Wki

Hur du återvinner dina strumpor

Du har just städat ut din låda, och framför dig är en stor hög med gamla, holey, inkompatibla. Du funderar på att kasta bort dem, men det är bara slöseri. Här är några bra sätt att dessa strumpor - kanske du aldrig insett hur bra kan vara bortom bär dem!

Steg

Hur du återvinner dina strumpor. Gör en hemmagjord hacky säck.
Hur du återvinner dina strumpor. Gör en hemmagjord hacky säck.
 1. 1
  Gör en damm trasa. Trä på strumpan på handen. Fukta den med vatten eller en och rena bort! Strumpor är bra för, trösklar, datorskärmar, spill golv, handtag, och persienner.
 2. 2
  Putsa dina skor. Gamla strumpor gör stora sko polermaskiner. Du kan också använda dem för att efter polering.
 3. 3
  Gör en hemmagjord hacky säck. En hacky säck är en liten trasa boll fylld med små pärlor eller bönor. Skär av ungefär hälften den övre delen av en lång strumpa och omkring tre fjärdedelar under en kort strumpa. Fyll strumpan med torkat ris, torkade ärtor, eller kulor. Sy ihop öppningen i en boll form.
 4. 4
  Gör en drink mysigt. Detta kräver en lång strumpa. Skär hela översta av strumpan av. Skjut det över en flaska att hålla flaskan svalt (isolerad). En kortare socka kan användas för koppar och burkar.
 5. 5
  Gör en Börs. Du behöver en fotlänk-sized socka för detta projekt. Använd hela strumpan och dekorera denna strumpa påse med paljetter, pärlor, eller andra dekorativa objekt som du har om huset. Sy en remsa av tyg på toppen för ett handtag, eller en dragkedja över öppningen.
 6. 6
  Gör strumpa dockor. Du kan också göra en eller ett. Fyll strumpan med bönor eller ris. Lim, sy eller rita på ögon, näsa och mun. Skär upp en annan gammal socka i strimlor och sy fast för hår.
 7. 7
  Håll ett husdjur tassar varma. Om du har en sjuk djur som lider av de kalla, gamla strumpor kan vara till hjälp i att hålla sina tassar varma. Om du är en vilda rehabilitator, är en annan stor användning för strumpor som tillfälliga påsar för baby djur i din tillfällig vård, såsom barn Joeys, fladdermöss eller pungråttor. Varje varelse som gillar en fjädrande och mjuk varm plats att krypa in i kommer att uppskatta detta och du kommer att kunna hänga strumpan upp om det är en stark gammal ull typ, för att efterlikna moderdjur pung.
 8. 8
  Sy toppar matchande strumpor tillsammans för att göra en filt / kasta. Du kan också sy toppar i långa remsor och sedan väva ihop dem.
 9. 9
  Gör muskelavslappnande förpackningar. Fyll med ris eller vete och sy upp den öppna änden. Placera i mikrovågsugn med ett glas vatten för att värma under 1 minut. Häng runt halsen eller plats på andra ömma muskler för omedelbar lättnad. (OBS: Alltid inkludera glas vatten för att ge fukt eller förpackningen kan fatta eld om det torkar ut för mycket efter upprepad användning.)
 10. 10
  Gör en hård att nå rengöring pinne. Få en (ju längre desto bättre) och glida strumpan över slutet. Fäst med ett gummiband eller häftklammer. Använd detta för att köra under spisar, kylskåp och andra svåråtkomliga ställen. Strumpan täckta härskare kommer tillbaka massor av ludd och damm och det är lätt att tvätta strumpan efter varje användning.
 11. 11
  Gör häst bandage. Skär foten från slutet av en lång strumpa och göra en häst bandage. Mindre strumpor kan vara lämplig för mindre djur bandage på hundar eller katter (prova barnens strumpor).
 12. 12
  Gör innehavare trädgård tvål. Trädgårdsarbete kan vara rörigt och smutsigt. Pop en tvål in i botten av en gammal strumpa och knyta en knut runt tvålen delen av strumpan. Lämna den långa delen av strumpan för att binda på en kran i trädgården. Det kommer att vara redo för dig när du behöver städa upp utanför efter en trädgårdsarbete session.
 13. 13
  Sy ett täcke eller en strumpa matta. Du kommer att behöva hitta instruktioner om hur man gör detta (gör en sökning på Internet), men det är möjligt att göra och mattor från gamla strumpor. Detta ger dem extra verktyg för många år framöver och är särskilt snyggt för dessa strumpor med söta mönster eller mönster som du inte kan stå ut med att en del med.
 14. 14
  Tvätta bilen eller cykeln. En strumpa över handen och du har en omedelbar rengöringsduk som är tillräckligt mjuk för att karossen eller cykel ram. Använd en för tvätt och en för polering.
 15. 15
  Gör utkast beskyddare. Fyll en lång strumpa (knähöga är bra) med bönor, eller annan extra fyllning som du har runt huset. Sy eller bind upp ena änden och du har en omedelbar, rundad utkast beskyddare. Om du vill förbättra sitt utseende, lägga till ögon, näsa, mun och kanske känselspröt eller whiskers - Oavsett vilken typ av djur som du kan tänka dig.
 16. 16
  Lägg en tennisboll. Syftet med att tillsätta en tennisboll på en gammal strumpa kan vara tudelad:
