Wki

Hur för att hålla värmen i hemmet utan en värmare

Så kanske du är en fattig högskolestudent, eller kanske du bara sparsamma. Vad händer om din hyresvärd inte fixa ugnen ännu? Kanske du bor i ett gammalt dragigt hus. Kanske du vill begränsa CO 2-utsläpp. Oavsett orsaken är, det är kallt och du behöver nya sätt att hålla sig varm. Här är några av dessa trick!

Steg

Hur för att hålla värmen i hemmet utan en värmare. Stäng alla fönster ordentligt.
Hur för att hålla värmen i hemmet utan en värmare. Stäng alla fönster ordentligt.

Del ett: värma ditt hus utan en värmare

 1. 1
  Stäng alla fönster ordentligt. Detta inkluderar att se storm fönster är installerade och stängde på plats om du har dem. Windows bör låsas. Öppna dem under dagen om utetemperaturen är högre än inomhustemperaturen.
  • Håll din Windows lufttät. Du kanske vill köpa löstagbara fönster-täta eller plast för att bättre täta dem. På ett minimum, saker en handduk eller tröja framför några märkbara läckage.
 2. 2
  Använd billiga tydliga duschdraperier över fönstren som tar emot solens ljus. Detta kommer att hålla kylan ute och värmen från solen kommer att värma ditt hus utan att kall luft kommer in Du kan också täcka dina fönster med klara plastark och göra det lufttätt.
 3. 3
  Sätt upp gardiner. En uppsättning av tunga gardiner kan blockera tunga utkast av luft. Öppna dem när solen skiner och stänga dem när det inte är.
 4. 4
  Försegla dina dörrar. Kolla runt på dörrkarmen och även under dörren. Du kanske vill köpa gummilister eller en dörr svep. Återigen, åtminstone, göra ett utkast Dodger eller stoppa en handduk i botten av dörren.
 5. 5
  Låt så mycket sol slår ditt hus som möjligt. Kontrollera om det finns hinder (t.ex. växter, bodar) som kan hålla solens strålar från att nå ditt hus. Ta bort objekt lutar sig mot väggarna på den soliga sidan av ditt hus. (Helst sätta tillbaka dem igen på kvällen för tilläggsisolering).
 6. 6
  Förslut oanvända rum. Den stängda dörren gör att rummet en annan barriär mellan dig och de iskalla utomhus. Det hindrar även att luft från att cirkulera så mycket, vilket minskar värmeförlusterna.
  • Byggvaruhus säljer magnetiska registret omfattar att "stänga av" varmluft ugn registrerar i oanvända rum. På det sättet när värmaren inte klicka på, kommer endast de register i de rum du använder pumpa ut värme. Detta leder till mer effektiv användning av värmaren.
  • Kontrollera att alla varmluftsintag justeras öppen, särskilt när VVS-rör kan frysa. Häv kall luft avkastning i uppvärmda rum (de kan vara blockerade med möbler eller matta) så att värmen kan cirkulera effektivt.
 7. 7
  Lägg ner en matta eller matta. Mattor att förhindra värmeförlust genom golvet. De är i allmänhet varmare vid beröring än trä eller sten, och så erbjuda en varmare yta att gå på.
 8. 8
  Lägg isoleringen på vinden och krypgrund. En mycket värme försvinner ut genom vinden, som varm luft stiger och kall luft sänkor. Se till att din vind har tillräckligt med isolering.
 9. 9
  Cook.
  • Baka kakor eller en paj. Ugnen kommer att hjälpa till att torka luften och värm köket. Köket kommer att vara varm när du lagar mat, och då kan du ha en stor hemlagad mat också!
  • Limit matlagning som avger ånga, eftersom detta kommer att öka fuktigheten i luften och gör ditt hus fuktig. Sänka luftfuktigheten på vintern hjälper dig att känna varmare. Vattenånga (fuktighet) har en större värmekapacitet (förmåga att absorbera värme) än torr luft. Som ett resultat, känns fuktig luft kallare på vintern än vad torr luft och det tar mer värme för att göra fuktig luft trivs.
 10. 10
  Tänd ett ljus. Ett ljus / ljus kan producera en hel del värme, bara vara uppmärksam på var de är placerade och inte lämna dem utan uppsikt. En resa till de flesta någon livsmedelsbutik eller rabatt butik kan ge dig ett antal ljus billiga!
  • Använd ett ljus värmare. Det skapar inte lika mycket värme som en öppen spis eller riktig värmare, men kommer att skapa värme mycket billigt.
 11. 11
  Slå på några glödlampor. Den genomsnittliga glödlampan släpper upp till 95% av sin energi som värme istället för ljus, vilket gör den till en extremt effektiv värmekälla.
  • Kompaktlysrör och LED-lampor är inte till hjälp för att värma ditt rum, så spara dem för varmare dagar och använda de pengar du sparat för att betala värmen räkningen.

