Wki

Hur man stoppar ekorrar från att äta din fågelfrö

Många blivande fågelskådare locka ekorrar till deras matare samt fåglar. Hur stoppar man ekorrar från att äta fågelfrö och riva upp fågelholkar? Allt trä och plast matare kan skadas av ekorrar om de kan få till dem. De flesta skador uppstår när fröet är svårt att få till, t.ex. när mataren är nästan tom. Ekorrar kommer att tugga i trä eller plast för att få de sista fröna.

Hålla matare fullt, med god kvalitet matare med metall hamnar eller använda öppen-tray matare stil plattform där utsädet är lätt tillgänglig bidrar till att eliminera ekorre skador. Men om du är trött, här är några bra sätt att stoppa ekorrar från att ta över din fågelholkar.

Steg

Hur man stoppar ekorrar från att äta din fågelfrö. Använd en ekorre-resistent feeder om du är budgeten sinnade.
Hur man stoppar ekorrar från att äta din fågelfrö. Använd en ekorre-resistent feeder om du är budgeten sinnade.
 1. 1
  Ekorre-bevis matare. Det finns flera på marknaden som är tyngd-aktiverade, så att fåglarna att föda men inte ekorrar. Vissa har bättre funktioner, och kan pågå längre, men är också lite på dyra sida.
 2. 2
  Använd en ekorre-resistent feeder om du är budgeten sinnade. Dessa tenderar att vara billigare, och är inte riktigt lika robust, men kommer att göra susen. Dessa matare kommer definitivt att sakta ner fröet konsumtion och kan fungera om man bara har en tillfällig ekorre, men är inte riktigt squirrel-bevis som de val ovan.
 3. 3
  Köp mat som ekorrar inte gillar. Nyger frö, millets, safflor, kanar och raps utsäde allt är ingredienser som ekorrar undvika. Tyvärr en hungrig ekorre äter allt som kommer att ge det näring.
 4. 4
  Blanda peppar (capsaicin) i fågelfrö. Det är en icke-toxisk beståndsdel och kommer inte att skada eller döda fåglar. Det kommer inte att sänka kroppstemperaturen och fryser inte fåglar i kalla klimat. Pepparfrön sprids naturligt av fåglar som äter dessa frön i naturen. Den enda varning skulle vara användningen av pulveriserad peppar. Denna pulverform är inte naturligt för fåglar, och om vinden kan orsaka tillfälligt obehag i ögonen på grund av nerver om slemhinnan. Ett alternativ skulle vara att använda krossade peppar flingor, varma frön peppar, varma pepparkorn (hel eller spruckna) eller grovmalen peppar.
 5. 5
  Använd skärmar för att förhindra en ekorre eller tvättbjörn från klättring till en feeder. Bafflar kan hängas eller placeras på stolpar eller stolpar och de fungerar om de används på rätt sätt. Den magiska formeln är tio meter med fem meter. Det är, kan atletiska ekorrar hoppa tio meter vågrätt och fem meter lodrätt.
  • Pole bafflar är lättast att placera. Du kan använda antingen en rak stolpe eller en herdestav pole, bara se till att det är tillräckligt hög. Placera stången tio meter bort från alla träd, staket och andra konstruktioner från där ekorren kan hoppa. Montera baffeln fem meter hög på stolpen.
  • Kontrollera att matare hänga ovanför toppen av baffeln. Om du vill hänga en baffel, är det bästa sättet att strängen en tråd mellan två träd, placera mellanväggen i mitten, tio meter bort från antingen träd, och hänga mataren under baffeln.
  • Se till att botten av mataren är över fem fötter. Metal bafflar tenderar att vara mest effektiva.
 6. 6
  Relocation är inte lika effektiv som en del av de andra metoder, men du kan eliminera problem ekorrar genom att använda levande fällor att ofarligt fånga och flytta dem till ett annat område. Ekorre populationer tenderar att bygga upp igen snabbt men, så detta kan vara en pågående ansträngning. Se till att ta ekorrarna flera miles bort och ge dem en trevlig, nytt hem med massor av träd! Vänligen inte flytta ammande kvinnor.
 7. 7
  Diversion utfodring fungerar inte mycket bra, men om du inte kan slå dem, njuta av dem! Få en ekorre feeder och ge dem lite majs eller vissa munchies nötkreatur. De kan vara mycket underhållande också!
 8. Om du föredrar att underhållningsvärdet, gör mataren svåra att nå och njuta av sina gymnastik försöker nå den.