Wki

Hur man målar ett rum

Målning kan vara ett bra sätt att fräscha upp ett rum till mycket låg kostnad. Men det är viktigt att följa vissa rutiner för att se till att du inte sluta med ett stökigt utseende rum, eller ännu värre, flagnande färg.

Detta hur-till bör vara till hjälp om du bara målar ett tak, vägg eller träslöjd, eller gör en komplett makeover.

Steg

Hur man målar ett rum. Få de verktyg och förnödenheter du behöver i förväg (se nedan).
Hur man målar ett rum. Få de verktyg och förnödenheter du behöver i förväg (se nedan).

Måla ett rum

 1. 1
  Få de verktyg och förnödenheter du behöver i förväg (se nedan). Det är inte alltid lätt att springa ut till affären i mitten av att hantera våt färg!
 2. 2
  Rensa rummet av alla rörliga föremål, och täcka saker du inte kan eller inte rör sig. Om du bara målar en del av rummet, behöver du bara att rensa eller täcka objekt i farozonen. Färg droppar nedåt, så något under vad du målar måste flyttas eller täckas. Paint kan också splatter sidled när du svingar dina verktyg eller om du målar alltför aggressivt. Tänk på riskområdet ska vara minst 2 meter (6 fot) horisontellt från alla ytor som ska målas.
 3. 3
  Passa på att göra dina väggar platt. Ta bort alla onödiga utsprång, som spikar eller gamla droppar färg. Fylla stora hål med självexpanderande tätningsskum (t.ex. Great Stuff). Fyll små hål med spackel, fogmassa, eller trä kitt. Sand väggen platt och tar bort ojämnheter och åsar. Se Hur att lappa en vägg och hur man förbereder ett rum för målning.
 4. 4
  Borttagning av maskinvara (dörrhandtag, handtag, gångjärn, eluttag, elektriska brytare täcker, rökdetektorer, ringklockor, osv.) Du inte vill måla över. För målning ändamål, är det bättre att ta bort än att maskera, men maskering är möjligt för objekt som du antingen inte kan ta bort, inte bryr sig så mycket om, eller som skulle vara vinglig om det tagits bort och återinstalleras på samma ställe. Ingenting ser värre än färg på dörrbeslag.
 5. 5
  Gör rummet dammfritt. Du vill inte damm att blåsa på din våt färg, det kommer att göra otäcka gupp.
 6. 6
  Noga överväga vad du ska måla. Alla färger du vill matcha exakt kommer förmodligen att behöva målas samtidigt. FÄRGER kan blekna med tiden, speciellt när de utsätts för solljus.
 7. 7
  Om du har mögel eller mögel, ta bort det med en blandning av blekmedel och vatten (50% av vardera), tvätta sedan igen med vanligt vatten. Vissa formar kan vara mycket farligt. Användning av ett filter mask rekommenderas. Var noga med att rummet hålls torr nog för att förhindra framtida mögeltillväxt. Vissa primers och färger är mögel-resistent. Vissa primers och tätningsmedel är särskilt marknadsförs för att hantera fläckar.
 8. 8
  Förbered de ytor som ska målas. De måste vara helt ren från damm, spindelväv, etc., och även helt torr. Du bör kunna torka av väggen ner med en svamp utan att ha något lossna. Om det finns befintliga färgen som chipping, kommer det behöva skrapas bort med en metall pensel eller måla skrapning verktyg. Annars kommer din nya lack också snart att börja flagna.
 9. 9
  Om du har fett på väggarna, kommer det att hindra tillämpningen av färg. Använd ett rengöringsmedel eller en lätt syra för att avlägsna. Trinatriumfosfat (TSP) är ett allmänt tillgängligt rengöringsmedel som är effektiva på att bryta ner smuts, fett och olja på väggarna.
 10. 10
  Läs burken innan, så du vet hur lång tid det tar att torka. Färg droppar kan skymma etiketten senare. Detta kommer också att hjälpa dig att veta hur lång tid jobbet tar, så att du kan schemalägga lämpligt.
 11. 11
  Applicera din maskeringstejp till kanterna på områden som inte ska målas (skåp, fönster, snickerier, golv, tak, etc.)
  • Använd inte mer än 2 fot (60cm) remsor, för exakt placering.
  • Se till att bandet är rakt. Kanten du lägger ner med bandet är kanten får du i paint. Ett litet fel (särskilt om fel färg är på fel yta) skulle kunna vara mycket märkbar senare.
  • Tryck ner hårt på kanten av maskeringstejp närmast den sida som ska målas, för att förhindra att bubblor som kan tillåta färgen att rinna in under tejpen.
