Wki

Hur att forska i historien om ditt hus

Om du har en äldre hem, du har förmodligen någon gång undrat vem sov i sovrummet långt innan du, när din VVS senast uppdaterades, eller varför det spöke håller dölja dina bilnycklar. Forskar historia ditt hus är inte bara en spännande resa in i det förflutna, men det kan berätta hur huset är byggt och ge dig ledtrådar till hur den bör bibehållas. Att forska ditt hus, prova dessa steg.

Steg

Hur att forska i historien om ditt hus. Besök den lokala tingshuset eller historiska samhället.
Hur att forska i historien om ditt hus. Besök den lokala tingshuset eller historiska samhället.
 1. 1
  Besök den lokala tingshuset eller historiska samhället. De kommer att ha tillgång till den officiella partinummer av ditt hus. När det gäller mark och fastigheter, journalföring mest officiella görs med hjälp av ett helt annat system än de adresser du är bekant med (framför allt eftersom adresserna och namnen gata förändras över tid).
  • I äldre områden, kan fastigheten nätet / mycket själva systemet har förändrats över tiden. De lokala, statliga eller landsting mark kontor eller hembygdsföreningen ska kunna hitta den officiella galler / partinummer (eller motsvarande) i samband med ditt hus. Detta kommer att göra resten av din forskning går mycket smidigare.
 2. 2
  Medan du är där, få en kopia av det ursprungliga bygglovet. Bygglov brukar innehålla skatt troves informationskällor, inklusive husets ursprungliga dimensioner, datum konstruktion, och kostnad samt namnen på arkitektens, entreprenörer och / eller ursprungliga ägare.
  • Kontrollera det historiska samhället eller länet tingshuset för en kopia av tillståndet.
  • Observera att även om det kan finnas en liten avgift för sina tjänster (någon har att damma av de gamla arkiven ibland), är det väl värt priset för ovärderlig information i dessa handlingar.
 3. 3
  Gräva upp eller få en ny kopia av din egendom abstrakta. Detta är ett dokument som registrerar alla gärningar eller juridiska transaktioner som hänger ihop med din egendom. Detta kommer att ge dig de senaste nyheterna om alla ditt hem tidigare ägare. Du kan ha fått en kopia av det abstrakta när du först köpte hem, annars tillbaka till länet tingshuset (eller skriva ut det och ta med dig som en checklista)!
  • Granska historia köp och säljkurs. Ibland en dramatisk ökning av försäljningspriset under en kort tid innebär oftast en byggnad eller rum tillsattes eller hade en stor renovering. Kontrollera bygglov som lista typ av struktur, daterar av konstruktion, detaljerna, och ägare.
  • Om du bor i Europa, besök din lokala eller länet tingshuset för att titta på dådet register. Registret är oftast finns i kontorist och brännaren kontor. Be för registret för handlingar för just din fastighet.
  • I USA är denna information som indexeras av en hel del och blockera numret i en stad, och en del, township och intervall för landsbygden egendom.
 4. 4
  Titta igenom din stad tidningen arkiv. Det kommer vanligtvis hittas på biblioteket, men du kan även ha tur i det historiska samhället eller län tingshus, där de får känna dig ganska väl vid det här laget.
  • Leta efter omnämnanden av konstruktion i ditt närområde, husets tidigare ägare, och någon försäljning eller uthyrning annonser som rör ditt hem adress. Om du har tur kan du även hitta gamla foton.
  • Söka bakåt. Gatunamn och nummer förändras över tiden, så att inte dyka direkt in i de äldsta posterna förväntar sig att hitta igenkännbara leads.
  • Leta efter relevanta tidsperioder. Om du vet när ditt hem byggdes eller ökat dramatiskt i värde, till exempel, gör en extra noggrann sökning i och runt den tiden under rubriker som "byggnader" och "arkitektur."
 5. 5
  Betala ett besök till din lokala planering byrå. Hitta det kontor som utfärdar bygglov, bedömer fastighetsskatt, eller poster hemförsäljning. De bör ha offentliga register som rör ditt hus. Ofta ett äldre hus kommer att passera från en ägare till en annan genom ett testamente eller annan överföring, och kan inte spelas in på dådet. Du kanske vill titta på lantmätare kartor för att se om något hade lagts till eller rivas.
  • En av de enda två saker i livet som vi kan vara säkra på är skatter, så ett bra ställe att börja leta makt på utvärderarens kontor i din jurisdiktion. Utvärderaren håller register över beskattningsbara värdet på hemmet, och det kan finnas gamla bedömningar på fil som beskriver huset i detalj. Du kan också kolla gamla City Directories (omvänd telefonböcker som listar hem efter adress), länets historia, befolkningsförändringar och folkräkningarna.
 6. 6
  Inspektera ditt hus noggrant. Du kan lära dig en hel del genom att bara titta. Kolla hur ditt hus byggdes och vilken typ av byggmaterial har använts.
  • Undersök väggar och lister. Leta efter ursprungliga material, såsom tegel i eldstaden.
  • Bostäder designen har förändrats dramatiskt under åren, och du kanske kan hitta några ledtrådar om när ditt hem byggdes, var det väsentliga ändringar har uthärdat, och hur väl utanför de ursprungliga invånarna.
  • Försök titta under vattnet tanklocket på toaletten. Toaletter är oftast datumstämplas under locket, vilket ger dig en grov uppskattning av när huset byggdes, eftersom toaletten förmodligen skulle ha installerats strax efter att den har tillverkats. Glöm inte att sätta tillbaka locket nere när du är klar.
  • Få en god uppfattning om hur lång tid det har varit sedan ett rum var remodeled. Olika stilar av köksluckor och vitvaror, till exempel, går in och ut ur modet med några års mellanrum. Brun pläd tapet eller en avocado-färgade kylskåp 70s skrika högre än ett rum fullt av disco dansare sjunger YMCA
 7. 7
  Prata med dina grannar. Om du är ny i trakten och vill veta om den senaste historien om ditt hus, kan dina longtime grannar kunna hjälpa.
  • Fråga dem som de vet har bott där innan dig, och om det fanns några renoveringar gjort att de kan minnas. Plus, frågar om ditt hus och området är ett bra sätt att bryta isen.
  • Om de tittar på dig konstigt och säga, "Du vet inte...?" och sedan skyndar iväg utan att erbjuda dig kakor, kan det vara en riktigt intressant historia som lurar i det gamla huset av din!
  • Om du får vara goda vänner med dina grannar, kan du ens fråga dem om du kan vardagligen inspektera deras hus struktur för att få ledtrådar om ditt eget hus. Vissa områden har många liknande hus byggda under samma tid (sk "cookie-cutter" hus), oavsett om det gäller effektivitet eller följer de senaste arkitektoniska trenderna.
  • Till exempel, enligt The New York Times, var front porch överhäng mycket populär på 50-talet och 60-talet i New York, men nu går ur stil och många husägare få dessa "skamfläckar" bort.
  • 50 år från nu, kommer husägare betala en hel del pengar för att få sina gamla hus utrustas med den senaste ögongodis: front porch överhäng.
 8. 8
  Spåra upp tidigare ägarna att ta reda på vilka förbättringar som har gjorts. Den ägarens information kan även nås genom att spåra dådet historia. När du reda på vem de tidigare ägarna var, spåra dem genom att söka på internet eller genom att använda någon av de många kommersiella folk-locator tjänster tillgängliga. Tala med dem som kom före du kan tillåta dig att få en bättre uppfattning om det ursprungliga huset. Naturligtvis är detta lättare sagt än gjort om ägarna du letar efter dog för hundra år sedan. I så fall kan du behöva professionell hjälp av seans slag. Som Marshall McLuhan sa, "mediet är budskapet."
 9. 9
  Forskning historien om din stadsdel. Det kan finnas en hel del mer information om din stadsdel än om ditt hus, och denna information kan ge enorma insikter i ditt hem historia. För mycket gamla hus, som är vanliga i stora delar av Europa, till exempel, kan stadsdel informationen vara allt du kan hitta om den tidiga historien av ditt hem.
 10. 10
  Sammanställa all din information för att skapa en kronologisk bild av ditt hus. Visa hur och när den byggdes, då olika delar har lagts till eller rivas, och vilka naturliga händelser kan ha gjort ändringar i huset.
 11. 11
  Överväg att använda en metalldetektor i din trädgård. Ofta, metalldetektorer är ett utmärkt sätt att upptäcka gamla mynt och andra artefakter som kan lägga sin egen unika historia till ditt hem. Du kan också hitta nyckeln till den låsta dörren i källaren som ingen någonsin kommer ihåg att skriva in. Nej vänta... gå inte in där...

