Wki

Hur att tvätta en trikåer

Efter att ha betalat 30€ -150€ för att gymnastik eller dans trikåer, vill du inte att förstöra den i tvätten! Här är hur man tvättar det så det kommer att hålla nya utseende och så länge som det behövs.

Steg

Hur att tvätta en trikåer. Håll "vård-taggar.".
Hur att tvätta en trikåer. Håll "vård-taggar.".
 1. 1
  Håll "vård-taggar." Nästan alla trikåer komma med specifika tvättråd på en bifogad etikett när du köper dem. Förvara dessa och följ tillverkarens anvisningar för vård som kan skilja sig från dessa instruktioner.
 2. 2
  Kontrollera om fläckar eller märken. Vanligtvis är allt du behöver för att tvätta ur en trikåer är svett och krita damm, men det är bra att ge det en snabb kontroll i fall något annat lyckats få på det. Om det finns en fläck, fläck-rengöra den med en fläck pinne eller mild förtvätt vätska enligt produktens riktningar. Släng inte den i korgen där du kan glömma fläcken eller där den kan färgas igen av andra smutsiga föremål.
 3. 3
  Bestäm huruvida handtvätt. Vissa daglig-wear trikåer kan gå i en tvättmaskin, men det är alltid bättre för tyget om du tar bara några minuter att hand-tvätta den. Metalliska trådar, folie eller andra effekter, och strass kommer snabbt tråkigt med slitage och upprepad tvätt och maskin-tvätt kommer att skynda detta problem. Aldrig sätta en tävling trikåer i tvättmaskinen! Dessa är oftast den dyraste och den svåraste att ersätta eftersom de ofta är specialbeställda. Var extra försiktig och alltid hand tvätta dem. Trikåer med vita eller ljusare tyger pusslas med mörkare tyger bör också vara handtvättas varsamt för att förhindra den mörkare färgen läcker in i vit / ljusare färg.
 4. 4
  Vrid trikåer insidan ut. Detta är helt avgörande när du tvättar en trikåer i en maskin, och kommer att förlänga livslängden på tyget och eventuella smycken genom att minska direkt slitage. Metalliska eller andra speciella ytor slits ut mycket snabbt när tvättade ansikte antingen i en maskin eller för hand.
 5. 5
  Handtvätt i kallt vatten, med ett milt rengöringsmedel. Förbered vatten och rengöringsmedel enligt produkt riktningar. Kallt vatten är nästan alltid bäst. Använd minst så mycket vatten att det trikåer helt skulle täckas, mer vatten är bättre än mindre.
 6. 6
  Pressa tvålvatten allt genom tyget för en minut eller så. Om det inte finns en ny fläck som kräver varsam gnugga ta bort, inte gnugga tyget mot sig själv eller något annat. Det behöver inte skrubba eller blötläggning.
 7. 7
  Skölj i rent vatten. Tryck försiktigt på tyget för att se alla rengöringsmedel avlägsnas och vattnet är klart. Inte vrida ur trikåer. Pressa med en handduk för att avlägsna eventuellt extra vatten.
 8. 8
  Tvättas daglig-wear trikåer med omsorg. Om du väljer att använda en tvättmaskin, tvätta den känsliga cykeln i en mindre storlek belastning med mycket vatten. Ta genast ur maskinen.
 9. 9
  Häng eller ligga platt för att torka. Om du hänga trikåer utanför torka, se till att hålla tyget ur något direkt solljus, vilket också kan orsaka skador. Inuti, hänga dem borta från värme ventiler eller Windows.You kan också använda en hårtork med super låg värme om det behövs.

Tips

 • Byt ut din trikåer så snabbt som möjligt, för att förhindra den från att bli smutsiga utanför klass / tävling.
 • Det är bäst att hänga dina trikåer stället virrvarr dem i en låda eller gym / dance väska. Detta kommer att minska risken för att ha lotion, hårspray, etc. läcka över på dem. Det kommer också att göra det mycket lättare att snabbt hitta det du vill ha!

Varningar

 • Ej strykning en trikåer. Trikåer elastiska tyger för att passa bäraren och eventuella rynkor försvinner så fort de sätts på.
 • Brukar-ut inte en våt trikåer. Använd en handduk för att pressa ut överflödigt vatten.
 • Inte någonsin sätta en trikåer i en uppvärmd torktumlare. Detta skadar de elastiska egenskaperna hos tyget, dramatiskt öka slitage på metalliska eller andra effekter tyg eller ornament, och kan även krympa trikåer. Om du måste använda en torktumlare, använd en no-värme inställning och se till att trikåer är inifrån och ut.
 • Använd aldrig blekmedel på en trikåer. Det kommer att skada de elastiska egenskaperna hos tyget.
 • Precis som trikåer med ljusa / mörka färgkombinationer bör handtvättas, bör de också hängas noga för att undvika färg läckor. Häng dem med mörkare tyg areal så att eventuellt vatten droppande nedåt inte kommer att köra mörkare färg i ljusare färg.

Saker du behöver

 • Gentle tvål.
 • Basin eller stor tvättbalja med mycket vatten.
 • En plats att hänga trikåer att torka, borta från solljus eller värme.