  • Det är nästan säkert mindre irriterande att använda maskeringstejp än att "vara mycket försiktig" runt kanterna. Det är nästan omöjligt att undvika att av misstag få färg på fel ställe, och det är svårt att torka upp en oavsiktlig smeta när det är mycket nära till ett stort område av våt färg utan att få mer färg på dig själv eller andra olämpliga ytor.
  • För att hålla färgen från blödning under tejpen, kan du först "sigill" det genom att använda antingen en klar glasyr eller färg av samma färg på ytan bakom bandet. Du kommer då att behöva måla över detta tätande skikt med önskad färg på ytan som ska målas. Detta ger en mycket skarp linje när du tar bort tejpen.
  • Vissa ytor (t.ex. lös puts eller gammal tapet) skadas av maskeringstejp. Du kommer att behöva torka herrelösa cellprov, eller hålla en tidning eller annan plan, non-stick objekt på rätt plats. Wide plastknivar säljs i målar avdelningar för detta ändamål. Om en yta har kraftig struktur, kan du behöva göra gränsen frihand med en bra pensel. Förhoppningsvis kommer detta att vara i ett område där det är svårt att märka små fel (t.ex. högt ovan, för direkt syn, eller mycket låg på golvet).
 12. 12
  Distribuera ditt trasa, vilket gör att alla områden i farozonen är helt täckta. Det är viktigt att ta detta steg på allvar, det blir svårare om inte omöjligt att städa upp droppar senare. Du kanske vill tejpa ditt trasa på golvet. Maskeringstejp fungerar på mattor.
 13. 13
  Förhindra spårning av färg i andra rum. Torka fötterna noga innan du lämnar rummet, eller använda ytterligare drop dukar i andra rum.
 14. 14
  Prime! (Se "Hur man prima och måla".) Priming är obligatoriskt om du målar över alla icke-färgytan, som gips, omålat trä, metall, spackel, trä spackel, färg, krita, fläckar mögel, eller ens oljefärg. Den vatten tätar yta och ger även ett lager som färg kan hålla sig till. Vattenbaserad färg fastnar inte ett un-primas skikt av oljebaserad färg. Sätta ner vit grundfärg är en bra idé när man målar en ljus färg över en mörk, men anser att få din primer tonade om du målar en mörk färg över ljuset. Du behöver antagligen inte primer när du målar, om den äldre färgen är av samma typ och inte alltför gammal. Dock bör du använda en primer om den befintliga färgen är mycket blanka, eftersom nya färgskikt inte fastnar lika väl till en blank yta. Tänk dig en bindning primer för högblanka väggar. När du är osäker, använd primer! Vissa specialfärger är självsugande, som kan eller inte kan spara tid beroende på antalet nödvändiga rockar.
 15. 15
  Uppdatera din maskering om det behövs.
 16. 16
  Måla! (Se "Hur man prima och måla".) Lägg till så många rockar som det tar att göra ytan ser bra ut. Högre kvalitet måla kräver ofta färre lager för en jämn färg.
 17. 17
  Ta bort maskeringen när du är klar. Dra bort tejpen väggen vid en 90 graders vinkel för en ren kant. Du kan behöva re-mask om du använder fler än två lager, annars kan de färgskikt riva i en taggig mode i stället för att skära rent av bandet. Du kan vänta tills färgen är torr innan du tar bort maskeringen (detta är inte nödvändigt om du är försiktig), men för bästa klipp, inte vänta längre än 24 till 48 timmar. Om färgen har torkat, kommer bandet att bli svårt att ta bort och kan dra färgen från väggen under.
 18. 18
  Om du hade måla blöda under din maskeringstejp, kan du ta en liten pensel (vanligen säljs i konst butiker) och mycket försiktigt röra upp linjerna. Resultatet kommer troligen inte att vara lika bra som en bra maskering jobb, men det kommer att göra fel mindre märkbar.
 19. 19
  Om du av misstag stänkte fel färg i vissa områden trots din noggrann maskering och täckning, röra vid dem med en pensel och lite extra färg på rätt färg, är noga med att inte stänka ännu en gång.
 20. 20
  Vänta tills färg droppar är torra innan du tar bort dina drop dukar.
 21. 21
  Efter den sista pälsen är helt torr, byta någon hårdvara du bort. Du kanske vill köpa ny hårdvara som matchar din nya färg färger. Om dina eluttag, omslag och switchar är missfärgade eller inte längre match, ersättare är relativt billig och lätt att installera.
 22. 22
  Njut!

