Wki

Hur man överlever en skola eller arbetsplats skytte

Vad skulle du göra om en skottlossning hänt i din egen skola eller arbetsplats? Det är en skrämmande tanke, men det är något som kan hända vem som helst. Att ha några idéer om hur man ska reagera i förväg kan rädda ditt liv.

Steg

Hur man överlever en skola eller arbetsplats skytte. Kör till säkerhet och komma bort från faran.
Hur man överlever en skola eller arbetsplats skytte. Kör till säkerhet och komma bort från faran.
 1. 1
  Kör till säkerhet och komma bort från faran. Köra iväg bör vara ditt första planen. Om du är utanför, komma så långt vägen från skytten som möjligt. Lämna campus vid behov men se till att låta någon veta var du är.
 2. 2
  Dölj och barrikadera sig i ett rum om du inte kan köra. Du vill ta bort dig själv från skyttens siktlinje. Du förbättrar dina odds att överleva om han inte ser dig.
 3. 3
  Vet vad det förfarandet är att redan på plats. De flesta skolor har "" rutiner. Ett exempel på detta kan vara att eleverna i hörnet av deras klassrum, utom synhåll för dörrar och fönster, medan läraren låser dörren och släcker ljuset. Om du är i salarna, kanske du förväntas inom den närmaste klassrummet. Oavsett vad det är, vet vad det är, och om det inte finns något förfarande på plats, prata med en lärare eller rektor om att skapa en direkt.
 4. 4
  Ring 911. De flesta människor har mobiltelefoner dessa dagar. Även om du inte kan tala i telefon (eftersom du gömmer), kan du nå ut och låta någon veta att något händer.
  • Undvik att tala om för skytten att du har en mobiltelefon och att du ringer 911 om han inte gå bort, eftersom han kan attackera dig att få mobiltelefon från dig.
 5. 5
  Dölj. Hitta en plats att gömma sig. Om du är i ett klassrum, låser dörren, släcker ljuset, stänga persienner / nyanser och dölja ur sikte. Förbli lugn och vara noga med att stänga alla mobiltelefoner på tyst eller vibrera. Om du har tid, barrikadera dörren med tillgängliga möbler. Om du är i ett badrum kvar där. Lås dörren badrum om du har möjlighet till och gå in i ett stall, låsa den, och krypa på toalettsitsen för att dölja och hålla så tyst som möjligt.
 6. 6
  Kom ihåg att hjälpa dem omkring dig om du kan. Om någon är skjuten, brukar dem så snabbt du kan. Se hur man behandlar en skottskada.
 7. 7
  Kämpa. Detta bör vara din sista utväg. Om du väljer att kämpa är att du är fullt engagerade. Du ska bara kämpa om detta är din sista alternativet.
 8. 8
  Vänta. Vänta på hjälp att komma fram. Bara öppna dörren för brottsbekämpande personal. De får inte vara i uniform, men de kommer att identifiera sig innan de ber dig att öppna dörren. Har någon i rummet text 911 och att låta dem veta var du är. Om du lämnade campus se till att låta någon veta var du är. Fortfarande ganska. När polisen kommer inte springa till dem, eller begära hjälp, eftersom det kan få dem att tro att du är ett hot. Gör exakt vad officerarna säger att du ska göra, gör det snabbt, och gör det utan argument eller protester. Vara så hjälpsamma som möjligt till myndigheterna. Berätta allt du vet.

Viktiga saker att komma ihåg

 • Håll alert och alltid rapportera misstänkta händelser till myndigheterna. Om en elev eller talar om att döda människor eller hotar att föra en kniv eller en pistol till skolan, rapportera detta till en lärare eller polis. Du kan förhindra en katastrof genom att göra så.
 • När polisen kommer inte springa till dem, eller begära hjälp, eftersom det kan få dem att tro att du är ett hot. Gör exakt vad officerarna säger att du ska göra, gör det snabbt, och gör det utan argument eller protester. Vara så hjälpsamma som möjligt till myndigheterna. Berätta allt du vet.
 • Attackerande. Kom ihåg att detta endast bör ske om du har några andra alternativ. Om du väljer att attackera vara säker på att du helt begå eller du riskerar att förvärra situationen.
 • Att ta skytten fokus utanför hans eller hennes vapen och plan för angrepp, kan du kasta stolar, bärbara datorer, eller brandsläckare, eller kvitta sprinklersystemet eller brandlarm. Sedan plocka upp ett skrivbord eller någon annan skärm och laddning höger vid skytten. Det finns en risk att du kommer att dödas i processen, men om två eller tre personer rusa på en gång, det finns också en chans att någon kommer att ta skytten ner. Obeväpnade civila som band tillsammans har en mycket bättre chans att överleva en attack.
 • Om du redan är i ett steg eller två av skytten, kanske du kan för att ta hans eller hennes vapen. Om skytten är vänd mot dig, snabbt nå upp och ta tag i pipan, och sedan rikta den bort från kroppen. Flytten ska vara så ren och ekonomisk som möjligt. Den beväpnade mannen kommer reflexmässigt dra pistolen tillbaka ifrån dig. Följ rörelsen, greppa pistolen och skjut din vikt framåt. Sedan, slå honom i ansiktet eller halsen så hårt du kan. Slå honom på näsan, jab fingrarna i hans ögon, eller slå honom med hälen på öppen handflata. Använd sedan din fria hand för att greppa den icke-business slutet av vapnet. Med två händer på vapnet kan du knä angriparen i ljumsken.

Tips

 • Söka terapi efteråt, om händelsen var djupt oroande för dig.
 • Om du kan se skytten (s), kan skytten (s) förmodligen se dig.
 • Om du är i samma område som skytten, hitta täcka, snabbt. Om skytten öppnar eld, försök att ta skydd bakom tunga möbler eller något annat tungt hinder. Om det finns inget nära, helt enkelt falla till golvet och ligga plant. Detta kommer att skydda dina vitala organ och göra dig mindre mål till skytten. Ligga platt kunde också göra skytten misstaget du död. Förbli lugn och stilla.
 • Behåll lugnet.
 • Om du kommer ansikte mot ansikte med den skytt, springa iväg i ett sicksackmönster. Det kommer att bli svårt för skytten att exakt skjuta ett rörligt mål.

Varningar

 • Ta inte personliga tillhörigheter eller sätta dig i riskzonen för att samla in dessa poster. Personlig egendom kan ersättas - ditt liv kan inte.
 • Låt inte rädslan för en fotografering förändra ditt liv. Det är utanför din kontroll. Bara livet till fullo veta vad man ska göra om en skytte någonsin hände.