Wki

Hur mogna gröna tomater


Slutet av säsongen och du fortfarande kvar med en rekordskörd av gröna tomater? Här är några enkla förslag på mognad upp dem, som använder sig av naturens egen mognad gas, eten.

Steg

Hur mogna gröna tomater. Före lagring, alltid ta bort vinstockar, löv kvistar, stjälkar, osv.
Hur mogna gröna tomater. Före lagring, alltid ta bort vinstockar, löv kvistar, stjälkar, osv.
 1. 1
  Harvest regelbundet. För var och en av dessa metoder, alltid kontrollera regelbundet. Om du kan, plocka gröna tomater som har en anstrykning av färg vid blomändan och kännas lite mjukare än de fasta unga frukter. Om du plockar dem något tidigare än detta, kommer de inte har mognat och därmed kommer inte mogna alls. omogna gröna tomater som är.
  • Om du är osäker på om dina gröna tomater är mogna, skär en tvivelaktig tomat på mitten - om den har gulaktiga interiörer och geléliknande eller klibbig vävnad, är det tillräckligt mogen för att mogna. Självklart kommer den som du halveras mognar inte, men observera hur det ser ut på utsidan kommer att ge dig en idé om vad man ska leta efter med gröna tomater på rankan.
  • Om du vet att det finns en väg som kommer att förstöra alla tomaterna, plocka inte enskilda tomater, lyfter hela anläggningen ur marken, se till att vissa rötter fortfarande bifogas. Skaka bort så mycket smuts som möjligt och häng den upprätt på en torr, skyddad plats, till exempel i garaget. Undvik extrema (direkt solljus, totalt mörker). dina tomater kommer att dö! Tomaterna kommer fortfarande mognar nästan lika bra som de skulle ha på rankan.
 2. 2
  Före lagring, alltid ta bort vinstockar, löv kvistar, stjälkar, osv. Som kan gnugga på andra tomater och orsaka skada under mognadsprocessen. Om tomaterna är smutsiga, tvätta dem försiktigt först och låt lufttorka innan du försöker att mogna dem.
 3. 3
  Använd någon av de tekniker som beskrivs nedan för att lagra och mogna tomater av vinstockar.
 4. 4
  Håll utkik efter röta eller mögel. Om du ser något, ta bort de drabbade tomaterna omedelbart och ger tomaterna mer luftcirkulation. Kylaren på lagringsutrymme för tomaterna, desto längre mognadsprocessen vara. Räkna med ca 2 veckor för mognad under normala, varma hemförhållanden. Om huset eller lagringsutrymmet är för kallt, kan tomaterna mognar aldrig eller kommer att resultera i smak-mindre tomater.

Jar metod - För några tomater

 1. 1
  Montera burkarna och ta bort locken.
 2. 2
  Sätt i en mognande bananer per burk.
 3. 3
  Sätt inom två till fyra medelstora gröna tomater per burk. Överfyll inte burken, eller tomaterna kanske blåmärke.
 4. 4
  Skruva på locket ordentligt.
 5. 5
  Lämna in en varm, semi-fuktig plats, i direkt solljus. Kontrollera regelbundet - om din banan börjar ruttna innan tomaterna är klara, ta bort den och ersätta med en ny banan. Denna metod ska lämna dig med mogna tomater inom en - två veckor.

Kartong metod - För många tomater

 1. 1
  Förbered en kartong. Om möjligt, tillsätt lite skum eller frukt kartong i botten, eller helt enkelt linje med tidningen.
 2. 2
  Lägg ett lager tomater i lådan, var och en bredvid den andra. Om du har en massa tomater, är ett andra lager ovanpå okej men vara försiktig. Gör inga mer än två lager ifall du blåmärken frukt vid basen. Du kan lägga flera lager av tomater med ca 6 sidor svartvitt tidningen i mellan varje lager. Du måste kolla oftare för mognande frukt. Lägg inte bananer i denna ruta, om du planerar att använda en stor mängd tomater på en gång.
 3. 3
  Lägg några mognande bananer om du vill. Tomaterna kommer sannolikt att mogna ändå, eftersom de släpper sin egen eten och påverkar varandra. Kommer dock att använda bananer bidra till att påskynda processen.
 4. 4
  Placera lådan i en sval, lätt fuktigt rum bort från ljuset. Ett skafferi hylla är perfekt om du har en.

Plastpåse metod - För några eller många tomater

 1. 1
  Montera plastpåsar. Punch några "luftcirkulation" hål i varje påse som du ska använda.
 2. 2
  Plats 3 - 4 tomater med en banan i varje påse. Beroende på storleken på din väska, kan du lägga till mer (eller kanske mindre). Styras av storleken på påsen, tomater och bananer.
 3. 3
  Förvara i en varm, semi-fuktig plats utan direkt solljus.

Papperspåse metod - För några tomater

 1. 1
  Öppna papperspåse och insatsen mognande bananer och mängd tomater som passar.
 2. 2
  Förvara i en varm, semi-fuktig område, borta från solljus.
 3. 3
  Denna metod är användbar när du inte har en hel del utrymme och du har bara ett par tomater.

Tips

 • Luftfuktigheten är också en viktig faktor för inomhusbruk mognad. För mycket fukt kan uppmuntra röta (och den fruktade fruktflugor), för lite fukt och du kan sluta med torkad tomat. Håll ett vakande öga på sina framsteg och justera saker som du tycker passar.
 • Bananer skall vara "mognad" - de är som mest användbara när de är gula med grönt på ändarna. Alla mognande frukt producerar etylen, en gas som hjälper mognar frukten. Bananer är inte den enda frukt som du kan använda men generellt producerar så mycket mognad gas i jämförelse med andra frukter som de ger den bästa "booster" källa av eten. Och, till skillnad från tomater, bananer mognar mycket väl efter att de har plockats.
 • Detta kommer också att arbeta för att mogna gröna paprikor (paprika).
 • För bästa smak, äter tomater så snart de har mognat. De kommer gradvis att förlora sin smak efter ca en veckas lagring i kylskåp.
 • Detta gör en stor experiment för barnen också. Det är ett annat sätt att entusiasmera dem med glädjen i skörd från den egna trädgården.
 • Ta bort några tunga gröna tomater från plantor några veckor innan frosten kommer att hjälpa de kvarvarande tomaterna på rankan mognar snabbare eftersom anläggningen kommer att fördela mer energi mot dem.

Varningar

 • Tomater som redan drabbats av den första frosten är inte bra heller, få dem innan frosten gör!
 • Slösa inte din tid med sjuka eller insekt-ridit frukt, rädda bara de goda tomaterna kvalitet grönt.
 • Även om tomaterna kommer att mogna med hjälp av någon av ovanstående metoder, kommer smaken och texturen bli aldrig så söta och / eller köttig som för en tomat som är tillåtet att mogna på en levande växt.
 • Placera inte tomaterna i ljuset. Endast de växter (särskilt bladen) behöver solljus, tomaterna själva mognar bäst i mörker.

Saker du behöver

 • Gröna tomater, nyplockade av vinstockar (såvida använda vinstockar metod)
 • Jar metod: En mognande bananer per burk, 1 stor burk för varje 3 medelstora tomater, burk måste ha lock
 • Kartong metod: Kartong med plats för många tomater, mognande bananer (tillval) - flera per låda, beroende på box storlek
 • Plastpåse metod: Plastpåsar (stor, tydlig, kök sort), mognande bananer per påse
 • Papperspåse metod: Papperspåsar (lunch påsar är idealiska), mognande bananer per påse
 • På vinstocken metoden: spade för att gräva upp växter, snöre eller tråd att hänga den