Priming & målning

 1. 1
  Du måste upprepa denna procedur en gång för din grundfärg och sedan så många gånger som behövs för att producera en fin färg, med önskad färg färg.
 2. 2
  Blanda färg eller primer grundligt. Skaka kraftigt i 2-3 minuter innan du öppnar burken, eller använda paint omrörare efter öppnandet.
 3. 3
  Öppna burken och börja tillämpa det på väggarna. Arbeta uppifrån och ner (t.ex. gör taket först, sedan övre träslöjd, sedan väggarna, sänk sedan träslöjd). Detta gör att du kan städa upp droppar från tidigare stadier. Om du har en roller, gör huvuddelen av ett stort område innan du gör kanterna. Detta sätt kommer du minimera det område du behöver göra med den långsammare pensel.
 4. 4
  Att applicera med en roller:,
  • Dumpa färg i rullen facket tills den är nästan full (mindre om du har ett relativt litet område att göra).
  • Rulla rullen att täcka alla sidor. Använd magasinets botten för att tvinga den att rotera vid behov. Försök att inte dränka rullen tillräckligt för att få färg på insider eller på handtaget.
  • Flytta rullen till ytan som skall lackeras utan att tveka, att förhindra dropp. Sakta snurrar rullen genom att vrida handtaget kommer också bidra till att förhindra dropp.
  • Sprid färgen runt. Gå inte för fort, eller centrifugalkraft kommer orsaka att färgen stänker.
  • Orient handtaget för att undvika konflikter med närliggande ytor.
  • Trycka hårt medan rullning kan släppa färg instängd i rullen, vilket är användbart när du kommer till slutet av jobbet. Undvik att låta rullen blir för torr, vilket ger dålig täckning.
  • Inte nödvändigtvis oroa sig hela vägen in i hörnen, detta kan göras med en borste. Men att komma så nära som du enkelt kan kommer att spara tid.
  • För att säkerställa ett jämnt lager, efter att ha täckt en given area med våt färg (säg en 8 fotparti), gå tillbaka över den i en strikt upp-och-ner rörelse, med varje slag som täcker 50% av ytan av den tidigare stroke. Detta är känt som "lägga av" färgen.
  • För mer information, se Hur man använder en roller.
 5. 5
  Att applicera med en pensel:
  • Doppa penseln i färgburken, rulltråg, eller papper kopp. (Du kan använda färgrester i en bricka från en tidigare rullande steg, eller så kan du använda en bricka eller kopp som ett enklare sätt att bära runt en liten mängd färg medan färgen på ett säkert sätt kan förseglas.) Inte doppa mer än en tum eller så, om du går längre än så, kommer du bara att slösa färg och gör det svårare att rengöra din pensel senare.
  • Skaka din borsta bort eller försiktigt skrapa bort det mot insidan av fälgen, för att förhindra dropp.
  • Flytta pensel på ytan som skall målas utan att tveka, att förhindra dropp. Sakta snurra borsten kommer också bidra till att förhindra dropp.
  • Börja längst upp och dra nedåt.
  • Det är bäst om du undviker att hålla din pensel så att borsten är ovanför handtaget. Paint kommer droppa av borsten och på handtaget, och göra en röra. Detta kommer att vara oundviklig om du målar ett tak, så undvik att sätta en stor mängd färg på penseln åt gången.
 6. 6
  Rena golvlister och andra ytor omedelbart om måla stänker eller springer på dem. Använd en fuktig svamp eller trasa. Förtunning behövs för att rensa upp oljebaserade färger. Vatten kommer att rensa upp latexfärger. Låt inte dropptorka!
 7. 7
  Innan vi går vidare till nästa område, inspektera för dropp och torka upp med pensel eller roller. En gång torkat, kommer droppar producera en bula som är svår att avlägsna.
  • Helt klart en vägg innan du går vidare till nästa vägg. När färgen torkar, torkar den mörkare. Om du måste gå tillbaka och röra upp eftersom du inte är helt klar, kommer de torra (eller våta områden beroende på färg) ser annorlunda ut och du kommer att sluta göra extra touch-up arbete.
 8. 8
  När du är klar med din målning session, lämna inte din målarverktyg bara ligga runt! De kommer att torka ut och bli oanvändbar. Efter att ha använt upp så mycket kvar färgen som möjligt, rengöra färgapplikator (pensel, roller, etc.). Om du använder vattenbaserad färg, sätta punkt under vatten, krama och skaka runt. Upprepa med rent vatten och alternerar med att köra under kranen tills vattnet är klart. Låt posten torka ordentligt innan du använder den igen. En grundlig rengöring och torkning förhindrar äldre färg färger eller vatten från att blandas med din nya färg, som kommer att förstöra färg eller struktur. För att hålla dina verktyg från uttorkning under korta perioder, wrap i plast eller hålla nedsänkt i färgen. Om du målar med samma färg nästa dag, kan du även sätta dina verktyg i en plastpåse, frysa över natten och tina när du är redo att använda. Om du inte kan städa upp ordentligt direkt, åtminstone fördjupa dina verktyg i vatten så att de kan rengöras upp senare. (Förutsatt att du använder vattenbaserad färg.) Om du använder oljebaserad färg, kommer vattnet inte hjälp, och du måste använda thinner för att rengöra dina verktyg och dina händer. Flera olika kemikalier kan fungera som thinner, men i allmänhet är det mer irriterande att använda, producerar skadliga lukter, och är inte så trevligt för miljön.

