Wki

Hur att anställa och behålla en housecleaner

Välja bra personal för ditt hem är inte lätt. Det finns potentiella problem som måste lösas från början. Det viktigaste är att tänka och kommunicera dina förväntningar så tydligt som möjligt.

Steg

Hur att anställa och behålla en housecleaner. Tänk vilka delar av ditt hus som du vill ska rengöras.
Hur att anställa och behålla en housecleaner. Tänk vilka delar av ditt hus som du vill ska rengöras.
 1. 1
  Tänk vilka delar av ditt hus som du vill ska rengöras. Skriv en lista över de rum, objekt och eventuella särskilda delar som du vill rengöras. Tänk på hur många timmar det tar att rengöra dessa saker, och det kommer att ge dig en god uppfattning om hur många timmar du kommer att behöva be en renare att arbeta för.
 2. 2
  Tänk på de produkter som du vill ska användas av renare i ditt hem. Många föredrar miljövänliga, giftfria produkter. Om detta är vad du vill, måste du vara tydlig med detta från början.
 3. 3
  Bestäm hur du vill att hyra renare. Du kan göra det direkt eller via en städservice. Båda sätten har för-och nackdelar.
  • Anställa din dammsugare direkt kan du vara ansvarig för de produkter de använder, de timmar de kommer och du kommer ofta att utveckla ett gott samarbete med den här personen. På nedsidan, om de avslutar, är du kvar med ett stort jobb att hitta någon gång själv. Om du väljer att hyra ett hus renare direkt, du är en arbetsgivare och har skatte-och redovisningsfrågor ansvar som sådan (se Tips för mer information). Dessutom, om det finns problem, kan det vara svårt att konfrontera dem själv. Och sedan finns intervjun också, det kan vara svårt att välja rätt person om du är smart om människor.
  • Om du använder en städning, kommer det att kosta förmodligen mer men du har säkerheten för snabbt byte i händelse av sjukdom eller resignation. Du är också fri från arbete, redovisning och skatt ansvar. På nedsidan, förutom kostnaden, kan byrån inte låta dig använda olika produkter och renare kan klaga över att hon eller han har betalt mycket lite, och kommer inte att göra något extra för dig.
 4. 4
  Var tydlig med dina behov. Oavsett om du intervjua direkt eller använda en byrå, se till att dina behov är klart från början. Använda papper som du skrev ut i steg 1, göra några prick punkter om varje rum / objekt och dina förväntningar och ge det till den nya renare. Till exempel, "Jag vill trapporna dammsugas varje vecka," "Jag vill att krimskrams skåp dammas varje vecka," "Jag har inget emot mörkarna att dammas endast en gång i månaden," etc. Det är mycket lättare att få vad du vill om du gör det klart i början.
 5. 5
  Var medveten om att städare är människor och behandla dem med respekt. De kommer att svara med samma mynt. Men också vara medveten om att det är människans natur att vara nyfiken. Om du lämnar högar av räkningar, papper eller annat konfidentiellt material runt, ger du dem en chans att kika. Så lägg dessa papper bort, bakom lås och bom vid behov!
 6. 6
  Utveckla en relation av tillit och trygghet. Ska du vara hemma när dammsugaren är det? Det är upp till dig. Ofta gör både dig och renare obekväma såvida ditt hem är så stor att du inte korsar vägar. Om du väljer att vara ute, eller om du arbetar under rengöringen tid, vara försiktig med säkerhet. Ge din dammsugare med en nyckel som anger klart det inte kan kopieras. Om han eller hon måste använda en säkerhet knappsats, ge ett nummer som endast används av renare. Detta sätt, om något inte händer och att antalet är orsaken, vet du vem knappat den i. Fråga din dammsugare inte avslöja din personliga information såsom telefonnummer eller gatuadress till någon, inte ens familjemedlemmar. Vissa städare skvaller, speciellt om du bor i en väl-att-göra-stadsdel och köra en lyxbil, men du kan åtminstone förfrågan här mycket från dem.
 7. 7
  Kommunicera med din dammsugare. Om du känner att han eller hon inte gör ett bra jobb, säga något. Precis som varje person har varje renare stolthet i sitt arbete och en del förstår ärligt talat inte allt som förväntas av dem. Förklara hur du föredrar saker som ska göras och fråga om det är hanterbart. Titta att se om det fungerar bättre. Om den inte gör det, eller om renare inte håller med din förfrågan, då kan det vara dags att gå skilda vägar och hitta någon som passar in i dina behov.
 8. 8
  Inse att det finns saker som din dammsugare inte kommer att göra. Många städare har begränsningar för vilken typ av städning arbete de kommer att göra. Till exempel, rengör många inte windows. Det brukar anses vara en särskild uppgift för fönsterputsning proffs. Om du frågar, kommer de att låta dig veta. Det är också ren artighet att betala extra pengar för ytterligare uppgifter du ber din dammsugare att göra utöver normala arbetsuppgifter. Fråga inte din dammsugare att vara barnvakt dina barn eller dina husdjur - han eller hon har ett jobb att göra vid ankomsten, och det är både störande och väldigt orättvist! Få rätt person till rätt jobb.

