Wki

Hur man installerar en takfläkt

Om du vill installera en takfläkt men vet inte hur, kommer den här artikeln att ta dig genom stegen.

Steg

Hur man installerar en takfläkt. Stäng av strömmen till ljusets kretsbrytare eller säkring på tjänsten panelen.
Hur man installerar en takfläkt. Stäng av strömmen till ljusets kretsbrytare eller säkring på tjänsten panelen.
 1. 1
  Stäng av strömmen till ljusets kretsbrytare eller säkring på tjänsten panelen. När detta är gjort, bör först då du tar bort armatur. Detta kan testas genom att bläddra väggbrytare eller med hjälp av en krets testare på själva armatur. Om det finns en befintlig armatur, ta bort den och koppla bort ledningarna. Du kommer också att behöva ta bort den gamla stag från elskåpet och fäst den nya konsolen. Håll ledningsmuttrarna som håller de befintliga trådarna tillsammans som de kan återanvändas.
 2. 2
  Om det inte finns någon central armatur, bestämma mitten av rummet, med hjälp av någon av nedanstående metoder. Fäst sidan av fläktens nya kopplingsdosa direkt till närmaste regel.
  • Snap diagonala krita linjer från motsatta hörn av rummet. Linjerna kommer att korsa i exakta mitten av rummet. (Mycket lättare.)
  • Använd ett måttband för att mäta väggarna, och hitta halvvägs punkter. (Om du verkligen inte kan få tag på en krita linje.)

Installera kopplingsdosan

 1. 1
  Fläktar Klassad> BOX FAN. Det kommer att vara bäst att köpa det gamla arbetet (ej nybyggnation) stil om du inte har tillgång till taket ovanifrån. Det finns två typer, en fläkt betygsatt lådan är utformad för att gränsla en befintlig regel, denna stil kan vara enklare att installera, men kräver att du hittar den regeln snarare än att undvika det. Den andra typen har en justerbar bar som expanderar för att spänna mellan två reglar, kan det vara lite mer engagerade att installera men låter mer monteringsplatsen val. Endera typen fungerar lika bra.
 2. 2
  Efter att avgöra var du vill installera fläkten, bedöma din förmåga att få ström till den. Se tips nedan för några idéer för en strömkälla. Justera denna plats som behövs. Därefter skär ett hål för hand med en sheetrock såg, precis stor nog att känna runt med fingrarna för att kontrollera för potentiella hinder för lådan. Denna lilla öppning gör patchning lättare om det är ett olämpligt ställe.
 3. 3
  Efter bestämning inte finns några hinder, (ledningar, rör, utformningen medlemmar osv.) Spåra fläkten betygsatt kopplingsdosa som ska installeras på taket och skär ut det med sheetrock såg.
 4. 4
  Om du installerar i ett kök eller matsal, och den befintliga strömkälla du väljer att använda kan vara på större, # 12 tråd. Oavsett plats, om din strömkälla är via # 12 trådar, måste du använda # 12-2 eller # 12-3 istället för # 14-2 eller # 14-3 där anges nedan med " * "(En generell regel är att aldrig ansluta olika storlek trådar tillsammans).
 5. 5
  Fiska # 14-2 * eller # 14-3 * kabel från en kopplingsdosa som har både en # 14 * någon strömbrytare 120 volt varm tråd och nolledaren till fläkten platsen. Om din fläkt har en trådlös fjärrkontroll, kanske du vill mata direkt från en 120 volts kontakt. Ännu bättre, installera och mata en ny kopplingsdosa från utloppet - som i sin tur skulle mata fläkten. Om du bestämmer dig för att ta bort fläkten och ersätta med en armatur, kommer det att finnas en strömbrytare för att styra den.
 6. 6
  Använd # 14-2 * kabel om du vill antingen: A) driva både fläkt och ljus (om tillämpligt) på och av från en switch. B) effekt fläkten och / eller ljus på och av med en RF-fjärrkontroll medföljer fläkten eller köpas separat.
 7. 7
  Använd # 14-3 * Om du vill: C) driva fläkten oberoende av ljuset från två switchar i samma låda.
 8. 8
  Running # 14-3 * ger möjlighet att göra en, B eller C-metoder ledningar som nämnts ovan, och som sådan ger störst flexibilitet med liten merkostnad.
 9. 9
  Använda lämpliga kontakter där det behövs, dra kabeln till fläkten rutan genom kabelinföringarna.
 10. 10
  Säkra fläkten rated box korsningen enligt tillverkarens anvisningar. Alla fläktarna vibrerar när man kör. Din mount måste kunna motstå denna ständig stress, detta varför National Electrical Code (NEC) beordrat användningen av fläktar Klassad lådor. Många personer har skadats på grund av att montera fel före detta NEC förändring. Användning av fläkt klassade lådor minskar avsevärt denna risk.
 11. 11
  Ta reda på om en speciell montering krävs. Vid montering på en strålade eller vinklade tak, några fans kräver särskilda fästen för tonhöjd som får eller inte får ingå med fläkten. De flesta fans dock innehålla ett universellt fäste som kommer att stödja en fläkt från "normala" horisontellt genom de vanligaste vinklarna taklutning. Välj den som bäst passar programmet. Down rod förlängningar kan tillsättas för att sänka fläkten till den önskade nivån.