Tips

 • Färg råd:
  • Mörka färger kan göra att ett rum känns mindre, och ljusa färger kan göra det känns större.
  • Taken är nästan alltid vitmålade att få dem att verka större.
  • Om du behöver inspiration, plocka ditt rum färg från en favorit objekt, dvs måla, smycken, uppläggningsfat, eller blomma.
  • Var inte rädd för att gå fet!
 • Om du får partiklar i paint (hår, en bit av väggen, en klump av damm), fiska ut den direkt! Räkna inte med det att försvinna, det kommer att lämna en ful bula.
 • Ett bra sätt att spara tid (och ryggen) vid rengöring av väggar, är att använda en mopp. Använd svampen typ av mopp (få en ny en för dina väggar) och använd ett rengöringsmedel som inte lämnar en film
 • Ta din tid! Måla aldrig kommer bli kul (om du andas in alltför många rök) men lite extra tid på förberedelser och ansökan kommer att göra en värld av skillnad. Kom ihåg, kommer du att titta på dessa väggar för en lång tid och när dina besökare inte kommer att märka att lilla dropp bakom dörren, eller de röriga penseldragen bakom ridån, du kommer! Var stolt över ditt arbete!
 • Håll husdjur och barn borta.
 • Om du har några frågor som är specifika för din situation, hårdvara affärclerks är oftast bra på att ge gratis rådgivning.
 • Om din pensel lämnar skum bitar eller måla en annan färg på din vägg, få en ny.
 • En sak som många inte vet om är problem med sprickor mellan väggar och tak. Väggar kan röra sig och klyftorna mellan väggarna skall registreras med akryl - silikon - övermålningsbar täta. Många människor gör misstag och fylla luckorna mellan väggar och tak med cement eller gips, kan dessa material expanderar inte och de brukar spricka efter några år. Detta är mycket viktigt och väldigt enkel att göra.