Tips

 • Om inte en överenskommelse görs, städhjälp att du hyr förväntar direkt betalas på dagen för tjänsten. Storstädning är en tuff, fysisk jobb och många städare gör det för att de verkligen behöver pengarna. Tänk på hur du skulle känna om du tillbringade flera timmar städning, bara för att få veta vid färdigställandet att personen inte kan betala dig den dagen. Likaså ger inte ett hus berättelser renare snyfta om hur du kommer vara fastspänd genom att betala dem den dagen. Gör inte för städhjälp vad du inte vill göra för dig. Detta kommer bara ner till respekt och hänsyn.
 • Något att titta på om du är en icke-rökare är en rökare renare. Om lukten på sina kläder stör dig och fyller upp ditt hem när de är där, då du kanske vill be dem att antingen förvandlas till kläder opåverkad av rök, eller mer troligt, kan du behöva överväga att anställa den här personen i första hand. Det är ditt hem och hur det luktar är lika viktigt som hur det ser ut.
 • Ge de rengöringsmedel såvida du ombeds att inte. Om du vill ha miljövänliga produkter, kan du behöva utbilda renare på hur man använder dem. Detta fungerar normalt. Om personen vägrar, leta efter en annan renare. Om byrån vägrar och du är orubblig, leta efter en annan byrå.
 • Om du har barn, se till att de är okej med att ha någon som är i deras rum. Många barn gillar deras rum så det är, och städare ofta flytta runt saker för att göra dem snyggt.
 • Det är väldigt lätt att få grundläggande Criminal Records Bureau (CRB) kontroller för din sinnesfrid. Om du har barn eller gamla föräldrar hemma, bör en förbättrad CRB kontroll uppnås.
 • Runt helgerna, ge en liten gåva eller bonus för att erkänna den hjälp renare har gett ditt hushåll. Ett generöst tips för ett tufft jobb väl gjort (dvs., städa upp efter en fest) är alltid ett plus.
 • Var försiktig om personens bakgrund vid anställning - be om referenser från tidigare människor, inklusive domarens telefonnummer, så att du kan ringa dem direkt och kolla för din egen trygghet.
 • Den största frågan att ta itu med om du anställer någon är direkt att du är juridiskt ansvarig för att den enskilde är juridiskt kunna arbeta i ditt land, samt för arkivering, källskatt och / eller betala vissa skatter på uppdrag av den person du anställer. (I Europa, till exempel, FICA, federal arbetslöshet, statliga arbetslöshet skatter, social trygghet, och Medicare, etc.) (I Storbritannien måste informera HMRC och registrera sig som arbetsgivare). Några av dessa skatter är fasta avgifter per person, vissa är baserade på de utbetalda lönerna, och vissa måste matchas av arbetsgivaren. Kontakta din lokala Small organisation Business Administration eller motsvarande för information om de formulär som du måste filen och de poster som du måste hålla.

Varningar

 • Se till att du inte är alltför noga innan du anklagar din dammsugare av dåligt arbete. Ibland våra egna förväntningar är mycket höga. Kan det vara något som du kan möta renare halvvägs med, såsom hon gör ett bra jobb mestadels, men det slutliga swish kan göras av dig att lindra dina egna neuroser? Eller är det renare gör verkligen ett ruttet jobb? Fråga andra familjemedlemmar och vänner innan du går på krigsstigen för att mäta sina idéer och känslor om det.
 • Tyvärr kommer en del människor stjäla. Var medveten i början av en renare anställning men även några månader senare när en del människor tror att du har slutat att vara vaksam. Kontrollera regelbundet saker som pengar, smycken, små föremål av värde, etc. Hjälp dig själv genom att minimera frestelse. Om du misstänker att en renare av att stjäla, bör du skriva ner en lista över de saker som du tycker saknas och sedan kontakta byrån eller polisen. Konfrontera rengöringsmedel direkt kan visa sig farligt eller oklokt om renare aldrig återvänder igen och dina saker är borta för alltid.
 • Om du använder en byrå, kontrollera att de är både bundna och försäkrad - för din säkerhet och skydd av renare.
 • Om du hittar TV-kanalen ändras, staplade damm kaniner fortfarande upp i hörnen och ting ogjort, du måste prata med din dammsugare om vad som händer.
 • Om du hyr en renare direkt, ta reda på vem som är ansvarig om renare har en skada i ditt hem. I vissa fall kommer din husägare försäkring täcker inte skador av någon som du har anställts för att arbeta i ditt hem, och oberoende städare kan sakna tillräcklig personlig sjukförsäkring för att täcka alla sina kostnader i händelse av en olycka.
 • Om du hyr en renare privat, och du använder deras tjänster ofta kan du vara ansvarig för arbetsgivaravgifter. Konsultera en skatt professionell om du planerar att använda en oberoende rengöringsmedel ofta för att säkerställa att du inte kommer att vara ansvarig för oförutsedda utgifter.