Koppla fläkten

 1. 1
  Vid fläkt box: Om du använt # 14-2 eller # 12-2, fästa kablarna till fläkten genom att följa den standard färgschema: switch kabel vit till fläkten vit, byt kabel nakna (eller grön) till fläkten marken / grön, byta kabel svart till fläkten svart och fläkt blå (om sådan finns).
 2. 2
  Vid fläkt box: Om du valde # 14-3 eller # 12-3 foder, kommer du att ha en switch kabel svart, rött, vitt och kalt (eller grön). Fäst kablarna till fläkten genom att ansluta byta kabel vitt till fläkten vit, byt kabel nakna (eller grön) till fläkten marken / grön, byta kabel svart till fläkten svart och byt kabel rött till fläkten blått.
 3. 3
  Vid kopplingsdosan: Om du använder två väggbrytare eller kontroller i samma låda, alla grunder (bare & gröna trådar) koppla samman. Den gröna skruv eller grön tråd på varje switch ska anslutas till marken trådknippet. Wirenut här anslutningen och tryck mot baksidan av lådan. Anslut kabeln strömkällan vitt till fläktkabel vit, wirenut och tryck mot baksidan av lådan. Med växlar orienterad att läsa ON och OFF, anslut en 6 - 8 tum svart tråd mellan strömkälla kabel svart (eller varm) och den övre skruven på varje switch. Anslut fläktkabeln rött till botten skruven på switch # 1, och fläktkabel svart till botten skruven på switch # 2. Om allt är korrekt kopplad, kommer switch # 1 driva ljuset och växla # 2 kommer att driva fläkten. Om du vill variera fläkthastigheten från kopplingsdosan, bör du ersätta en controller fläkthastighet för brytare # 2. En dimmer kan användas i stället för omkopplaren # 1 till dämpa belysningen.
 4. 4
  Vid kopplingsdosan: Om du använder en strömbrytare, ledningarna för de vita och skäl är samma som ovan. Anslut strömkällan kabeln svart (varm) till den övre skruven på strömställaren. Om du vill styra ljuset via strömbrytare: anslut fläkten kabeln svart till strömkällan och fläkten kabeln rött till växeln, eftersom makt är alltid tillgänglig för fläkten, kan den styras oberoende av omkopplaren positionen av drag kedjan och ljuset kommer drivs av strömbrytare. Omvänd det att ledningsdragningen till switchen och strömkällan för att styra fläktens av växeln och ljus med hjälp av drag-kedjan.
 5. 5
  Om du använder en fjärrkontroll, anslut fläkten svarta och vita trådar direkt till en strömkälla som alltid är på (uttag eller linje sidan av en switch). Wire fjärrkontrollen mottagaren enligt instruktionerna som medföljer det - troligen strömkälla färg till fjärrstyrningsingång färg (svart till svart, vitt till vitt) och fläkt / ljus färg till fjärrstyrningsutgångens färg (svart till svart, vitt till vitt, blått till blått).
 6. 6
  Täck varje anslutning med en tråd mutter. Håll extra ledningar ur vägen genom att trycka in den i elskåpet. Under arbetet med fläkten ledningar, använd "ledningar kroken" som tillhandahålls hänga fläkten.

Montera fläkten

 1. 1
  Följ instruktionerna från tillverkaren först. De flesta fläktblad har en tvådelad infästning, med skruvar som kommer genom hål i bladen och in klorna. Dessa måste utarbetas säkert, men inte så hårt att gängorna är skadade eller laminerade blad materialet är crushed.On många fans du hittar stiften måste också monteras på motorhuset. Om detta är fallet, montera dem innan stiften är monterade bladen själva.
 2. 2
  När du börjar montera bladet / konsol församlingar till fläktmotor, kanske du behöver 3 eller 4 händer eftersom det kan vara en besvärlig uppgift.
 3. 3
  Tillverkarens instruktioner kan säga något annat, men om fläktbladen är mindre än en skruvmejsel längd från taket, kan det vara bäst att montera bladen innan du hänger fläkten.
 4. 4
  Vissa fans använder en "speed ring" som låter dig montera plattorna på golvet och sedan bifoga dem till motorn när den har installerats på taket. För att göra detta:
  • Fäst varje blad att hastigheten ringen, fäst sedan ihop ringen till motorenheten med gummibussningar och fästskruvar.
  • Fäst locket över hastigheten ringen och montera den dekorativa täckplattan.

