Wki

Hur man startar en envis ogräs trimmer med en fingerborg och en del gas

Weed trimmers kan vara jobbigt att starta ibland, och när de börjar bli gamla, ibland behöver lite hjälp för att få lite gas i topplocket. Vissa använder startvätska för detta, men en liten mängd gas kan fungera lika bra, som förklaras i den här artikeln.

Steg

Hur man startar en envis ogräs trimmer med en fingerborg och en del gas. Se till att bensintanken på är full innan du antar det inte fungerar ordentligt.
Hur man startar en envis ogräs trimmer med en fingerborg och en del gas. Se till att bensintanken på är full innan du antar det inte fungerar ordentligt.
 1. 1
  Se till att bensintanken på är full innan du antar det inte fungerar ordentligt. Gör en snabb kontroll för att tillfredsställa dig själv.
 2. 2
  Ta bort tändstiftet med ett tändstift.
 3. 3
  Kontrollera fälgen under punkten för tändstiftet för uppbyggnad av sotavlagringar, och punkt. Kanten ska vara typ av silver i färg och inte svart, och punkten ska inte ha byggs upp på det heller. Om fälgen behöver rengöras, skrapa bort avlagringar med eller en användning liten platt huvud. Var noga med att inte bryta den vita keramiska isolatorn.
 4. 4
  Se först till att du är väl klart någon gas och sedan värma fälgen tändstiftet med en butan lättare.
 5. 5
  Fyll en fingerborg med gas och sätta in i kammaren, sedan lägga tändstiftet igen och dra åt den.
 6. 6
  Sätt på choken, prime tre gånger, väntar på 4 sekunder mellan varje prime.
 7. 7
  Dra i startsnöret ett par gånger tills du hör att motorn börjar. Det bör rev upp ett litet stopp då orsaken är fortfarande på.
 8. 8
  Dra igen med strypa några gånger och motorn ska starta.
  • Om motorn inte startar, byt tändstiftet med en ny, eftersom det kan vara problemet. (Den gamla tändstiftet har en siffra på det, så skriv ner det innan du går till butiken).
 9. 9
  Om det fortfarande inte startar, kan det vara så att den carb är gunked med inlåning, där du kommer att behöva på denna punkt, något carb renare.
 10. 10
  Rengör carb. För att rengöra carb, ta bort carb locket och spraya bort jets, och se till att de är rena och fria.
  • Ta sedan bort primern locket från linjen och spraya carb renare ner röret där locket var fäst och ersätta primern.
  • Tryck några gånger, tvingar carb renare i raden i carb.
  • Upprepa denna process några gånger.
 11. 11
  Kontrollera gnistskyddet plug hangarfartyg, vilket också kan vara igensatt. Detta är en skärm som förhindrar heta partiklar från att fly, vilket kan orsaka en. Om den är blockerad, ta bort den och skrapa med en stålborste eller en träbit, sedan ersätta den.
 12. 12
  Om trimmern fortfarande inte startar, kan det vara helt igensatt, och kan behöva en ny carb. Notera också om det efter att du har lagt några droppar gas i cylindern, och ersatte tändstiftet, eldar upp den för en liten men inte springa. Om så är fallet, kan detta innebära att carb helt blockerad, eftersom gasen inte blir från carb till cylindern, och den enda som gör det kör för lite, är det lite gas du sätter på. Om det inte köra alls, är det oftast på grund av att tändstiftet är antingen använt eller smutsig.
 13. 13
  Alltid tömma all gas ut ur trimmern och all bensindriven utrustning vid säsongens slut. Tryck flödarknappen några gånger tvingar överflödig gas i kö för att köra in carb, Dra sedan i startsnöret några gånger tvingar all gas ut. Överskott gas sitter i ledningen och i carb över orsakerna blockering, så alltid tom och ren när den inte används under längre tidsperioder.

Tips

 • Dagens etanol bensin är ett stort problem för små motorer, tvåtakt och fyrtakt, speciellt motorer som inte används varje dag eller två. Etanol kommer att separera och gå till botten av tanken. Det kommer också att lämna en gummiliknande återstod eller "lack" på förgasardelar och hamnar. Vissa säger att detta är orsaken till de allra flesta små motorproblem idag. Dessa små förgasare har extremt små hamnar, jetplan nål, filter skärm och öppningar som kan blockeras eller delvis blockeras av de minsta föroreningarna.
 • För att undvika detta problem i era motorer, använd en bensin tillsats i varje gas kan innan du fyller några små tankar motor gas. Vissa tillsatser kommer att förhindra problem, kommer en del att ta bort lack och gummi. Dessa tillsatser är mycket billigt och billig försäkring.
 • Också, kasta alla gamla burkar stål gas. Dessa rostar oftast på insidan efter ett år eller två och dessa rostpartiklar kommer att täppa filter och munstycken.
 • Byt vägda filtret i bensintanken på ogräs trimmare. Dessa filter är lätt att ta bort med en liten krok på änden av en "klädhängare" tråd. Den vägda filtret är på en längd av slang i bensintanken och fick alltid når botten av tanken oavsett hur du håller trimmern. Filtret kan lätt sättas igen med alla typer av skräp.

Saker du behöver

 • Tändstiftsnyckel
 • Trimmer
 • Fingerborg
 • Gas