Wki

Hur att träna hållbart jordbruk

Om du vill odla hållbart, det finns vissa åtgärder du behöver vidta för att gå mot det målet. Och om du letar efter en gård som praktiserar hållbara metoder, så att du kan använda dessa steg som dina kriterier.

Steg

Hur att träna hållbart jordbruk. Blanda inte ihop "hållbar" med "ekologisk".
Hur att träna hållbart jordbruk. Blanda inte ihop "hållbar" med "ekologisk".

Del ett: designa din dröm gård

 1. 1
  Blanda inte ihop "hållbar" med "ekologisk". En ekologisk märkning innebär att maten har odlats eller höjas utan användning av syntetiska kemikalier (men det finns undantag).
  • Massor av människor förväxlar hållbart jordbruk med ekologisk odling. Båda syftar till att använda mer ekologiskt förnuftiga metoder, men de bedöms av en särskild uppsättning standarder.
  • Ekologiskt jordbruk, särskilt när de utförs på en stor, industriell skala, kan ändå skada miljön och hotar folkhälsan i en mängd olika sätt: Ekosystem kan fortfarande vara förstört av utbredd monokultur, bekämpningsmedel fortfarande kan tillämpas, jordar kan fortfarande vara uttömda av näringsämnen och organiskt material, kan föroreningarna fortfarande skapas, och orimliga mängder fossila bränslen kan fortfarande användas (och bortkastade), allt under en ekologisk märkning.
 2. 2
  Vet vad hållbarhet betyder: Farming ett enda område så att den producerar maten på obestämd tid. För att gå i denna riktning, har en gård till:
  • undvika irreversibla ändringar i marken (t.ex. erosion)
  • återkalla inga resurser från omgivningen som inte kan fyllas på (till exempel inte använda mer vatten än vad som kan ersättas regelbundet av regn)
  • producera tillräckligt med intäkter för att förbli en gård i ansiktet av global gård konsolidering och utveckling av infrastruktur
 3. 3
  Betrakta källan. Bestäm var dina resurser kommer ifrån och oavsett om du tar mer än vad som kan ersättas, antingen genom naturliga processer eller dina egna metoder.
  • Var är dina resurser och insatsvaror kommer från? Tänk specifikt om vatten, energi, ändringar jord och foder (om du har djur). Också tänka långsiktigt, kapitalinvesteringar, såsom strukturella byggmaterial, verktyg mm
  • Tänk på att ingen gård är en ö: fullständig självförsörjning är inte ett krav för ett hållbart jordbruk. Långsiktig stabilitet och produktivitet är. De mer förnybara och varierad dina resurser är, desto längre din gård pågå.

