Wki

Hur man håller julstjärnor växer till nästa jul


Om du vill behålla den julstjärna du köpte i år över till nästa år här är vad man ska göra. Lagom till jul!

Steg

Hur man håller julstjärnor växer till nästa jul. Inspektera anläggningen för buggar (de flesta växter inte kommer att visa fel i växthuset, men de kommer att visa upp efter cirka två veckor i hemmet).
Hur man håller julstjärnor växer till nästa jul. Inspektera anläggningen för buggar (de flesta växter inte kommer att visa fel i växthuset, men de kommer att visa upp efter cirka två veckor i hemmet).
 1. 1
  Inspektera anläggningen för buggar (de flesta växter inte kommer att visa fel i växthuset, men de kommer att visa upp efter cirka två veckor i hemmet). Om anläggningen är smittad, är det bäst att kasta ut den och köpa en annan för att hålla över.
 2. 2
  Om du vill behålla över just den växten, flera tillämpningar av tvålvatten till växten och planteringsjord ska befria det från de flesta angrepp (mjölig buggar är det största problemet, och kan tas bort genom att badda dem med en bomullstuss doppad i tvättsprit, men detta bör göras innan infektionen sprider sig eller blir för stora eller du kanske aldrig döda dem alla).
 3. 3
  Placera växten i ett svalt (inte kallt) rum med gardiner filtrerade solljus och skära ner på vattning. Anläggningen bör tillåtas att gå torr vid beröring mellan vattningarna och vattnas sparsamt (över-vattning är den vanligaste orsaken till anläggningen dödsfall under vintermånaderna inne, är anläggningen inte aktivt växer och tar inte upp den vanliga maten skulle under växtsäsongen, och om vattnas för mycket anläggningen kommer att hamna sitter i vatten och problem som mossa, kan mögel, röta och blad gul tillfalla). När temperaturerna på natten få över 10 C, kan anläggningen sedan förflyttas utanför.
 4. 4
  Bestäm vilken typ av anläggning du vill sluta med för jul. Om en liten buskig planta är ditt mål, bör hela anläggningen trimmas ned till ungefär "inches ovanför huvudstammen. Om du vill ha en större anläggning, helt enkelt nypa toppar varje huvudgrenen och fortsätta med detta tills ca juli. Om en figurklippning är ditt mål, ta sedan bort alla grenar utom den högsta, rakaste huvudgrenen och inte klämma anläggningen på toppen, bara bort sidoskott för resten av säsongen.
 5. 5
  Ställ inte anläggningen i full sol i början, detta kommer att orsaka vad bladen är kvar att bränna och faller av och kan döda försvagade växten. Placera växten i full skugga röra sig då anläggningen ur skuggan i två veckor till del skugga och sedan två veckor senare för att helt eller delvis sol för resten av säsongen. Detta gör det möjligt för växten att härda ut och vänja sig vid de nya förhållandena utanför.
 6. 6
  Börja vattna regelbundet och gödsling var 5: e vattning eller varannan vecka (beroende på vilket som kommer sist) med en julstjärna gödningsmedel eller krukväxt gödningsmedel eller, om du vill, prova en utspädd vintergröna gödningsmedel för att främja blad tillväxt (i detta skede allt du vill är blad tillväxt, inga blommor).
 7. 7
  När det är dags att ta anläggningen i för hösten, startar processerna för att vrida den övre bladen röda (eller rosa eller vad färg de var förra vintern), denna process kan ta upp till 2 månader och ibland längre, beroende på förhållandena och variation av växt du har.
  • Växla från ett kväve gödningsmedel till en ännu krukväxt gödselmedel eller en gjord för julstjärnor, och minska gödsling med hälften.
  • Börja rutin av långa nätter / korta dagar som behövs för att initiera knoppar: 13 timmars oavbruten mörker, 11 timmars solsken varje dag. Håll temps i låga 60-talet på natten. Vrid potten regelbundet för även ljus. (Obs: Darkness måste vara total - ljuset från en gatlykta eller ens att cast av strålkastare från passerande bilar är tillräckligt för att störa knoppskottet.)
  • Avbryt mörker rutin efter ca 2 månader och plats växt i den soligaste fönster i huset. Minska gödningsmedel: Vattna inte!

Tips

 • Bli inte avskräckt om det inte kommer ut så bra som du hoppats, det finns alltid nästa år.
 • Hålla växterna ur kalldrag (inte sätta anläggningen av en
 • Se upp för skadedjur och mjölig buggar
 • ständigt öppna dörren).

Varningar

 • Vissa experter tror att julstjärnor är giftiga för vissa djur, för säkerhet, hålla husdjur borta från julstjärnor.
 • Låt inte barn hantera växterna.