Wki

Hur installera solpaneler för att värma en pool

Uppvärmning en pool med billiga, oglaserade plast solpaneler kan vara en relativt enkel och billig projekt du kan göra själv. Även dessa svarta plast solpaneler är mindre effektiv per kvadratmeter än höga kostnader, högeffektiva solpaneler, kan de kräver mindre energi att tillverka och transportera än panelerna med stål, aluminium, glas eller koppar. Visst värme vinst per dollar för investeringar och enkel installation är övertygande fördelar.

Steg

Hur installera solpaneler för att värma en pool. Innan du börjar, överväga din klimatet och minska dina förväntningar.
Hur installera solpaneler för att värma en pool. Innan du börjar, överväga din klimatet och minska dina förväntningar.
 1. 1
  Innan du börjar, överväga din klimatet och minska dina förväntningar. Nattliga temperaturer tenderar att ångra dagtid vinster, även under soliga vädret. En pool filt är absolut nödvändigt på natten eftersom det är då de flesta av värmeförlusten sker - när lufttemperaturen är mycket kallare än vattnet. En i mark pool förlorar värme snabbare än en ovan mark pool som marken området under 3 'i de flesta områden är kallt även på sommaren. Har du plats för solpaneler att få direkt sol större delen av dagen? Kommer du att ta bort panelerna före höga stormar och kanske varje vinter? Kommer minskat vattenflöde Rengör fortfarande din pool eller kör din pump för fler timmar acceptabelt? Som sagt, den låga kostnaden och enkel att installera din första panelerna kan göra det möjligt för dig att experimentera. I de flesta situationer plast solpaneler kommer att öka din komfort under ordinarie badsäsong men de är inte sannolikt att öka längden på badsäsongen såvida du komplettera med gas uppvärmning också. Ingen tidigare planering kan ersätta upplevelsen av att prova det.
 2. 2
  Montera en 3-vägs pool ventil efter pumpen och filtret (i returledningen) så vatten kan ledas till panelerna eller till poolen (förbi panelerna). Korrekt pool ventiler är inte billiga, men de aldrig blockera återflödet och kan justeras för att rikta all del, eller inget vatten genom panelerna. Tänk dig en pool ventil som kommer att acceptera en automatisk ventil controller om du kanske vill senare styra ventilen från en annan plats eller med en klocka.
 3. 3
  Montera ett T rörkoppling nära 3-vägs värde i samma returledningen på bassängkanten. Returvattnet från panelerna kommer tillbaka in i returledningen under ventilen. Vatten är sedan fri att återvända från panelerna till poolen. Det är användbart för vinterförvaring av systemet i framtiden att köpa ventiler som har fackföreningarna så att du kan öppna och tömma systemet.
 4. 4
  Behåll samma rördimension som returledningen (vanligen 1-1/2 "eller 2") för de två linjerna till och från solpanelen platsen. Om panelerna kommer att installeras på taket, kommer plaströr rörhållare hålla röret ordentligt på väggar och takfot. Vid takkanten installera en facklig montering på varje rör för att göra det enkelt att ta bort panelerna säsongsvis, eller vind, eller att byta tak. Även för solpaneler på marken, kommer fackliga anslutningen gör säsongens borttagning lättare. Överväg att begrava de stela pool rören att hålla din trädgård ser snyggt.
 5. 5
  Plast solpaneler finns i flera storlekar, men 2'x20 "är vanligt. Köp inte mindre än två. Varje panel kostar ungefär 115€. Du kanske vill prova två innan du lägger mer. Tillräckligt paneler till lika del av din pool skulle vara perfekt, om du har utrymme för dem. En 18 "diameter rund pool har en yta på ca 254 m² / 40 m² per panel = 6 paneler. Men färre paneler är OK och det kan vara bäst att hålla din investering blygsam tills du är övertygad om att alla de överväganden och fördelar är värt besväret. Fler paneler kräver mer pumpeffekt, så detta är en annan fråga du kommer att förstå bättre när du har provat två paneler. Det är vanligt att behöva öka storleken på pumpen genom 1/4hp för att rymma alla hissar högre än en våning eller längre än 100 '.
 6. 6
  Fastsättning panelerna på taket kan vara din största utmaning och en anledning att överväga att placera dem på marken. Använd rostfria bultar stål hängare beställas på internet, om din lokala maskinvara inte bära dem. Tänk på din avstånd tak rafter och lokalisera hängare bultar något bredare än två-fots bredd av panelerna. En generös född av tak polymer eller "tjära" runt varje hängare bult krävs för att förhindra läckage. En rem eller aluminium bar med ett hål i varje ände passar över panelen och två bultar hängare. Säkra med rostfria brickor och vingmuttrar för att göra avlägsnandet av panelerna snabbt och enkelt. I de flesta samhällen måste du lämna in ritningar, följer koderna, och få tillstånd innan något tak installation. Dessa faktorer kan göra att installera paneler på marken ett attraktivt alternativ.
 7. 7
  När solpaneler är på plats, anslut dem till varandra och till de fackliga beslag. Var särskilt uppmärksam på vilken ände av panelen röret är in eller ut, så att vattenflödet alltid kommer att öppna och avsluta UT. Luft kommer att fastna i panelerna om de är installerade bakåt. När panelerna är installerade på en uppförslutning bör UT änden av panelen vara högre.
 8. 8
  Efter rören är ansluten slår på pumpen och öppna ventilen till panelerna. Kontrollera efter läckor. Teoretiskt, desto större flödet är, desto mer effektiv (på grund av att kallare vatten i panelerna absorberar mer värme från solen). Du kommer förmodligen att upptäcka att returvattnet från panelerna är bara två eller tre grader högre, men under en period av en dag här kommer att värma hela din pool med ett par grader. Om dina nätter är inte alltför kallt, kommer du att få några grader varje dag. Även en liten pool kommer att ta ungefär en vecka att bli märkbart varmare. Vi har varit försiktiga för att hålla dina förväntningar realistiska, men jag har bara tre paneler på min South Florida pool och de är underbara. Med ingen elektrisk eller gas värme, kan jag njuta av en pool på 80 grader eller mer för ungefär halva året. I år ska jag lägga till ytterligare två paneler för totalt fem att förlänga min säsong. Lycklig simning!
 9. 9
  Om du bor i ett område som upplever minusgrader se till att installera ett avlopp på den lägsta punkten på systemet eller planerar att trycksätta systemet med luft för att förhindra frysskador på vintern.
 10. 10
  En sol styrsystem kan köpas för ca 300€ som inkluderar temperaturgivare, ventiler och ställdon för att automatisera systemet.