Varningar

 • Damm från rengöring och partiklar från sprayfärg kan utlösa närliggande brandlarm. Täck detektorer som behövs, men kom ihåg att un-täcka dem när du är klar.
 • Måla inte brandvarnare. Det kan försämra funktionen. Brandvarnare är viktiga räddningsutrustning.
 • Oljefärg är brandfarligt och bör förvaras i ett brandsäkert skåp.
 • Vara mycket medvetna om var din färg kan är, och inte lägga det någonstans det kan välta och spill. Paint pölar är väldigt irriterande att städa upp.
 • Om du köper flera burkar av samma färg färg, kanske du vill blanda dem i en stor hink. På grund av vaghet i toning processen, kan de vara lite olika färger. Detta kan inte vara ett bekymmer om du sätter en färg ovanpå en väldigt annorlunda färg, i motsats till att placera dem sida vid sida.
 • Använd inte blyfärg för nya tillämpningar. Det är giftigt för alla och farligt giftiga för barn. Det är också olagligt att använda den i många länder.
 • Värm inte blyfärg att ta bort det. Giftiga gaser kommer att resultera, och du kommer förmodligen få blyförgiftning.
 • Läs burken. Det kan vara viktigt om säkerhet och användning. Vissa målning-relaterade kemikalier är giftiga och du kommer att behöva vara mer försiktiga om att undvika kontakt.
 • Var noga med att sätta din stege på stadig grund. Det är mycket säkrare att flytta din stege istället lutar för mycket åt ena sidan.
 • Lämna inte öppna färgburkar eller verktyg som ligger runt där folk kan snubbla på dem, speciellt om du inte längre arbetar aktivt.
 • Stäng av brytaren eller ta bort säkringen vid byte eluttag eller strömbrytare. Placera inte något (t.ex. din hand, en skruvmejsel, en pensel) inuti en strömförande elektriska fält!
 • Om du använder en tonad primer, använd det överallt att du vill ha samma färg i slutet av jobbet. Använda samma färg ovanpå olika primer nyanser ger olika resultat, vilket kanske inte fastställbara bara genom att lägga till ytterligare lager färg.
 • Blandning blekmedelhaltiga rengöringsmedel med vissa andra rengöringsmedel kan producera klorgas, vilket är mycket giftigt. Läs flaskorna för säkerhetsvarningar, eller vara noga med att inte blanda städare!
 • Om du slipar eller skrapar marker från en gammal mur, är det möjligt att du kommer att producera blyfärg damm eller flis. Bly damm och spån är giftigt och farligt giftiga för små barn. Du måste vara helt säker på att barn inte utsätts för damm eller chips (små barn är benägna att äta dem) för att förhindra neurologiska skador, samt att skydda dig själv (t.ex. med rätt typ av andningsskydd) för att förebygga blyförgiftning. Du kanske vill ha färgen professionellt bort om du har barn i ditt hem. Lokala föreskrifter kan också reglera vad du är skyldig att göra med ytan och hur du kan avyttras den förorenade färg.
 • Ta måla tejpen efter att du avslutat målningen. Om du inte tar bort tejpen efter målning kan du få det mycket svårt att ta bort det efter. Tejp kan få torrt och nästan omöjligt att ta bort efter.
 • Kontrollera att du arbetar i ett väl ventilerat utrymme. Var noga med att inte blåsa dammet på våt färg om du använder en fläkt.

