Wki

Hur man skapar ett lekrum

Om du är en av de många föräldrar skyldiga att tolerera de ständiga skrovliga ljudet av dina barn leker omedvetna om ditt obehag, (eftersom att dem är hela huset lekrummet), då kan det vara dags att överväga att ge dem en utsedd plats på sig att spela. Det hjälper till att hålla leksaker från spretande över golvet, och det är också en chans att lära barn om gränser och organisation. Här är några idéer för hur ett lekrum kan skapas snabbt och i en budget -medvetet sätt!

Steg

Hur man skapar ett lekrum. Bestäm hur du ska partitionera utrymmet.
Hur man skapar ett lekrum. Bestäm hur du ska partitionera utrymmet.
 1. 1
  Bestäm hur du ska partitionera utrymmet. Vill du bara använda lite utrymme från dina barns rum eller har du flexibiliteten att skapa ett helt nytt rum?
  • Om du har ett separat rum till ditt förfogande, har du möjlighet att forma en liten lekplats med en massa möjligheter, genom att utveckla de tre dimensionerna av utrymmet. Utnyttja höjden på väggarna genom att lämna den viktigaste rummet fritt för spel och rekreation. Gör stegen (trappor) med stora kuddar som leder till en plattform gjord av trä eller plast och en trä gångbro som leder till en bild.
  • En bra lösning för att skapa denna typ av lekrum kan använda garaget, ett utrymme där vi brukar stapla onödiga föremål, fördömer det att glömska från över packning, utan kan detta utrymme att utvecklas och förändras till en intern lekplats med stora möjligheter.
  • Om du har en del av ett rum som är tillgängliga, kan du skapa en mini lekrum, separat och annorlunda aspekt från resten av rummet. Det är viktigt att placera objekt på ett visst sätt, så att hela rummet kan "skiljas" i tre platser för grundläggande verksamheter:, och, naturligtvis, spela spel. Om du har en våningssäng, kan du ha mer utrymme för spel. Bokhyllor för böcker och ett skrivbord kan förvandla ett hörn lämplig för läsning. På detta sätt, är den större delen av rummet kvar till att njuta av ditt barn, kan vem fastställa, rulla runt, röra sig bekvämt, ut och spela spel.
 2. 2
  [[Image: Pale Blue Background Hundar tyg från Sandberg 8997.jpg | 180x230px | höger | thumb | Välj ett tema eller en grundläggande för lekrum Detta är lätt, eftersom det enda du behöver göra är att låta dig få råd av. dina barn! fråga dem vad de vill ha som ett tema, i syfte att skapa en tilltalande miljö för dem. Tecknat eller deras favorit komiska hjältar är några typiska idéer som barn tenderar att alltid vilja. Om de inte har en specifik idé i åtanke, välj sedan antingen ett kvinnligt, manligt, eller neutral färg i stället för att någon fancy färger eller mönster.
 3. 3
  Rotera leksaker. Låt ditt mål vara att dela leksaker i halva, tredjedelar, eller fjärdedelar, beroende på den totala högen. Sedan hålla en av dessa mindre samlingar vid en tid, förvara resten bort och rotera dem som en hel samling. Du kan göra en stor grej av rotation dagarna, kanske den första i varje månad, eller vad som helst. Alla leksaker kommer att verka nytt igen. Nyckeln är att få ut så mycket av vägen som möjligt, medan en bra sort att barnen verkligen kommer att använda och uppskatta.
 4. 4
  [[Bild: Michael New Teen Room 6909.jpg | 180x230px | höger | thumb | Välj grova backar som kan placeras på höga hyllor, för de samlingar du vill lagrade bort ur cirkulation. Undvika frestelsen många barn måste klättra genom att välja icke-se-igenom containrar. Du kan mikro-sortera mindre föremål i blixtlåspåsar och lägg påsarna i de grova toton.
  • Håll samlingarna separerade, kanske färgkod dem. Alla samma färgade rutor kan tas ut på samma gång.
  • För leksaker som är i omlopp, kan många bli sorteras i dishpans. De passar perfekt, eftersom de är enkla i design, och passar till allt. De kan dekoreras och tydligt märkta. De har inte hål i dem som korgar gör och är billig samt vara lätt att hålla rent. De är lätt för barn att hantera, portabel och kan göra någon hyllsystem i ett lådsystem. Du kan lagra böcker i dishpans också, placera dem så att framsidan av böckerna visar att låta barnen välja en bok genom att titta på omslaget.
 5. 5
  Få lådor för leksaker och har dina barn plocka upp leksakerna varje kväll före middagen. Om de inte plocka upp, då de inte kan spela i detta rum i morgon. Om de plockar upp dem varje dag, då det inte kommer att bli en sådan. Det kan ta några försök för att detta ska fungera, men det är värt att hålla ut.
 6. 6
  Se till att du har en "gosig" område, med mjuka saker som bönor väska stolar, nallar och mjuka filtar. Detta ger en säker plats att gå och en plats att sätta barnet när de är trötta eller upprörd. Skapa en anslagstavla med färger och former kommer att hålla dina barn på ett schema. Siffror och bokstäver är bättre för närmare skolåldern, och former och färger är mer åldersanpassade för de yngre barnen.
 7. 7
  Köp och hänga affischer eller tavlor på en vägg. Affischer av Disney eller Loony Tunes hjältar skulle vara perfekt för dina barn. Barn älskar också djur. Barn älskar också att skapa konst, så en konst och hantverk område är viktigt! Arts and Crafts området bör omfatta:
  • En målning staffli, tavla och whiteboard (med whiteboardpennor är en utmärkt aktivitet med barn, markörer bör vara tvättbart, så att om det blir på sina kläder, tvättar ut lätt), en variation av konst leveranser, och barn-stora tabeller och stolar.
 8. 8
  Experimentera med olika områden enligt dina barns preferenser:
  • Skola (exempelvis vetenskap / fysik) område: Spel är bra, men låt oss inte glömma skolan. Försök att göra skolan roligare genom att lägga till egenskaper som återspeglar skolan. På detta sätt kommer de att hitta även skolan mer intressant.
  • Styla område: Alla barn älskar en garderob med en mängd olika outfits, antingen köpt kära eller hemlagad, men viktigast har en spegel, så att barnen kan titta på sig själva, ändra utseende, eller ens skapa sina egna spel.
 9. 9
  Köp några plast eller trä kuber för att berika möjligheterna lekrummet. Dessa är dekorativa, flerfärgade, användbar - eftersom de kan fungera som utrymmen för förvaring. Vad är viktigast är dock att de kan formas på olika sätt. Barnen kan ställa upp kuberna gör loger, stolar, säten och vad de kan uppfinna. Därmed har de möjlighet att utveckla sin fantasi och delta i utformningen av deras personliga utrymme.