Tips

 • Försök att hitta bilder av huset eller grannskapet från tidigare år för att ge dig en god uppfattning om vad som har hänt under tiden sedan bilderna togs.
 • Använd rum bibliotekets referens och datorer för att hjälpa spåra relevant information. Sök bland historiska dokument och förteckningar över adresser till tidigare ägare.
 • Om du gör en hel del kopior på offentliga register kontor eller bibliotek, en fråga du bör alltid fråga (om det inte postat) är hur mycket de tar betalt för kopior.
 • Prova gratis tjänster som erbjuds av www.thatsmyoldhouse.com. Detta är en webbplats som tillåter människor att prata om sina gamla hem, förändringar som de gjort, minnen, etc. Sök och inträdet är fritt.
 • Gå till en lokal historiker museum eller titta på Internet.
 • Försök att hitta Epicures av huset eller ättikslag.

Varningar

 • Var försiktig i intrång på det personliga livet för tidigare ägare eller släktingar. De kan ha smärtsamma minnen som de inte vill minnas, eller de kanske bara inte vill bli störd. I vissa fall kan det vara bäst att samla din information utan att personligen kontakta dessa människor. I vilket fall som helst, respektera deras önskemål om de inte vill ta sig tid att prata med dig.
 • Handtag ömtåliga och gamla dokument noggrant. De kan vara de enda journaler tillgängliga. Skydda dem med tydliga arkivens covers (finns på klippbok eller hantverk butiker) och spara dem i pärmar. Bindemedel hjälper på många sätt.