Häng fläkten

 1. 1
  Montera upphängningskonsolen på rutan med skruvar och låsbrickor. Om inga låsbrickor levereras, bör du köpa en del eftersom de hindrar fläkt vibrationer från att lossa skruvarna över tiden. Upphängningskonsolen kan godta antingen en halv-ball hängare eller krok-typ hängare, beroende på din fan. Hursomhelst, är galgen försiktigt gled in i fästet. Vrid halv hängare bollen typ tills upphängningskonsolen flik linje med spåret i kulan hängare.
 2. 2
  Fäst fläkten trädkronorna till fläkten motorhuset genom att skruva montera ringen på plats. Om du har högt i tak, kan du även bifoga en hängare pipe.
 3. 3
  Häng den monterade motorenheten från de två krokarna på fästet.
 4. 4
  Anslut trådarna, som börjar med jordledningen. Var noga med att ansluta de svarta huset kablarna till de svarta fläktkablarna, och de vita trådarna huset till de vita fläktkablarna. Anslut jordkablar från lådan, fläkten och strömförsörjningen tillsammans med en tråd mutter. Tuck alla kablar inuti huven och säkra huven till monteringsfästet.
 5. 5
  Slip taket täcka upp till sin fulla höjd och drag fast.
 6. 6
  Fäst fläktmotorn på fästet med de medföljande skruvarna. Slå på strömmen igen och kontrollera anslutningarna är bra - kom ihåg att ha både strömbrytare och pull-dragströmbrytare på fläkten i "On" läge.

Montera ljuset (om tillämpligt)

 1. 1
  För att komma åt ledningarna som driver ljuset, lossa skruvarna som håller locket på fläktens brytarhus fäste på botten. Med locket bort, kommer du att se en bunt av trådar. Av dessa trådar, kommer två märkas för användning med ljus kit. En kommer att vara vit (neutralt) och den andra kommer att vara svart, röd eller blå (het). Vissa fans och ljus kit att använda sig av en plugg och jack i stället för enskilda trådar.
 2. 2
  Före kabeldragning lampan, dock installera adapterring medföljer fläkten kit fästet. Adaptern fungerar som ett reducerande ring för lamphuset. Fäst adaptern ringen med de medföljande skruvarna.
 3. 3
  Dra de två märkta ledningar genom adapterring, lyft lampan och göra kabelanslutningar. Gå med de två vita kablarna med en tråd kontakten och armaturens svarta kabeln till den återstående märkt bygeln. Om fläkten och ljus har en plugg och jack för en anslutning, helt enkelt gå med dem genom att sätta in kontakten i uttaget. Fäst ljus kit till fläkten med de medföljande skruvarna.
 4. 4
  Power up och testa din anslutning. Kontrollera om vinglar.

Tips

 • Använd endast varvtalsregulatorer (aldrig en dimmer) för att variera hastigheten på fläktmotorer.
 • Vid tillämpningen av denna wiki är en kraftkälla någon konstant (kan endast stängas av vid elpanelen brytare eller säkring) 120 volts källa består av en varm (oftast svart men ibland röd eller blå) och en neutral (nästan alltid vit ) kan det också finnas en naken eller grön jordledning också. Den neutrala bör härröra från samma kabel (Romex, BX, etc.) som den heta. Denna källa behöver inte vara en ny rad löpa från panelen, men kan vara från en befintlig utlopp eller till och med linjen sidan av en växel där det finns minst två kablar med en svartvit kabel i varje i kartongen till den byta. En mätare eller testare kommer att hjälpa att avgöra vilken som är vilken är den linje (någon strömbrytare eller källa) och belastning (switchad) sida.
 • Om fläkten ska placeras utomhus, ska vara blöt-rated eller fuktig-rated.
 • Inspektera noggrant fläktbladen före fastsättning till fläkten. Stapla bladen ovanpå varandra bör avslöja eventuella balansproblem på grund av skev trä eller plast blad eller böjda blad metall och fästen. Om någon av dessa förutsättningar föreligger, kommer det som orsakar vinglar och / eller ljud när du kör - särskilt vid högre hastigheter.
 • För särskilda överväganden när man arbetar med en hugger takfläkt, konsultera Hur man installerar en fläkt hugger tak
 • Bara "fan rankade lådor" bör användas för att stödja paddla fans. Följ tillverkarens anvisningar för installation. Skruvar ska vara så tätt som möjligt eftersom lösa bilagor kan orsaka fläkten att vingla och orsaka onödigt buller och slitage.
 • Kontrollera att fläkten är tyst (om den inte används i en kommersiell byggnad).
 • Om du placerar fläkten i ett sovrum eller på ett högt tak, se till att det finns en vägg kontroll, eller en fjärrkontroll.
 • Använd endast tryckdimrar att variera ljusstyrkan på lamporna. Försök inte dim kompaktlysrör om lamporna är särskilt märkta som dimbar.
 • Följ tillverkarens instruktioner för balansering. Kontrollera om balans över hela varvtalsområdet på fläkten.
 • De flesta städer kräver en behörig elektriker för att utföra detta arbete.

Varningar

 • Använd inte en skruvdragare för att dra åt skruvarna - använd den för att få skruvarna delen av vägen in, använda handverktyg för slutlig åtdragning för att undvika att strippa skruvarna.
 • Välj en fläkt för användning utomhus som är klassade för utomhusbruk eller fuktiga platser.
 • Den vita tråd i romex är inte alltid den nolledare. Om du inte gör det inom ramen står den sista meningen, ringa en professionell.
 • På vissa platser är det olagligt att installera fasta elledningar om du inte är en behörig elektriker.