  • Gör en rygg och nacke nappen. Knyt tennisboll inne i slutet av en lång strumpa. Med den långa änden av strumpan, kasta strumpan över axeln så att bollen landar på ryggen. Stå mot en vägg och luta sig mot strumpan och kulan. Gnid ryggen upp och ner mot bollen som pressas in i väggen och det kommer att massera bort värk och smärta från idrotten, sitter för länge vid datorn eller någon annan verksamhet som kan ha orsakat ryggtrycket. Använd en kortare strumpa för en hals massera version.
  • Gör en hund utdragbar leksak. På samma sätt, placera tennisboll i slutändan av strumpan och knyta runt den. Ta den långa änden av strumpan och fresta din hund att ta den. Om din hund är lekfull, är en rolig tug-of-war sannolik. Se Varningar nedan.
 17. 17
  Gör en strumpa hopprep. Allt du behöver göra är att binda ca 15 eller så långa strumpor i en linje och du har ett snyggt! Det är också roligt att använda olika färgade strumpor!
 18. 18
  Gör en hundleksak.
  • Ta en hund tugga ben och lägg den i en gammal strumpa. Du kan gäng den till en boll och spela fetch. Hunden kommer att ha roligt att försöka få benet ut. Se Varningar nedan.
  • Sätt en tom plast vattenflaska i strumpan, knyt slutet och ge till hunden. Många hundar verkar knaprande vattenflaskor och strumpan stoppar plasten från dekorera din gård.
 19. 19
  Spara dem för att flytta dag. Placera värdefulla glasögon, eller prydnadssaker inuti strumpan sula och linda den högre delen runt botten. Detta kommer att ge mer skydd. Lägg till en tagg på utsidan av strumpan, så att du kommer ihåg vad som är inne. Placera i en rörlig låda eller inuti en av dina byrålådor.
 20. 20
  Gör potpurri innehavare. Placera potpurri insidan och sy stängd. Stor i garderober och lådor dresser. Avger en mild doft i månader.
 21. 21
  Gör en katt leksak. Häll Catnip i en gammal strumpa och knyt den. Katter älskar dem. Bara titta efter hål.
 22. 22
  Starta en ny trend. Ha två strumpor i olika färger. Se till att varje färg matchar din outfit. Det skulle nog fungera bra med Harajuku stil. Konst från medeltiden c.. 1300-talet ("Les Tres Riches Heures de Duc du Berry - januari) visar att kungligheter och trakten markägaren bar strumpor eller strumpor i olika färger De var faktiskt mycket modern..
 23. 23
  Gör halvvantar. Skär ett hål i hälen och avbröt tån på sockan. Stick tummen i hälen hålet och fingrarna ut tårna. Om du vill kan du stoppa i de råa kanterna där du gjort nedskärningar eller sy en enkel fåll.
 24. 24
  Gör en påse gevär vila. Fyll bara ett rör strumpa med ris och fästa den öppna änden. Använd den för att stadigt framdelen av ditt gevär på skjutbanan. Gör flera och lägga dem under framänden och lager för att förbättra din noggrannhet.
 25. 25
  Gör en räv svans. Fyll strumpan med sand (bönor, kommer rådjur majs, ris, eller pärlor göra lika bra). När du har fyllt strumpan, knyt en stadig knut i änden av strumpan. (Försök använda vuxna strumpor för roligare.) ATT ANVÄNDA: Håll fast knuten medan du svingar armen i en cirkel ett par gånger. När du svingar armen ett par gånger, släpp knut, och Fox Tail kommer att flyga.
 26. 26
  Gör band ponny svans. Childrens 'strumpor är väl lämpade för denna användning. Helt enkelt skära tvärs över strumpan så att du har en ring av tyg. Du kommer att kunna få flera band av varje strumpa. Första gången som du använder varje band tyget kommer att rulla upp sig och du kommer inte att kunna berätta att det någonsin var en socka.
 27. 27
  Klipp ut och / eller sy en siluett av ett djur eller invända ut ur toppen av strumpan. Detta kan vara en intrikat som Googles logotyp eller så enkelt som en ödla.
 28. 28
  Gör ett flaskomslag. Burkar med matolja tycks alltid lämna smutsiga varumärken i köksskåp. Sätt stopp för detta genom att halka en gammal strumpa över botten av flaskan. När flaskan är tom, kasta strumpan in i tvätt för att användas igen.
 29. 29
  Out door tapp isolator. För att förhindra en dörr tappar från att frysa och krossa du kan använda en gammal strumpa för att täcka tappen och lägg en plast bröd påse för att hålla strumpan torr. Detta kommer att bidra till att förhindra en vattenläcka på grund av en bristning tapp.
 30. 30
  Gör skillnad - Donera. Donera din begagnade strumpor till en webbplats som The omaka strumpa ( http://www.themismatchedsock.com ) för att göra en verklig skillnad, en socka i taget.
 31. 31
  Gör en fot massager. Sätt en golfboll i din strumpa och rulla foten över den. Ankel strumpor eller Footies fungerar bäst. Om du vill gå vilt genom att klippa av tån med bollen inne (gör en rymlig väska) och sedan sy ihop det öppna hålet. Eller bara lämna bollen i hela strumpan: det kommer inte att rulla ut eller scoot över golv.