Del två: göra ändringar

 1. 1
  Eliminera avfall. Det finns inget "bort" till "kasta" till. Allt hänger ihop. De tre "R" s gäller här mer än någonsin: minska, återanvända, återvinna. Det kommer inte bara att bli mer hållbart, men det är billigare också.
  • Undersök varje bit av sopor och avfall som din verksamhet producerar och frågar "Vad kan jag göra med det här?"
  • Om du inte kan göra något med det att göra, försök att tänka på hur någon annan i samhället kan använda den. Var kreativ.
 2. 2
  Uppmuntra mångfald inom gården. Att välja "blandodling" over "monokultur" resulterar i mindre avfall och ofta, minskad förbrukning av fossila bränslen.
  • Använd sorter och raser som är väl anpassade till förhållandena i ditt område, snarare än föds upp för maximal produktivitet och lagring (med ett offer i härdighet och smak).
  • Rotera grödor och betesmark. Använd följeslagare plantering och grönbete för att hålla marken ständigt fertila och förhindra matjord förlust. Låt inte någon bit mark förlorar en oersättlig mängd näringsämnen.
  • Håll växter och djur runt som gynnas indirekt gårdens stabilitet och produktivitet. Till exempel, rölleka och nässlor lägga till näringsvärdet av växter som odlas i närheten av dem, samt öka flyktig olja halten av växter som odlas för oljor. Plantera extra basilika att fungera som en insekticid och hålla pärlhöns runt för att hålla fästingar borta. När de strövar din gård (och den omgivande landsbygden), guineas äter fästingar kvar av surfning rådjur utanför högt gräs. De är traditionellt kända för att döda eller hålla skallerormar bort liksom.
  • Höj både boskap och grödor, samt inrätta ett ömsesidigt givande relation mellan dem. Det enklaste sättet att göra detta är att använda gödsel från boskap till gödsla grödorna, och använda några av dina grödor för utfodring av djuren. Om du inte kan höja båda, hitta en granne som har specialiserat sig på det motsatta och inrätta ett utbyte.
 3. 3
  Öka variationen kring gården. Ekologi din gård slutar inte på egendom linjer.
  • Plantera träd runt gården som fungerar som vindskydd och även erbjuder livsmiljöer för lokala fåglar (som kan lever på insekter som lever på grödor).
  • Tål naturliga rovdjur som håller skadedjur borta (t.ex. ormar som livnär sig på gophers, nyckelpigor som livnär sig på bladlöss, spindlar som livnär sig på insekter som sprider sjukdomar på grödor).
 4. 4
  Diversifiera ekonomiskt. Ett ekologiskt hållbart jordbruk operation kommer inte att göra någon mycket bra om det inte kan generera en vinst och hålla sig igång. Om du eller någon annan är villiga och har möjlighet att sponsra gården med en off-farm dag jobb eller annan extern inkomstkälla, du kommer att behöva kritan siffrorna tills du är i svart.
  • Utnyttja de alternativ som finns för dig så långt som direkt marknadsföring är berörda. Det inkluderar: CSA / abonnemang, jordbrukare marknader, vägkanten står, och även Internet.
  • Höja värdet på produkterna är ett smart sätt att skilja denna gårdens sallad från att gårdens sallat. När du tar din sallad och göra den del av läckra burgare gjord av friska kött som var beta-lyftt i egna fält och toppa det med en skiva smaklig, röd tomat som växte i din egen mark, står du att tilltala en bredare publik och håva in mer vinst. Med andra ord, inte bara växa ett bredare utbud av saker - göra en större mängd saker med grejer du växer, och överväga att sälja den från en på gården butik eller restaurang (liksom på Internet).
  • Tillgodose varje ekonomisk nivå och etnisk grupp i samhället. Människor med varierande rikedom söker olika saker från en gård. Vissa etniska grupper värde jordbruksprodukter som mainstream samhället har inget intresse (till exempel många karibiska invandrare söker manlig, okastrerade getter för kött samt amarant, en utbredd ogräs, som de använder för att göra en maträtt som kallas calalloo).
  • Publicera. Prata med alla om vad du gör på gården. Ge pedagogiska turer och workshops. Håll din gård ser trevligt, för om det någonsin kommer till kritan kan det lokala samhället bekämpa utvecklingsförslag eftersom de uppfattar din gård för att vara en oas av jordbruks arv.
 5. 5
  Hitta bra och pålitlig arbetskraft. Hitta människor som är engagerade för hållbart jordbruk (inte bara syssla med det) och som inte är rädd för att få sina händer smutsiga som de tillämpar sina sinnen.
  • Ett minskat beroende av fossila bränslen innebär ett ökat beroende av mänsklig arbetskraft, och inte bara fysiskt, kroppsarbete - du kommer att behöva kunniga arbetare som förstår komplexiteten i det system du kör och kan förbättra det med varje beslut de göra.
 6. 6
  Njut av ditt liv. Jordbruket är hårt arbete, men de mest framgångsrika lantbrukare vet när man ska kalla det en dag och kringgå utbrändhet. Kom ihåg varför du jordbruk och varför, framför allt, du siktar på en hållbar verksamhet. För de flesta människor, är det för att de gillar att veta att de är lämnar mark i bättre form än de fann det.

Tips

 • Om du har hittat en bra arbetare men du har inte råd att betala dem tillräckligt för dem att försörja sig, vara flexibel och kreativ. Tänk vinstdelning och / eller eget kapital byggnad.
 • De jordbrukare som är mest framgångsrika på att tillämpa de diskuterade idéerna är de som kan stegvis observera, experimentera, observera, anpassa, och upprepa. Utöver detta, föra detaljerade anteckningar om vad som fungerar bäst där, temperaturer, nederbörd och extra vatten som används, och alla andra anteckningar som kan hjälpa dig i framtiden. Det är dessa gårdar som övervinner olika utmaningar och, långsamt men stadigt, fortsätter att växa i både komplexitet och stabilitet.
 • Öva hållbart jordbruk i stor skala kräver en helt annan inställning än i mindre skala. Tailor ditt hållbarhetsarbete därefter. Försök inte att producera 20 sorters grönsaker och höja sju sorters boskap över en tomt på 30 hektar om du inte har arbete, kunskap och erfarenhet för att hantera den på ett hållbart. Många bönder och ranchägare som arbetar mer än 50 hektar efterlikna naturliga betesmarker som bygger jord och djurs hälsa genom genomtänkta roterande system.