Wki

Hur RSVP

OSA står för den franska frasen "répondez s'il vous fläta," och i vardagligt engelska betyder "vänlig och svara." Det används när någon utfärdar du en social inbjudan. Här är hur man ska svara.

Steg

Hur RSVP. Kontrollera din kalender.
Hur RSVP. Kontrollera din kalender.

Skriva en OSA

 1. 1
  Kontrollera din kalender. Se om du är tillgänglig på utsatt datum och tid. Om du tidigare har accepterat en annan inbjudan för den tiden, måste du minska den nya.
 2. 2
  Svarar i tid. Några inbjudningar kommer att innehålla ett svar före-datum (oftast den dag då ett antal anställda behövs för att beställa mat). Om inget svar-före-datum anges, försöker skicka ditt svar inom 48 timmar (även om en sen OSA är bättre än ingen OSA). En värd uppskattar alltid ett snabbt svar - även om svaret är "nej."
  • Även om inbjudan inte inkluderar OSA, det är fortfarande artigt att svara.
  • Om du inte vet din tillgänglighet tills evenemanget är närmare, meddela värden. Till exempel kan du säga "Jag skulle älska att delta i festen, men jag är fortfarande inte säker på om jag kommer att vara i Mexiko eller inte under denna vecka. Kan jag komma tillbaka till dig senast den 20?" Så länge du gör det på ett snabbt sätt, kommer de flesta värdar att vara mottaglig. Se till att du sätter en anteckning i din kalender påminner dig om att svara före det datum du angett.
  • Lämna inte dina potentiella värdar i ovisshet. Om du vill hålla ditt schema öppen, är det rätta svaret på en inbjudan, "Tack för inbjudan, men jag är rädd att jag inte kommer att kunna närvara" - sade, "Nej tack," i stället för " Vänta tills jag ser vad kommer tillsammans. " Sant, kan du inte få ett bättre erbjudande trots allt, och om du slår ner på inbjudan, kan du sluta med något annat att göra på natten, men du missbrukar charm av dina värdar om du håller dem på strängen som din back-up plan.
 3. 3
  Svara i rätt format. En generell regel att följa är en kan svara på samma format som man var inbjuden, till exempel, kan en e-inbjudan besvaras via e-post. Om du får ett papper inbjudan som listar både en e-postadress och ett telefonnummer för RSVPs, valet är ditt. Om ditt papper inbjudan inte lista en e-postadress eller telefonnummer, skicka ett handskrivet svar.
  • För ett bröllop eller annan formell händelse, många värdar inkluderar nu OSA kort. Markera rutan som visar ditt svar, se till att ditt namn finns med någonstans på kortet och skicka det tillbaka i tid. Om en måltid kommer att serveras och du har behov av särskild kost (inte preferenser), göra en liten anteckning om detta på kortet om du planerar att närvara.
  • Om du har blivit inbjuden till ett bröllop eller annan formell händelse och ingen RSVP-kort ingick, skriv svaret på en liten slätt bit av brevpapper, spegling layouten av den ursprungliga inbjudan - det är, centrerade linjer och tredjepersonsperspektiv punkt- of-view. Till exempel, "Ms Janet Buck [dvs, du] / accepterar med glädje / den vänliga inbjudan / Mr och Mrs Jones / för / Tisdagen den trettioförsta oktober." Om förhinder, ändra "accepterar med glädje" till "beklagar att hon inte kan delta" och stannar vid detta.
 4. 4
  Kommunicera sista-minuten-ändringar. Tänk om det är dags och du kan inte gå efter allt? Känn dig inte alltför hemskt - din OSA kommuniceras dina bästa avsikter, inte en bindande social skyldighet. Så snart du vet att du inte kommer att kunna delta, kontakta värden och be om ursäkt. Kalla honom eller henne på telefon är bäst, men en text eller ett mail är bättre än ingenting.
  • Om du köpt en present för händelsen (t.ex. en möhippa) och plötsligt kommer inte att kunna närvara, försök att skicka paketet så snart som möjligt. Inkludera dina beklagar i en liten anmärkning, och säga att du hoppas att alla hade en underbar tid vid evenemanget.

Tips

 • Vissa värdar föredrar online-system såsom www.myrsvplive.com så att gästerna kan svara från en telefon eller dator. Initialt används för tillfälliga evenemang, har online rsvps blivit mer allmänt används för formella evenemang såsom bröllop och fester årsdag. Gästerna kan välja måltid val, ange antalet gäster deltar och lämnar personliga svar som kan sparas på en CD. Detta alternativ ger ett enklare sätt att svara om vänner och familj är slappa om att svara med vanliga RSVPs. Oavsett om du använder formella eller informella metoder, är det viktigt att bestämma dig, svara snabbt, och hålla fast vid det.
 • Om du vill ta med extra folk, åter läsa inbjudan. Det kan möjliggöra för dina gäster, i vilket fall du kan svara för din fest. "Hej, Jane, ja, jag skulle vilja komma, och min syster är också tillgänglig, tack för att tänka på oss." Om inte, kan du ringa värdarna och be om klargöranden. Var medveten om vem värden är först, så be att få en gäst är obekväm i vissa situationer. Bröllop listor klipps ofta tillbaka till att börja med på grund av kostnaderna och vidsträckta gäster --- ber att få någon kan vara uteslutet. Om inbjudan säger "och Gäst" eller "Och familjen", ja du uppmanas att sätta ett datum eller barnen. Om det är bara för dig, betyder det bara att du. Detta är en bra tid att träffa nya människor och vara där för din familj / vän. Aldrig få människor som inte inbjudna av namn, även dina egna barn, om du inte klara det med värden först.
 • Om du har behov av särskild kost (inte preferenser!), Berätta för dina värdar i förväg och erbjudande om att få en maträtt som du kan äta. Värden kan acceptera ditt erbjudande, eller de kan frivilligt göra något som passar sig.
 • "Om du är en stor givare till en välgörenhetsorganisation och de frågar efter en OSA till en prydlig sitta ned bankett, inte svara om du förväntar dig att delta, och inte dyker upp oanmäld om du svarade inte. Du bör kunna se skillnad mellan en legitim inbjudan från ett företag eller välgörenhet som du har en långvarig relation, vilket garanterar större hänsyn, och splittringen skräp-mail strategi som vissa företag och välgörenhetsorganisationer använder. Du är inte skyldig att besvara en begäran om RSVPs från dem som söker sin egen anrikning, de missbrukar en socialt anpassad och du kan ignorera det utan att begå ett socialt fel.

Varningar

 • Människor du aldrig skulle tänka att bry sig om dessa saker gör ofta, från datum och mormödrar till vänner och arbetsgivare. Beroende på din publik, kommer du att få ett rykte som antingen "oförskämd" eller "knäpp" om du vanligtvis inte svarar på inbjudningar.