Saker du behöver

 • 5 in 1 - Detta namn är ganska vilseledande att se eftersom det är mer som en 10 miljarder i ett. Detta verktyg kan användas för detta från att öppna färgburkar till ett vapen för självförsvar.
 • Spackel. För att fylla upp spikhål och bucklor (med din 5 i 1 verktyg)
 • Rengöringsmedel (för framställning av rummet). En svamp mopp för rengöring av dina väggar om dina väggar är smutsiga. Att ha en svamp mopp på ett handtag är bra för rengöring av dina väggar speciellt högt upp där man inte kan nå.
 • Indoor primer. Inomhus primer är allt du behöver, och det måste vara vatten-baserade att vara kompatibel med vattenbaserad färg. Använd inte något oljebaserade inomhus om du inte har en bra anledning, det är mycket smellier och svårare att städa upp. Välj en tonad primer om du målar bara mörkare färger. Om du målar flera ytor olika färger, är det förmodligen enklare att använda samma primer för dem alla. Detta gör att du kan undvika maskering för grundningen. Var noga med att läsa den kan och får tillräckligt för att täcka hela området du ska måla.
 • Interiör färg. Latexfärger är vattenbaserat. Använd inte något oljebaserade inomhus om du inte har en bra anledning, det är mycket smellier och svårare att städa upp. Ta din tid att välja rätt färg, och ta hem några måla färgrutor att jämföra med befintliga lokalens färger för att se till att de matchar. Tänk på att färgförändringar under olika ljusförhållanden. Välj rätt glans för ansökan. Högblank och halvblank används ofta för Trim (t.ex. träslöjd, hyllor) och våta områden (t.ex. kök och badrum). Satin och platt Sheen ibland föredra för stora ytor, som väggar, men kolla tillverkarens prover och rekommendationer. Var noga med att läsa den kan och får tillräckligt för att täcka hela området du ska måla.
 • Färgapplikatorn. Var noga med att använda en ny eller en begagnad en som är relativt ren. Du vill inte rost eller färg från ett tidigare jobb att blanda in din fina nya färg!
  • Traditionella borst penslar kommer att lämna en liten kornig konsistens på släta ytor. De är utmärkta för ojämna ytor, eftersom de är robusta och bra på att fylla sprickor och gupp. Svårighet att rengöringen är måttlig. Trimma borsten med en sax om den har någon egensinniga borst, för att förhindra att måla närliggande ytor oavsiktligt.
  • Skum målarpenslar "marknadsförs som disponibel, men kan oftast återanvändas flera gånger. Bad för ojämna ytor, de kommer snabbt att bli trasiga och oanvändbara. Kommer att lämna en ganska slät konsistens på släta ytor. Bra för hörn eftersom spetsen är vinklad. Mycket lätt att städa upp. Om du använder oljebaserad färg, kan det vara en bra idé att använda disponibla skum borstar istället för att försöka rengöra penslar med thinner.
  • För penslar, små bredder är bra för trånga eller kurviga utrymmen, eller mycket små jobb. Medium bredder är de bästa allmänna ändamål val. Breda penslar kan vara svårt att doppa i färgburk. Om du målar ett stort område, överväga att använda en rulle eller spruta i stället (om du inte behöver en borste för textur). Penslar är billiga, plocka upp en mängd olika bredder och använda det som mest praktiskt för jobbet till hands.
  • En rollern är bra för målning ett stort område, såsom en vägg eller ett tak. Du behöver också en färgtråg för doppning och rulle handtag. Smal bredd rullar (3 till 6 inches) och handtag är bra för mindre strängar (t.ex. en dörr) eller om du har några mindre utrymmen som du vill göra snabbt. Det kan vara billigare att köpa en full bredd rulle och skär den i två halvor. (Var noga med att trimma ändarna med sax och skölj ur för att avlägsna shag på sidorna, vilket kan resultera i oavsiktlig applicering på olämpliga ytor.) Flera olika texturer är tillgängliga, beroende på hur du vill att ytan ska känna. Välj den tunnaste rullen för struktur du behöver, för att minimera mängden färg du slösar. Rullar går igenom måla mycket snabbare än borstar, men ger mycket bättre visuell bevakning i färre skikt, och är mycket snabbare. Cleanup är svårare på grund av den stora mängden färg som de behåller. Som ett alternativ till ett magasin för stora jobb, kan du använda en 5 liters hink och en liten metall-skärm (båda finns på färg-och järnaffärer).
  • En färg spruta är ett dyrare alternativ att måla rullar för mycket stora områden. Du kan behöva göra mer grundlig maskering och förberedning för att undvika att få färg på olämpliga ytor.
  • Kantning pads marknadsförs för att skapa rena kanter, men du kan ha svårt att producera en skarp linje utan att använda maskeringstejp. Cleanup är relativt lätt. Vissa människor gillar dem för att göra träslöjd. Ett "tak kanten pad" är för målning väggar nära tak. Dynan glider upp på väggen, och hålls från att slå i taket med hjul som gör att du kan flytta den längs väggen. Det fäster vid slutet av en stolpe så att den kan styras från golvet.
