Wki

Hur man installerar skruvar och bultar


Installera skruvar och bultar i material såsom plast, tar trä, aluminium och plåt en lätt beröring för att undvika strippning eller korsgängning. Här är hur man gör det på rätt sätt.

Steg

Hur man installerar skruvar och bultar. Kontrollera att du har rätt storlek skruv för hålet.
Hur man installerar skruvar och bultar. Kontrollera att du har rätt storlek skruv för hålet.
 1. 1
  Kontrollera att du har rätt storlek skruv för hålet. Om det är samma skruv du tog bara ut, fint. Om du byter ut skruven, är en bra kontroll för att hålla upp mittemot den gamla skruven. Om gängorna mesh och längderna är samma, det är förmodligen rätt. Observera att vissa vanliga skruvar i olika storlekar har samma gängstigning (gängorna skall förenas). Ett vanligt exempel på tre är 6-32, 8-32 och 10-32. Så kolla diametern på skruven också. Om du inte kan kontrollera storleken på hålet, gå mycket försiktigt och stannar vid första tecken på motstånd.
 2. 2
  Se till att hålet är fritt från skräp. Dammsug ut chips, blåsa ut dem med tryckluft, eller skaka del upp och ner.
 3. 3
  In spetsen på skruv eller bult i befintligt hål. Se till att skruven är vinkelrätt mot ytan med hålet. Ofta orsaken korsgängning är att skruven inte var korrekt justerade innan det kördes.
 4. 4
  Med ett lätt tryck, vrid skruven bakåt (moturs) med en skruvmejsel tills du känner ett indrag eller hör ett klick eller båda. Detta indikerar att skruven är i den ursprungliga tråden.
 5. 5
  Ge skruven ett eller två varv medsols. Om det finns en hel del motstånd, sluta och börja om. Det kan vara cross-gängade. Det borde inte vara mycket motstånd. Fortsätt tills skruven är ordentligt, men inte över-vridmoment.

Tips

 • Om du har en massa skruvar eller långa skruvar och använder en borrmaskin eller skruvdragare med en koppling, starta skruven för hand med en skruvmejsel som ovan, använd sedan borrmotorn med kopplingen inställd på den lägsta inställningen. Seat skruven och ombonad den med skruvmejsel och justera vridmomentet inställningen tills kopplingen bryts från denna skruv. Det borde vara alla moment som behövs. Om du inte har en koppling, stoppa precis innan sittande och avsluta med en skruvmejsel.
 • Om det behövs, hjälper en prick av glidmedel i skruvhålet. Det är klart, luktfri, vattenlöslig, och det torkar rent om det finns överskott.
 • Ju finare tråden och den mindre skruven, desto mer försiktig bör du undvika korsgängning eller strippa.
 • Mjukare material som plast och trä, kommer band lättare än hårdare sådana, såsom metall.
 • För att undvika skador på färdiga bitar på grund av verktyg glidning, skär ett hål storleken av fästanordningen huvudet diameter i en kaffe kan lock eller liknande material och trä den över skruven vid installation.
 • Om de invändiga gängor skalas och fästanordningen kommer inte åt, kan det vara nödvändigt att använda skär ersättare tråd.

Varningar

 • Använd inte magnetiska skruv innehavarna eller skruvmejslar runt känslig elektronik.
 • Använd aldrig en skruvmejsel som hävstång eller mejsel. De är inte avsedda för detta ändamål.
 • Om du använder en borrmaskin eller skruvdragare, förstå dess säkra drift.

Saker du behöver

 • Tålamod. Det är värt det, speciellt om delar tas bort och ersätts ofta.