte lika mycket, men förstår att när du får ett husdjur in i huset, kommer du att ha sällskapsdjur hårstrån på dina kläder.

Varningar

 • Damm dina möbler, och dammsuga mattorna dagligen. Mattorna bör vidtas utanför och misshandlades regelbundet för att ta bort både hår och damm. Hår flugor, så att mindre hår runt, desto mindre chans att ha sällskapsdjur hår över dina kläder.

Saker du behöver

 • Lint pensel, eller
 • Scotch ™ tejp eller annan packtejp