  • Kantning rullarna är utformade för att måla hörn snabbt, men du kommer förmodligen vara lyckligare att få hörn med en pensel.
  • Långa handtag finns tillgängliga för målarrullar, att måla tak och höga väggar lättare.
  • Sprayfärg (i sprayburk) är i allmänhet inte kostnadseffektivt eller praktiskt för målning rumsytor. Det är relativt dyrt, svårt att innehålla, kan ge oönskade droppar, och har mycket giftiga ångor. Det kan vara lämpligt för metallytor som måste förseglas för att förhindra rost, men god ventilation är viktigt. Sprutmålning ett tak är svårt. Cleanup är trivialt, men maskering blir mycket viktigt. På vissa ställen, måste du vara 18 år eller äldre för att köpa sprayfärg, som en graffiti-minskningen.
 • Dropcloth.
  • Tunt, genomskinligt plast presenningar finns mycket billigt på hem förbättring och järnaffärer. De är ofta marknadsförs som engångsartiklar, men kan vanligtvis återanvändas många gånger. Välj en tjocklek som kommer att vara rivhållfast när de gick på.
  • Tålig plast presenningar (oftast blå) fungerar också, även om de är tyngre och bullrigare, och kan ha kragarna som måste vikas över för att förhindra läckage.
  • Tidningar är oftast fritt tillgängliga, men kan tillåta stora färg droppar sippra igenom. Tryckeriet kan också smitta av sig på tidigare målade ytor.
  • Gamla blad kan också fungera, men är ännu mer benägna att tillåta stora färg droppar sippra igenom.
  • Ett enkelt sätt att skydda dina golv är att använda plastmatta löpare (sorten med eller utan de vassa små piggar). Det rullar upp för enkel förvaring och det kommer att hålla din tarp / plast ned bättre än tejp. Bara lägga plast ner framför väggen, och sedan lägga tvåan tätt mot väggen. En 4 fot avsnitt ger dig gott om skydd och bara flytta den med dig när du arbetar på väggen.
 • Paint konservöppnare. En platt skruvmejsel är bäst, eftersom det har ett ergonomiskt handtag och är mångsidig. (Wide huvuden allmänhet böja kanten mindre.) Du kan också köpa en dedikerad verktyg för detta ändamål. Eller så kan du använda din 5 i 1 verktyg.
 • Skruvmejsel (er) för att avlägsna hårdvara, om det behövs.
 • Maskeringstejp. Flera typer finns tillgängliga, inklusive regelbunden solbränna maskeringstejp, låg-stick blue "målare" tejp ", och låg-bleed grön" Frog Tape ". Låg-stick är förmodligen bäst för väggar med en bräcklig lager av gammal färg. 2 "tape (oftast det bredaste tillgängliga) är någorlunda bra på att förhindra oavsiktliga smutsfläckar. Endast få smalare tejp om du behöver en smal remsa att passa ett litet utrymme eller gör en smal rand.
 • Trappstege, om det behövs för att nå högre områden. För större jobb, kan du använda 2 stegar och en 2 "x12" planka för att komma åt en stor del av taket och övre väggen utan att röra din stege hela tiden.
 • Målning kläder. Ha något som du inte bryr dig om. Det är nästan oundvikligt att du får måla fläckar på kläder och skor. Dina händer kommer att vara mest utsatta, så handskar är en bra idé. Billiga, engångshandskar av latex kommer att fungera, men allmänt ändamål eller trädgårdsarbete handskar kommer att andas bättre. Betrakta en målare mössa - de är söta och kommer att hålla måla ur håret. Om du har långt hår, kanske du vill sätta upp det för att hålla det utom fara. Om du inte gillar handskar, kan du också belägga dina händer och handleder med vaselin så vatten och oljebaserade färger inte igenom huden och lossnar lätt. Dock är gelé själv fet och kan vara irriterande att tvätta bort, men det är åtminstone fuktgivande om du har torr hud.
 • Vatten och en svamp, pappershanddukar eller trasa trasa. Det är troligt att du behöver för att torka upp spill eller två.
 • Ett handfat att tvätta dina verktyg. Helst en som du kan färga med färg utan att oroa, men om det behövs kan du försiktigt torka upp stänker.
 • === Valfria verktyg ===
 • Papper cup för din pensel. (Tillval för små områden.)
 • Metall borste eller måla skrapa verktyg, om du har chipping färg du vill måla över.
 • Måla omrörare. Inget mer sofistikerad än en pinne, trä dem är vanligtvis tillgänglig gratis överallt där färg säljs. Du kan antagligen komma undan med att skaka kan innan du öppnar den, istället.
 • Arbetet lyser om rummet lamporna är inaktiverade eller kommer inte vara stark nog.
 • En målares 5-i-1 verktyg "är viktigt för rengöring rullar. Den har ett cirkulärt blad som är utformad för att "skrapa" den extra färgen ut ur rullen. Så mycket som en halv kopp av färg kan vara laddad i en rulle när du är klar målning, så att du kommer att slösa bort en massa färg och en massa vatten eller thinner försöka tvätta ut allt.
 • En borste spinner är en annan bra verktyg för rengöring både penslar och rollers. Det snurrar penslar och rollers att torka dem mycket noggrant och snabbt. Använd den i en hink så att du inte plaska måla överallt.