Wki

Hur att rengöra din tvättstuga

Tvättstugor är bra att ha, men pojken, de kan bli rörigt. Om din dator är ur hand, oroa dig inte. Oavsett om du har en dedikerad tvättstuga, ett hörn av garaget, eller en bricka undanstoppad i en hall garderob, kan du återta kontrollen och användningen av detta utrymme.

Steg

Hur att rengöra din tvättstuga. Om du lagrar rengöringsmedel i tvättstugan, bortskaffa något hopplöst föråldrad grejer, speciellt om du inte använder det längre eller behållaren verkar vara i fara att spilla dess innehåll.
Hur att rengöra din tvättstuga. Om du lagrar rengöringsmedel i tvättstugan, bortskaffa något hopplöst föråldrad grejer, speciellt om du inte använder det längre eller behållaren verkar vara i fara att spilla dess innehåll.
 1. 1
  Fånga upp tvätten. Få alla rena kläder lägga undan. Smutsiga kläder som är i tvättstugan och sätta dem undan, alltför. Efter det, om tvättstugan självt är ditt mål, ta in endast en last åt gången från andra rum.
 2. 2
  Rensa. Detta är ett särskilt problem om din tvättstuga fungerar som en arbetsplats, lera rum, sällskapsdjur område, eller ett lager.
 3. 3
  Om du lagrar rengöringsmedel i tvättstugan, bortskaffa något hopplöst föråldrad grejer, speciellt om du inte använder det längre eller behållaren verkar vara i fara att spilla dess innehåll. Om du behöver kassera hushållskemikalier, kontakta din kommun om korrekt avfallshantering.
 4. 4
  Organisera vad som återstår. Placera den i hyllor, skåp eller lådor så att de objekt som du använder mest är nära till hands. Om möjligt, ta bort topparna av tvättmaskin och torktumlare och alla arbetsytor.
 5. 5
  Damm väggar och skåp. Lint uppbyggd i en tvättstuga kan göra för en hel del damm på väggarna. En långskaftad dammtrasa eller mopp kommer att göra detta till ett snabbare jobb.
 6. 6
  Torka av utsidorna av din tvättmaskin och torktumlare. Använd en mild, utspädd spray renare och en trasa.
 7. 7
  Rengör alla bänkskivor och utplåna tvättho, om du har en. Tvätt sjunker ofta i slutändan får de röriga jobb, som att städa målarpenslar eller leriga skor, så din kanske inte någonsin glimt. Bara ren värst av det och gå vidare.
 8. 8
  Städa ur ungefär en gång om året. Även om det inte är en synlig mess, medför inte det en brandrisk och minska effektiviteten i din torktumlare. Ett igensatt ventil kan också bidra till att damma i ditt hem.
 9. 9
  Sopa och golvet, och skaka eller slang ut några scatter mattor eller mattor.
 10. 10
  Om du har hårt vatten, prova att köra en tvätt med ättika i den med jämna mellanrum. Syran kommer att hjälpa till att lösa upp mineraler. Du kan även lägga till det sköljningen med dina kläder, och nej, dina kläder kommer inte stinker ättika när de är torra.

Tips

 • Sätt tvättstuga på ett regelbundet schema så att det inte blir så här illa igen. En enkel sak är att rengöra bara en sak varje gång du gör en massa tvätt. En belastning, torka av tvättmaskin och torktumlare. En annan last, bara sopa golvet.
 • Rengör luddfiltret i torktumlaren varje gång du kör en last. Torktumlaren kommer att köra mer effektivt och du kan skära ner på damm.
 • Gör en liten bit i taget, speciellt om röran är svår. Börja med en last eller två av tvätt en dag och gå vidare till nästa steg en annan dag. Inte hålla på det.
 • Om du kan göra med en något oordnad låda, sluta vika underkläder och strumpor. Det kommer att spara tid.
 • Om din tvättmaskin rinner ut din tvättho, få ett trådnät luddfilter att lägga över slutet och byt ut den när den fylls med ludd. Det ser ut som en grovt stickad tråd strumpa, och det kommer att hjälpa till att hålla diskbänken från igensättning.

Varningar

 • Blanda aldrig hushållskemikalier eller rengöringsmedel, och släng inte dem genom att hälla dem i avloppet.
 • Alltid hålla hushållskemikalier borta från barn och se till att locket är på ordentligt.
 • Använd handskar vid hantering av rengöringsmedel och använda dem med tillräcklig ventilation.