Wki

Hur man gör sittpinnar för en kolibri matare

De bästa fågelholkar är lätta att ta isär och rengöra, och har sittpinnar för fåglarna att sitta på när man dricker nektar. De vanligast tillgängliga hummingbirdmatare har en bas och ett borttagbart nektar reservoar, men ingen sittpinnar. Du kan få mer glädje av din kolibri matare genom att lägga till sittpinnar. Fåglarna kommer att vara mycket mer benägna att stanna i flera minuter, och du kommer att ha bättre tur att se och observera dem. Tung belagd tråd kan användas för att göra en billig men effektiv abborre för fåglarna att sitta på.

Steg

Hur man gör sittpinnar för en kolibri matare. Gör abborre tråden.
Hur man gör sittpinnar för en kolibri matare. Gör abborre tråden.
 1. 1
  Förbered mataren. Ta bort basen från behållaren och placera basen på din arbetsyta.
 2. 2
  Gör fästtråden. Mät runt den punkt där behållaren fäster avgiften plus 1 "(2,5 cm).
 3. 3
  Säkra fästtråden. Böj den sista 1/2 "i vardera änden av denna tråd till en liten krok. Böj tråden till en cirkel och krok ihop ändarna. Böj tråden lite mer om det behövs för att göra det runt. Montera den över mataren basen. Det bör vara en lös passning.
 4. 4
  Gör abborre tråden. Mät omkretsen på en cirkel kring en "större än omkretsen av matarens bas. Skär en längd av den tunga-gauge belagd tråd som är lika med denna längd plus en".
 5. 5
  Säkra abborre tråden. Böj den sista 1/2 "i vardera änden av denna tråd till en liten krok. Böj tråden till en cirkel och krok ihop ändarna. Böj tråden lite mer om det behövs för att göra det runt. Lägg det runt mataren basen.
 6. 6
  Gör anslutningsdonets kablar. Mät avståndet mellan de två runda trådar. Skär kontakt ledningar motsvarar denna längd plus 1 ". Antalet kontakt trådar du behöver är lika med antalet av feeder hål i botten.
 7. 7
  Använd kontakten kablar för att ansluta fästtråden och abborre tråd. Böj den sista 1/2 "i varje ände av varje kontaktdon tråd till en liten krok. Hook var på fästtråd med kroken uppåt avståndet dem så att kontakterna är mellan feeder hålen. Sätt abborre tråden i krokarna på den andra änden av varje kontaktdon tråd. Du kommer troligen att ha att "leka" med bockning de olika trådarna för att få allt att passa ihop.
 8. 8
  Kläm ihop. När du är nöjd med arrangemanget, använd tång för att klämma ner alla krokar kontakten tråd. Det hela ska se ut två hjul förbundna med ekrar. Det bör vara tillräckligt styv att om du plockar upp det, gör de olika delarna inte ordna sig.
 9. 9
  Fyll mataren. Fyll matare med fågelmat, och hänga den där du kan se den.
 10. 10
  Njut av besök från dina nya vänner!

Tips

 • Om din kontakt ledningar är för korta, kan du böja alltid abborre tråden i lite där den möter anslutningarna.
 • Om du inte har ett måttband, kan du börja precis böja tråden "frihand" runt mataren basen och skära av tråden när du möta upp med slutet.
 • Om den tunga kabeln är inte särskilt flexibel, (dvs. det inte floppen eller böja mycket om man skakar den försiktigt) kanske du inte behöver böja ändarna i krokarna. Du kan bara "butt" ihop ändarna böjs tråden så att ändarna är nära varandra. Hummingbirds är mycket liten och bara väger några gram så att de inte kommer att böja tråden genom att sitta på den.
 • Använd belagd tråd som en del tror att fåglarna inte gillar att stå på metall.
 • Oroa dig inte om det inte är perfekt eller vacker - fåglarna kommer inte bry sig. I själva verket kommer de visar sannolikt sin uppskattning för era insatser genom att hänga runt mer.
 • Kom ihåg att rengöra och fylla mataren med några dagars mellanrum. Sittpinnarna kommer inte locka fåglarna att komma om maten är mögligt eller mataren är smutsig!

Saker du behöver

 • Hummingbird matare med bred bas och avtagbar behållare
 • Heavy-mätare belagd tråd
 • Förtunning tråd
 • Avbitare
 • Tänger
 • Måttband (frivilligt, men hjälpsamma)