Tips

 • För att minimera klättring, överväga att använda ur nå platser för saker som kan komma ut ur cirkulation (mer inom kort) och de nedre hyllorna ska dimensioneras för sortering behållare för daglig förvaring som barnen kan komma in fritt.
 • En "sensorisk" Tabellen är fantastisk för småbarn. Du kan göra en eller köpa en, men detta är något du kan använda för vatten lek, utforska nya texturer.
 • Du kanske vill avsnitt del av garaget med en plast bebis staket för att spara på mattor och utrymme. Annat än att, kan värme och belysning måste vara en ersättning, och haka av dörröppnare om du har en.
 • Vissa leksaker kan förvaras utanför leksaken rummet. Ridning leksaker, sportutrustning, pool och leksaker badkar, filmer om de inte har en TV i det, är CD om de inte har en stereo i det, böcker om det finns en familj bibliotek någon annanstans.
 • Du kan måla bilder på stora väggar i en neutral färg och dessa områden kan användas för att hysa otaliga konstverk som ska skapas!
 • Om garaget har ett cementgolv, försegla den med en speciell garage golv färg först för att hålla dammet nere. De gummiliknande samverkande matta rutor fungerar ganska väl. När ditt barn blir äldre, men kommer du vill ditt garage tillbaka eller åtminstone det inte kan vara ett lekrum.
 • Genom att ta åtminstone hälften av leksakerna ur cirkulation, gör du automatiskt mer utrymme att leka och skära ner på vardagen sanering tid, och alla kommer att uppskatta det. Med det sagt, bör du ha dina barn städar varje dag. Det är mindre överväldigande än att angripa en veckas röran. Gör ett par grundläggande regler och tillämpa dem med belöningar och bestraffningar.