Tips

 • Cirkulerar inte vattnet genom panelerna tills den är grumlig ljust eller soligt. Panelerna kan faktiskt kyla din pool på kvällen och på natten.
 • Solar pool styrenheter finns tillgängliga för att känna av temperaturen i poolen och på panelerna för att öppna ventilen när det finns möjlighet att värma din pool och stänga den när förhållandena kan kyla poolen. Regulatorerna finns med eller utan en klocka för att styra din pool pump också, men kostar ca 375€ och kräver både 120V och 24V ledningar och temperaturgivare ledningar.
 • De flesta pooler kräver ca sex timmar för att säkerställa rengöring. Solpaneler kommer vanligtvis förlänga denna tid för att dra nytta av alla de soliga timmarna. Ett varmare pool kommer att kräva mer städning än en kall pool.
 • Om panelerna är föremål för frysning, måste du tömma dem. En extra passande att släppa luft in i toppen kan göra detta lättare.

Varningar

 • Bedriver inte VVS, ledningar, eller takarbeten om du inte har förtroende, kompetens och kunskap för att göra det säkert. Få kvalificerad hjälp.
 • De flesta samhällen kommer inte att tillåta något som ska installeras på ditt tak utan en plan och ett tillstånd. Lokala regler kommer att avgöra vad och hur paneler fästs i taket.
 • Skicka inte koncentrerad klor genom en solfångare. Du bör alltid införa klor efter värmaren.
 • Även polymera solpaneler är lätt när den är tom, är de tunga fyllda. Placera dem inte på taket lös så att en vind skulle blåsa ner dem.