Tips

 • Alltid tvätta strumpor innan du använder dem i något av projekten.
 • Du behöver inte bara använda dessa idéer - använd din fantasi också!
 • Se alltid till att strumporna är gammal om inte det skulle vara ett slöseri

Varningar

 • Var försiktig när mikrovågsugnen en strumpa som innehåller ris, bönor, eller rådjur majs. Microwave det för inte mer än två minuter, och följa den, eftersom det finns en liten chans att det kan överhettas och fatta eld. För att säkerställa att detta inte händer, alltid placera en mugg full med vatten i mikrovågsugn tillsammans med strumpan, och titta på strumpan när du mikrovågsugnen. Vänd inte ryggen till.
 • Alltid sy upp några hål i gamla strumpor som är avsedda för de projekt som krävs för att fylla. Självklart om du inte gör det, kommer fyllningen häller rakt ut ur hålet.
 • Aldrig, någonsin skulle du kasta din räv svans på människor eller djur.
 • Unga barn kommer förmodligen att behöva en vuxen att hjälpa till med de idéer som innebär sömnad.
 • Med hjälp av en strumpa som en hund tugga leksak utgör två faror: det kan lära din hund att alla strumpor är tuggleksaker, så försök att se till att det inte ser ut som en socka innan du låter din hund använder den, och intagna strumpor kan orsaka tarm blockering, ett allvarligt problem för din hund följeslagare, så om strumpan blir skadad, bör du ta det tillbaka.

Saker du behöver

 • Gamla strumpor
 • Torkade ärter, Rices eller pärlor
 • Garn, markörer, paljetter, eller andra dekorativa föremål
 • Nål och tråd
 • Stor kartong för att lagra dina udda och gamla strumpor - för att undvika frestelsen att kasta bort dem
 • Potpurri
 • Tennis ball
 • Sax