Wki

Hur organisera ditt hem

Är röran kör du galen? En organiserad livsstil kan betyda effektivitet i din dag och en mer avkopplande stund medan hemma. Använd följande tips för att få lite organisation i ditt hem.

Steg

Hur organisera ditt hem. Börja med att göra en lista över saker som behövs i varje område, med tanke på att man vill ha mindre att underhålla i framtiden.
Hur organisera ditt hem. Börja med att göra en lista över saker som behövs i varje område, med tanke på att man vill ha mindre att underhålla i framtiden.
 1. 1
  Börja med att göra en lista över saker som behövs i varje område, med tanke på att man vill ha mindre att underhålla i framtiden. Håll föremål som ligger närmast där de ska användas. Förvara liknande objekt tillsammans.
 2. 2
  Arbetet på ett område av ditt vardagsrum på en gång. Gå område efter område tills hela ditt hem är organiserad.
 3. 3
  Har tre lådor eller stora påsar märkta "hålla", "donera", och "skräp". Du kan också ha en valfri "SPARA FÖR ETT ÅR" väska om du tror att du kan behöva det snart. När du drar varje objekt bort från hyllorna, från dammiga hörn, från under sängar och soffor, eller var, uttryckte det i en av dessa lådor / väskor.
 4. 4
  inte inte.
 5. 5
  Kassera "skräp" låda / påse omedelbart (återvinna som möjligt) och ge bort din "donera" låda / påse så snart som möjligt till en lokal välgörenhetsorganisation som en kyrka, goodwill eller Frälsningsarmén. Men tillräckligt med tid för att förhindra beklagar, vilket kan leda till att behovet av att återköpa ett objekt. Stick "SPARA FÖR ETT ÅR" väska i en garderob där det inte kommer att komma i din väg, men kommer ändå att vara där. Under ett år måste du kasta ut väskan eftersom du aldrig använt dessa poster.
 6. 6
  Dela upp objekten i din hålla låda / påse. Du bör fråga dig själv om dessa objekt tillhör och hur ofta du använder en av dem.
  • Om ett objekt hör hemma någon annanstans i ditt hem, lägga den där.
  • Om du inte använder ett objekt ofta, fundera på hur du kan spara den så att den är ur vägen för de objekt som du använder oftare.
 7. 7
  Arbeta hela ditt vardagsrum rensa bort alla extra "grejer" och placera allt annat där det hör hemma.
 8. 8
  Nu när dina ägodelar är organiserade, upprätthålla detta tillstånd genom att säkerställa att artiklar som hör i ett visst område vistelse där.
 9. 9
  Om du använder något, lägger tillbaka den där du hittade den när du är klar.
 10. 10
  Om du behöver flytta ett objekt till en rörig område, ompröva varför varje objekt är det så att du kan göra plats för allt du behöver.
 11. 11
  Köp eller återanvända arrangörerna att lagra objekt som annars skulle se rörigt om de lämnas ut i det fria.
 12. 12
  Dekorativa behållare kan lagras under en säng, soffa, stol, bänk eller bord. Stapla olika behållare för att skapa en tabell.
 13. 13
  För viktiga filer (i. E. Försäkringsbrev, bil information, kvitton, bruksanvisningar), köpa ett arkivskåp eller leta efter en i en lokal loppmarknad.
 14. 14
  Utse en bänk som en "landning pad" för dina nycklar, till plånbok, mobiltelefon och andra objekt tas bort i slutet av dagen.
 15. 15
  Behåll en låda i skrivbordet för förnödenheter såsom pennor, gem och klisterlappar så att de inte roaming runt huset. Alltid på jakt efter en penna? Nu kommer du alltid vet var du kan hitta en.
 16. 16
  Köp en planerare. Skriv in angivna tider för att behålla din nyligen organiserade rymden. Färgkoda din planerare så att du kan enkelt plocka ut mötestider, förfallodatum, och avtalade tider.
 17. 17
  Använd en planerare att spela in din årliga rengöringen. Inomhus rengöring på vintern. Utomhus rengöring under sommaren. Tillåt endast en eller två stora projekt för varje månad under året. Detta ger en hel månad för att utföra ett projekt. Som varje år går, kommer varje område att bli mer effektiva. Bara genom att ta tid från ett område, kommer nya tankar uppstår för att utnyttja ett utrymme på ett bättre sätt. Genom att ta sig tid att planera, är halva jobbet redan gjort.
 18. 18
  Om du hela tiden behålla din plats, kommer du att ha mindre skräp att bygga upp.

Tips

 • När du väljer vilket område i ditt vardagsrum för att börja organisera, prova att starta med det område som du använder mest, såsom ditt studieområde, om du är student, eller i köket.
 • Fundera på om du verkligen behöver för att hålla saker och ting.. De flesta människor har idag en iPod, MP3 eller en dator som du kan ladda ner CD-skivor. Tilldela en dag att överföra dina CD till datorn där du kan sätta dem på och ta bort dem från din iPod eller MP3 när du vill. När det är gjort, varför inte heller lagra dem på vinden eller ännu hellre sälja dem och tjäna lite extra pengar!
 • Hitta sätt att återanvända dina befintliga arrangörer. Till exempel, om du har en ljusstake men inget ljus, kan du använda den för att hålla pennor istället.
 • Ett bra sätt att lagra sällan-objekt som används är att satsa på bra kvalitet arrangörer, såsom CD-hållare, bokhyllor och under-sängen containrar. Om du har en födelsedag kommer upp eller julen är runt hörnet, prova att fråga släktingar om presentkort till Container Store, Bed, Bath & Beyond, IKEA, Target, eller Wal-Mart.
 • Europeiska kulturen är ivrig om att organisera. Därför kan du oftast hitta arrangörer som är trendiga och moderiktiga, så att du inte behöver oroa dig för att dölja objekt bort som du lagrar.

Varningar

 • Kom faror åtanke eld när du organiserar. Vissa säkerhetsrisker inkluderar överbelasta ett vägguttag med förlängningssladdar, lagra enorma travar av tidningar, eller inte sätta undan skor och andra föremål som blockerar din exit väg i en nödsituation.
 • Var försiktig när du flyttar möbler. Lyft med benen, inte ryggen, och be en vän att hjälpa dig.