Wki

Hur att gräva ut bilen efter en snöstorm

Den här artikeln beskriver hur du får din bil ur snön byggs upp efter en snöstorm eller en stor snöstorm. Det är ett stort jobb, så att använda rätt verktyg och veta vad man ska göra kan hjälpa uppgiften att fungera smidigare. Och om du inåt stönande på uppgiften, åtminstone är det en bra träning i vinter!

Steg

Hur att gräva ut bilen efter en snöstorm. Samla växeln snöröjning.
Hur att gräva ut bilen efter en snöstorm. Samla växeln snöröjning.
 1. 1
  Hitta din bil. Efter en, kan lokalisera bilen vara knepigt ibland när en rad av bilar på gatan eller en parkeringsplats ser likadana ut under snön! Alltid vet var du senast lämnade bilen för att göra det lätt att hitta igen under vintern. Om du behöver mejsla ut en väg för att komma till din bil, gör det, eftersom du kommer att vilja stadigt när rensa bilen. Om du är på jobbet eller i en allmän parkeringsplats, vänta ägarna parkeringen för att rensa de drivande områdena.
  • Hemma, parkera bilen så nära vägen som möjligt så att du inte behöver hela uppfarten för att komma ut. Detta kommer också att hjälpa dig att hitta det snabbare.
  • Var förberedd. Om du parkerar på gatan med andra bilar, sätta en andel eller stolpe ut nära bilen i förväg för att hitta den efter stormen. Du kan också pryda din radioantenn med en unik underhållningsvärde. Detta är särskilt viktigt om du är parkering hemifrån, till exempel för arbete eller shopping.
  • Om det är i garaget, bara få ut din spade och rensa runt ingången och uppfarten.
 2. 2
  Samla växeln snöröjning. Du behöver inte mycket, men vad du behöver måste kunna göra jobbet utan att repa bilen. Spadar har en tendens att skrapa bilar, även om du är försiktig eftersom det är lätt att halka och det är svårt att veta var snön slutar och bilen startar förrän du har rensat tillräckligt med snö.
  • Använd en kvast med befjädrade, mjuk borst tips att göra det viktigaste borttagning arbete. Använd inte kvastar trädgårdsarbete borst eller kvastar majs eftersom dessa kommer att repa bilen. Också ta en isskrapa för vindrutan.
  • En mycket försiktig inställning till att ta bort snön från bilen själv skulle vara att använda en gammal handduk, och skaka ut från gång till gång.
  • Klä sig varmt. Var noga med att använda handskar som dina händer kommer att få otroligt kallt annars och du kommer inte att kunna hålla rensa bilen. Bär lager av kläder, eftersom du kan behöva ta bort snön jacka om det blir för varmt och samtidigt rensa bort djup snö.
 3. 3
  Börja bilen. Beroende på din personliga styrka, staplade hur mycket snö uppe på en bil, och temperaturen, kan denna uppgift ta allt från fem minuter till en timme. Det kommer att bli mycket snabbare om du kan få en hjälpare eller två på jobbet. Följande metod rekommenderas:
  • Börja med att gräva runt hjulen och sidorna av bilen, speciellt förardörren.
   • En snöslunga kan vara bra för detta, och för att bli av med snön senare bort från bilen själv till marken. Kasta inte snö - och vad skräp kan blandas med det - i bilen, människor, eller någon annanstans det kan orsaka problem.
  • Skotta bort snön borta från bilen, andra bilar, och gångbanor. Avsikten är att rengöra din bil utan att skapa mer snö risker.
  • Borsta bort snön från taket på marken. Eftersom mycket av detta kommer att falla på huven på bilen, även borsta bort kåpan. Lämna inte snö på taket eller huven på bilen. Även om det verkar enklare, det är en fara på vägen eftersom det kan blåsa på vindrutan blockerar vyn, eller stora bitar kan blåsa på andra förarens vindrutor och blockera deras uppfattning. Om ditt fordon är högre än dig, använd en liten trappstege och en kvast för att driva bort snön.
  • Använd en skrapa för att rensa vindrutan, sidorutor, sidospeglar, bakrutan och delar av taket och huven som ännu inte är fria från is. Häll inte varmt vatten på vindrutan eftersom detta kommer att orsaka att glaset spricker!
 4. 4
  Efter en större snöstorm, kan snö har fyllt motorrummet. Om så är fallet, prop huven öppen, ta bort snön, torka tändkablarna och lämna huven öppen för att låta allting torka. Kontrollera också dina försäljningsställen vindrutespolare att se till att de är tydliga, eftersom du kan behöva rengöra dina fönster ofta under vinterkörning.
 5. 5
  Försök att låsa upp dörren med nyckeln om bilen inte har en fjärrkontroll. Så snart du kan komma in i bilen, om dina lås inte är frysta, starta bilen och sätta på värmen och avfrostnings. Värmen från kaminen och avfrostnings hjälper bilen att värma upp och smälta snö och is medan du fortsätter att rensa bort det. Kontrollera att avgasröret är klar och bara ha motorn på medan snöskottning när bilen är ute, aldrig när bilen är i lä eftersom uppbyggnaden av kolmonoxid är giftigt.
  • Om den inte öppnas, använd lock avisningsmedel eller rengöra och prova en annan dörr om du inte har någon avisningsmedel till hands.
  • Om du inte har någon avisningsmedel på handen, med en tändare eller match för att värma upp din nyckel innan du försöker låsa upp din dörr. Detta kan fungera som värmen smälter isen, försöka flera gånger om det behövs.
 6. 6
  Rensa bort snö från avgasröret. Den avgaser måste kunna flöda fritt från avgasröret eller det kan bygga upp i bilens interiör.
 7. 7
  Frigöra vindrutetorkarna, om de är frysta. Om de kör när du stannat bilen, kan det skada torkarmotorn om du startar bilen och de är inte fria att röra sig.
 8. 8
  Starta bilen. Slå på värmen och bakre defroster. Vänta några minuter för bilen att värma upp. Sedan få in och köra bilen som vanligt, förutsatt att din uppfart är klar.

