Wki

Hur man använder ett helt hus fan

Använda en hela huset fan ordentligt kan sänka värme och kyla kostnader, minska inomhus allergener, och friska atmosfären i ditt hem. Hela huset fläktar fungerar genom att flytta varm luft ut genom gavlar eller ventiler och rita svalare luft in hela huset fans därför inte fungera mycket bra när utetemperaturen är mycket högre än inomhustemperaturen eller när utomhustemperaturen luftfuktigheten är hög. Nya produkter har temperatur och luftfuktighet sensorer för att lägga komfort.

Steg

Hur man använder ett helt hus fan. Bestäm storleken på fläkten ditt hem behöver.
Hur man använder ett helt hus fan. Bestäm storleken på fläkten ditt hem behöver.
 1. 1
  Bestäm storleken på fläkten ditt hem behöver. Beräkna ytor i ditt hem. Mest hela huset fläkt tillverkarna kommer att lista förmåga fläkten till kvadratmeter av ditt hus. Vissa tror att en fullständig förändring av hem luft bör ske var 3 eller 4 minuter.
  • Många fans inkluderar CFM (kubikfot per minut) betyg. Ju större CFM värde, desto mer luft den kan röra sig. Helt enkelt dela ditt hem kubikfot av fläktens CFM rating att resultera i att antalet minuter för att byta luft.
  • Tänk på att större värde CFM fläktar ofta har en större fysisk storlek och / eller högre rotationshastighet. Som ett resultat, kan de vara mer högljudda än lägre värde CFM typer. Bullernivåer kan även diktera var i hemmet fläkten ska installeras. En 2000 kvadratmeter hem med 8 fot högt i tak kommer, i teorin, har all luft i huset helt förändrats på 8 minuter med en 2000 CFM fläkt (och fönster öppna i varje rum). Likaså kommer en 4000 CFM fan göra det på så lite som 4 minuter!
  • Här är hur man kommer fram till dessa siffror. A 2000 CFM fläkt flyttar 2000 kubikfot luftvolym i en minut. En 2000 kvadratmeter stort hus med en 8 fot högt i tak har 16.000 kubikmeter utrymme (2.000 kvm / ft området * 8 fot = 16.000 kubikfot). 16.000 kubikmeter utrymme dividerat med kapaciteten hos fläkten, 2000 kubikfot per minut, är lika med 8 minuter (16.000 cu / ft luftvolym dividerat med 2000 cu / ft av luft flyttade per minut = 8 minuter för att flytta den volymen av luft ).
 2. 2
  Se till att hemmet har minst 1. 5 gånger området för ansvarsfrihet som ingående du skär i taket för fläkten. Luften sugs upp av hela huset fan behöver tömmas någonstans, och du vill att processen att röra sig smidigt.
  • Exempel: en 2 "x 2" öppning för en fläkt resulterar i 4 m². Så här 4 m² X 1,5 = 6 m². Titta runt din vind. Om du har 2 gavel ventiler som är 1 "x 2" = 2 m² vardera, motsvarande endast 4 kvm totalt. Du har förmodligen skärmar över dem, så slå ut 20% till 30% från 4 m² och du är nere på cirka 3 meter. Om du inte har tillräcklig area utblåsventilen, lägga till några.
  • Ås utlopp, ventiler bjälklaget eller förstora de befintliga ventilerna gaveln finns sätt att få tillräcklig area frånluftsventilation. Avgår för alla eventuella blockeringar (skärmar, lister, gitter, etc). Generellt är 10 m² av vinden utströmningsområde mer än tillräckligt per fläkt i bostäder.
  • Som sagt, bara allra största hem skulle kräva flera fans, och det är först när många fönster är öppna och den resulterande vinden är inte tillfredsställande. Naturligtvis stänga fönstren ökar luftflödet (CFM) genom dem som är öppna. Mer om detta nedan.
 3. 3
  Bestäm var den bästa intaget platserna är (fönster eller dörrar). Dessa platser kommer att ha skärmar. Platser utan skärmar är olämpliga. Fläkten bör inte vara bakom en dörr, utan snarare i en gemensam korridoren.
 4. 4
  Stäng spjället på spisen. Om spjället är öppen, kommer utanför luft dras ner i skorstenen, vilket i sot och lukt.
 5. 5
  Öppna bara de fönster som har skärmar i rummet (er) som du befinner dig i. A 2000 CFM hela huset fan kommer att försöka flytta 2000 CFM luft. Denna fläkt begränsas endast av fläktens 2000 CFM rating och den areal för intag (windows) och urladdning (gavel & ås ventiler, etc) utomhus. Pulling att 2000 CFM genom 2 eller 3 fönster i stället för 10 fönster resulterar i en mycket starkare vind.
  • Låt oss göra matten: 2000 CFM via 10 fönster = 200 CFM per fönster. Nu, stäng alla utom de 4 fönstren i de rum du befinner dig i. 2000 CFM via 4 fönster = 500 CFM per fönster (Om fönstren är stora nog)! Det är en stor skillnad. Det är denna vind som skapar evaporativ kylning av huden.
  • Flytta luft i ett obemannat rum i timmar gör inte att det känns kallare än det skulle göra om du bara hade kommit in den och sedan öppnade sina fönster. Du kan göra detta till kontanter i elräkning besparingar genom fläkten på en lägre hastighet med 2 eller 3 öppna fönster istället för hög hastighet med 10 + öppet fönster.
  • Kör inte fläkten när ingen är hemma, eftersom det bara slöseri med el. Det ögonblick fläkten slås på, skapar det en vind som omedelbart svalnar du. Du kan inte få den typen av omedelbar lättnad när du sätter på en luftkonditionering.
  • Maximera dina besparingar: Windows som är öppna på den skuggiga sidan av ett hus kommer att ta in mycket svalare luft än de öppet ovanför en soldränkta blacktop.
 6. 6
  Överväg att lägga till ytterligare öppningar för vindsutrymmet. Att låta varm luft instängd någonstans på vinden ut förhindrar att värme från att stråla ned genom taket in i boytan, och minskar kylbehovet.
  • Turbine ventilatorer fungerar bra, men starka vindar kan orsaka en downdraft och skapa statiska trycket, vilket kommer att förstöra fläkten förmåga att uttömma hem luft.
  • Under takfoten ventiler är billiga att köpa, billig att montera och ger ett utmärkt sätt att uttömma luften. Om ditt hus har takfot, montera så många som möjligt under takfoten för att möjliggöra ordentlig ventilation. Detta är det bästa sättet att uttömma, eftersom effekterna är två: Det första är att varm unken vind luften blåses ut, och andra, med i takfoten ventilerar luften färdas längs taklinjen och ner, vilket ger över ventilation för vinden själv. Dessa är mycket lättare att lägga till än en ås utlopp eller eldriven vinden ventilator.
 7. 7
  Vara säker. Har ditt arbete tillåtet och inspekteras. De flesta orter observera National Electrical Code eller något derivat av det. Följ ditt lokala nummer.
  • Om du insisterar på att göra det själv, se till att du installerar en arbetsbrytare på vinden, om det är möjligt att arbeta på fläkten från vindsutrymmet. Ett utlopp närheten skulle förmodligen komma till hands att koppla in en droppe ljus eller elverktyg.