Del två: hålla värmen i ett kallare hus

 1. 1
  Drick varma drycker. Varma drycker kommer att höja din kärntemperatur. Processen kan vara mycket avkopplande och även stimulerande. Gör en kopp te eller kaffe. Smutta på någon varm buljong.
 2. 2
  Klä sig varmt. En hatt är ditt nummer ett kompis vid en tid som denna. En stor del av kroppens värmeförlust sker i huvudet regionen så det är viktigt att hålla huvudet täckt. En polotröja kan också göra underverk. Klä sig i lager, speciellt med ull eller bomull kläder. Bära tofflor eller varma strumpor. När du sitter stilla, linda en tjock filt omkring dig.
  • Om du ändå får kalla ben, kan du köpa en 2-pack svarta tights från din lokala butik. Se till att de är Opaques. Bär ett eller flera par över varandra under kläderna, detta kommer att ge din kropp med ytterligare ett lager av kläder för att fälla in varm luft. Män kan använda långkalsonger i stället för strumpor.
 3. 3
  Använd mindre rum. Om du till exempel har ett sovrum som är mycket mindre än ditt vardagsrum kan du välja att använda den som din säng-vardagsrum.
 4. 4
  Motion. 20 minuter av intensiv motion kan värma dig och hålla dig varm långt efter träningspasset. Plus, är en sund kropp generellt mer toleranta mot kylan.
  • Var aktiv. Flytta runt producerar kroppen värme! Ju mer aktiv du är, desto bättre blodcirkulation blir. Detta innebär att varmt blod får dina fingrar och tår, hålla dem varma.
 5. 5
  Hitta en vän eller husdjur att gosa med. Den levande kroppen i någon varmblodiga djur är en ugn i sig. Snuggle med din katt eller hund att hålla varandra varma.
 6. 6
  Sitt på en 50 watts värmedyna. Hellre än att värma hela huset eller rummet, sitta på en låg watt värmedyna. Du kan också göra egna värmedynor:
  • Använd en flaska med varmt vatten. Det är bra för att värma dina händer och knä när du sitter, även lägga den under täcket vid foten av sängen.
  • Microwave strumpor eller små hemmagjorda "kuddar" (även känd som värme förpackningar) fylld med ris, torkad majs eller bönor i en minut i mikron och användas som en värmedyna eller säng-varmare.
 7. 7
  Köp en tjock morgonrock eller morgonrock. Tänk på det som en stor, fluffig filt med ärmar. De är mycket varm och bekväm, och du kan även sova i dem!
 8. 8
  Gå besöka / semestrande. Målmedvetet tillbringa tid på en plats som är uppvärmd utan kostnad för dig: bibliotek, kyrka, en väns hus, etc.
 9. 9
  Betrakta en elektrisk filt. En elektrisk filt kan hålla dig väldigt varm och bekväm i natt och det är mer ekonomiskt att en ineffektiv och dyr gammal vägg värmare.

Del tre: förebyggande åtgärder

 1. 1
  Fundera på hur du fick dig in i denna position. Om du lider av en kall hus på grund av en energi blackout, kommer ovanstående tips hjälper dig att få igenom detta kort sikt nödsituation. Men om du lever med en icke-fungerande värmare eftersom du inte har tillräckligt med pengar för att betala för värme reparationer, måste du börja spara pengar på banken för just denna typ av nödsituation. Betala dig själv först så att du kan få igenom alla tänkbara nödsituationer när de uppstår. Lämna inte själv ute i kylan.
 2. 2
  Om du inte har råd att värma ditt hem, kontakta några energileverantörer. De kan arbeta med dig för att hitta en betalningsplan du har råd. Utöver detta, kan du vara berättigad till federal hjälp för att betala din faktura.

Tips

 • Om luften är för kallt när du försöker sova, tänka rigg en provisorisk duk "tält" över din säng. Din egen andning kommer att värma upp insidan av tältet mycket snabbt. Det finns en bra anledning de antika sängar hade tak och gardiner.
 • Försök att sätta en filt över huvudet för en minut. Ser konstigt men din andedräkt kommer att värma upp dig på nolltid!
 • Sov med dina strumpor på!
 • Ta en varm dusch eller bad och använd olja eller lotion på huden när du kommer ut. Det är nästan som att sätta på en annan tunt lager av kläder.
 • Placera korta fans som till sin lägsta inställningarna så att de blåser över strålande stil värmare för att cirkulera den varma luften från värmaren, så att värmaren att värma ny luft.
 • Om du har unga barn be en släkting eller vän, om de kan bo på deras hus tills uppvärmningen är fast så det kan vara farligt för barn att vara i kalla förhållanden.
 • Ha en termisk hatt till sängen, speciellt om du är skallig eller har kort hår. Din bröstkorg, huvud och ansikte är särskilt känsliga för förändringar i värme, vilket gör en varm mössa eller tuke avgörande för ett kallt hus.

Varningar

 • Uppvärmningsmetoder som ökar luftfuktigheten (badkar, luftfuktare) kunna uppmuntra mögel och kondens skador. Kontrollera regelbundet bakom möbler som är står mot utsidan vetter mot väggar och runt fönstren.
 • Var medveten om att ju mer du täta luftcirkulation till utsidan, ökar du risken för en farlig uppbyggnad av kolmonoxid i luften. Var noga med att installera en detektor kolmonoxid om du inte redan har ett. Om du gör det, testa den på en regelbunden basis.