Tips

 • För lättare snöfall på upp till omkring en fot eller två, överväga att lyfta dina torkarblad på bilen innan du lämnar den obevakad. Om du gör det kommer att göra det lättare att rensa bort bilen, och förhindra att is uppstår på dem.
 • Försök att inte låta snö stapla upp på din bil flera dagar, kommer du att ha en enormt svår uppgift om man tillåter det att hända!
 • För snyggt freaks, överväga att skotta hela uppfarten innan du kör iväg. På så sätt kan ingen snö får packas i is på ytan.
 • Om du vet att din bil kommer att lämnas ut skall insnöade på, kan du förhindra isbildning på vindrutan genom att sätta en plast vindrutan nyans på utsidan av det, under torkarna. (Det kan blåsa bort men). Klämma den mellan dörren och bilen skulle hjälpa den att stanna på, men gör det bara om bildörren har en ram hela vägen runt glaset, glaset inte ska tryckas ur läge.
 • Om du bor i en snö-bältet, planera framåt. Om bilen skulle vara helt begravd av snö, kan en vänlig snöplogen inte att kunna identifiera det som något att undvika. I sådana fall, göra alternativa planer för att parkera bilen över natten.
 • Om du räknar med att behöva snökedjor efteråt, överväga att sätta dem på förhand med lite eller ingen snö på vägen. De snökedjor kan minska grundlighet som annars skulle krävas för att gräva ut bilen. Var noga med att ta bort dem innan du kör på bar asfalt.
 • På vintern har lås avisningsmedel på hand i ditt hem. Förvara inte avisningsmedel i din bil!

Varningar

 • Använd inte salt på en bil, eller använda en överdriven mängd runt en bil. Det är frätande.
 • Det är olagligt att köra med snö packas på taket på vissa ställen, även om det inte är olagligt, det är farligt och bör inte göras. Dessutom, när bilen värms upp, smälter det understa lagret på taket orsakar snö och is att glida på vindrutan när du tillämpar dina bromsar.
 • Gör tomgång inte din bil i ditt garage eller något annat skydd. Rensa avgasröret område så fort du kan. Undvik tomgångskörning bilen med människor inne medan du rensa snön. Uppbyggnaden av kolmonoxid kan vara dödlig.
 • Var försiktig med din spade komma nära din bil ram. Om du inte är försiktig, kommer spaden repa din bil. Kvastar är säkrare.
 • Var försiktig när du lämnar skottade snö, det kan snart stapla upp runt dig och andra delar av bilen om du inte har bort det tillräckligt långt bort från bilen.
 • Om dina lås är frysta, inte tvinga dem. Du kan hamna behöver en låssmed om du gör.

Saker du behöver

 • Mjuk borste för bil
 • Skyffel för marken snö
 • Lock avisningsmedel
 • Vindrutan skrapa (isskrapa)
 • Om du använder vatten, använd endast kallt vatten