Wki

Hur man sparar pengar med hjälp av kompakta lysrörslampor

Hur kan du spara pengar på ditt hem elräkning och hjälpa miljön genom energieffektivitet liksom? Här är några enkla steg för att hjälpa dig att komma igång.


Steg

Hur man sparar pengar med hjälp av kompakta lysrörslampor. Ändra dina glödlampor.
Hur man sparar pengar med hjälp av kompakta lysrörslampor. Ändra dina glödlampor.
 1. 1
  Ändra dina glödlampor. Det är så lätt. Istället för att byta ut din utbränd 60-watts glödlampa mot en ny, ersätta den med en 13 watts kompakt fluorescerande lampa (CFL). Ljusflödet mäts i lumen. En vanlig 60-watts glödlampa ger ut cirka 800 lumen, så gör en 13-watts CFL. Så istället för att betala för 60 watt, betalar du bara för 13 watt för att få samma mängd ljus, en besparing på 78%. Men ha i åtanke att, om de används på vintern, och ditt hus värms med el, brukar det ändra någonting eftersom detta 47W förlorade helt enkelt skulle ha värmas ditt hus.
 2. 2
  Var beredd på mer kostnadseffektivt att börja med men besparingar på lång sikt. Bra kvalitet Kompakt Fluorescerande lampor kostar mer initialt, mycket mer, men de energibesparingar montera upp ganska snabbt och täcka högre initial kostnad. De håller mycket längre också, en vanlig glödlampa har en genomsnittlig livslängd på ca 1000 timmar medan god kvalitet CFL: s sista mellan 7,000-10,000 timmar.
 3. 3
  Ersätt befintliga glödlampor där så är möjligt. Så där kan du använda dessa CFL lökar? Nästan överallt utom i kretsar med en dimmer. Om du använder dem som veranda ljus, kommer du att märka att de är inledningsvis mycket svagt i kallt väder, gradvis ljusare när de värms upp. Den första CFL: s på marknaden var ganska skrymmande och inte skulle passa i de flesta lampa applikationer men den nya mycket kompakt CFL: s kommer att passa överallt.
 4. 4
  Adress funderingar du kan ha om de nya glödlampor. Låt oss ta itu med de andra invändningar också. Många människor är oroade över den fluorescerande flimmer som vi alla har observerats i standard florescent belysning. Det är inte ett problem med CFL: s. En annan vanlig invändning är ljus färg. Standard fluorescerande fixturer hade ett dåligt rykte för att sätta ut en hård blå-vitt ljus som förvrängda hy färger. Ändra beläggningar i rören så att de sätter ut mer gul-vitt ljus, en naturlig färg, har löst problemet. Den nya CFL producerar också en mer naturlig gul-vit belysning så att du kan använda dem i badrummet över fåfänga spegel.
 5. 5
  Få speciella lampor för visuellt exponerade områden. Använda CFL i sanitetsporslin där glödlampan utsätts är problematiskt för många som invända mot spiralen utseendet på de exponerade glödlampor. Branschen förutsåg den invändningen och erbjuder nu en 7-watts CFL med ett ogenomskinligt glas lock som härmar utseendet på vanliga fåfänga lampor.
 6. 6
  Lägg upp besparingarna. Så hur mycket kan du spara, egentligen? Det är en mycket svår fråga att svara på eftersom du kan ha fler lampor på än en annan person - till exempel, om du lider av ljus utsatthet i en lång mörk vinter. Allt som allt kan du spara upp till ca 25€ i månaden på en elräkningen bara genom att byta till CFL.

Tips

 • Ändra alla dina lampor på en gång är mycket dyrt. Plan för att ersätta sex åt gången. De första sex bör vara i de armaturer du använder mest, vilket ger omedelbara besparingar på elräkningen. Eller, naturligtvis, kan du ersätta dem bara när de går ut.

Varningar

 • Lysrör kan förvärra vissa medicinska problem. Till exempel kan det utlösa kramper, migrän, återkommande huvudvärk, yrsel relaterad till hjärtsjukdom, utslag relaterade till Lupus, förvärra trötthet, och kan även vara inblandade i vissa inlärningssvårigheter. Det finns femton villkor som anges i Job Boende Network ( http://www.dol.gov/odep/programs/job.htm ) som bör tillgodoses genom en minskning av denna typ av belysning. Även om det utlöses snabbare än du kan uppfatta, orsakar den fortfarande bränning av optiska nerver. Det bör undantas från byggnormer eftersom det orsakar problem för otillgänglighet för många personer med funktionsnedsättning, ibland utan deras medvetenhet.
 • Du kan hitta en varning för att använda dessa lampor i slutna armaturer, såsom overhead armaturer. Anledningen är att dessa lampor inte producerar någon värme, inte alls lika mycket som vanliga glödlampor, men tillräckligt med värme för att värma upp ett slutet utrymme. Detta gör dem brinna ljusare och kan leda till att deras förtid. Om du vill använda en lågenergilampa i en sluten armatur, leta efter en lampa speciellt konstruerade för användning i slutna platser. Mer dyker på marknaden den senaste tiden.
 • Lysrör innehåller kvicksilver, så om en lampa går sönder i ditt hem följa korrekta förfaranden kvicksilver sanering. Börja med att öppna fönster och andas genom en tjock trasa.