Tips

 • Ett helt hus fläkt kostar pennies en timme att fungera, beroende på storleken av motorn. Det är ett kostnadseffektivt alternativ till luftkonditionering.
 • Vinden fläktar var vanliga i den varma, södra Europa innan luftkonditionering. Luft i huset var utmattad av en enda kraftfull fläkt på vinden där det sprids genom ventilerna. Detta kyldes också vinden. Öppna fönster skulle ha en aktiv utkast. Fläkten buller skulle vara på vinden. Detta kan efterliknas genom att stötta öppna en vind trappa nog att tillåta ett utkast genom takmonterade turbiner eller liknande motordrivna ventilatorer (om ditt hem är så utrustad) utan trappan blockera dess passage. En enkel låda fläkt kan placeras i en eldstad och inramas med kartong. Hus luft kommer att vara uttömda genom skorstenen.
 • Öppna fönster bara i rummet du befinner dig i och spara pengar genom att ställa fläkthastigheten till ett lägre värde.
 • Skärmar kräver regelbunden rengöring. Skärmarna är den funktionella motsvarigheten till luftfilter för ditt hem när du kör ett helt hus fan. Detta kommer att kräva årliga rengöringen. Glöm inte skärmarna i vindsutrymmet genom vilken luften kommer att fullgöra till utsidan (t.ex. gaveln ventiler). De kommer också att fungera som filter för allt att ingen kommer att passera genom, och med tiden, så småningom minska flödet av luft till utsidan.
 • Håll skärmar på windows för att förhindra insekter och skräp posten.
 • När du använder hela huset fan, klart att du också din vind av skadlig fukt och värme bygga upp, vilket kommer att öka den funktionella livslängden på ditt tak.
 • Running fläkten i en icke upptagen hem slösar energi och pengar.

Varningar

 • Det är inte en bra idé för personer med allergi eller astma att använda en hela huset fläkt under våren, eller någon annan tid av växter och ogräs grobarhet. En plötslig anstormning av uteluften kan utlösa förödelse på allergier. Kontrollera med din läkare först. Det finns filter som är tillgängliga för ditt fönster som du kan köpa för att förhindra en sådan. Kontrollera funktionen hos din gasdrivna varmvattenberedare - om hela huset fläkt suger avgaserna tillbaka ner från skorstenen, du behöver fler fönster öppna.
 • Mer uppmärksamhet på filter i ditt hem kommer att behövas på grund av den ökade pollen, som damm, etc dras in i utrymmet.