Wki

Hur man hanterar hotellets gäster som stannar för länge

Med overstayer deras Välkommen är aldrig en trevlig sak. Här är vad man ska göra, när gästerna bara inte få antydan och gå hem!

Steg

Hur man hanterar hotellets gäster som stannar för länge. Uppskattar dina gäster när de beter sig väl.
Hur man hanterar hotellets gäster som stannar för länge. Uppskattar dina gäster när de beter sig väl.
 1. 1
  Sätta gränser. Förebyggande är nyckeln. Innan någon faktiskt landar på din dörr, låt dem veta hur länge du är villig att få dem att stanna i ditt hem. Bestäm som en familj och sedan vara klar och direkt i din kommunikation. Du kan säga "Visst, vill vi gärna se dig. Vi är tillgängliga i morgon till 6 PM" Eller, om det är en nattgäst, säger "ja, snälla kom och bo hos oss, vill vi gärna ha dig för två dagar. " På så sätt vet alla parametrar.
 2. 2
  Uppskattar dina gäster när de beter sig väl. Om de hjälper till med disken eller erbjuda sig att titta på dina barn, tacka dem. Framgångsrika relationer har en 5 till 1 ratio av värdestegringar till kritik och ja, det inkluderar att din relation med din mamma-in-law! Hon kan vara ett djur, men ju mer du kan hitta för att uppskatta om henne, desto lättare blir det för dig att vara i samma rum tillsammans.
 3. 3
  Håll marken. Det är så lätt när någon är faktiskt planterade på din soffa för dem att stanna längre än du planerat. Om de försöker att stanna längre än ni kommit överens, vänligen låt dem veta att det är dags att gå. Du kan säga "Det har varit ett bra besök och vår tid tillsammans är redan uppe. Tack så mycket för att vara en bra gäst och hålla vår tidsplan. Ses nästa år."
 4. 4
  Räkna Huffy skärmar av "vem tror du att du är!" Massor av människor förväntar sig att andra ska avstå sina egna önskemål för att göra dem glada. Men bara du kan skapa din egen lycka och du måste. Människor som vill flytta fram gränserna för andra ofta blir upprörda och skapa dramatik. På detta sätt, känner de att de har makten i sina liv. Genom att skapa tydliga gränser och hålla sig till dem, är du visar verklig makt, en färdighet de kanske inte har, vilket kan kännas hotande för dem. De kan känna sig sårad eller de kan känna sig rädd. Låt dem ha sina känslor utan att försöka rädda dem.
 5. 5
  Välj att hedra dig själv och din familj för att skapa exakt vad ni ville. Hitta ett sätt att fira det att gästen har gått. Dela med varandra om saker som kändes hårt eller skrämmande och de som var underbar och stärkande.
 6. 6
  Försök antyda med artiga sätt. Till exempel kan du gäspa, titta på klockan / watch, och säga "Åh, det börjar bli så sent redan. Jag är så trött..."

Tips

 • Ibland måste man erkänna att du är stel värd, och kanske dina idéer om gästfrihet är på gränsen till aggressiv gästfrihet. Om du pekar ut till personer som du har bjudit in till ditt hem som de borde vara tacksam för att du är "sätts ut," eller gör tips om hur de ska göra fler rätter, kanske du bör ompröva inbjudande över hotellets gäster. Någon som tycker om underhållande och värd inte förväntar sina gäster att hoppa till den, och du som värd kunde ha anställt catering och städning om du känner dig överväldigad. En värd har rätt att ha vissa regler om gäster som besöker deras hem, men vissa värdar kan vara bättre att bara inte att bjuda in folk över huvud taget. Kanske bör du välja att besöka familj och vänner på deras hus för Thanksgiving eller jul i stället. Också, som värd din kanske vill reflektera över saker som du kunde ha sagt eller gjort som har hållit tidigare hus gäster från att komma till ditt hus, och fundera på hur det finns en möjlighet att du kan bli en mer storsint värd när det finns gäster. Din nuvarande gäster föredrar att bo på ett hotell i framtiden om de är gjorda för att känna att de måste stå i tacksamhetsskuld till dig för varje liten sak, eller de kanske överväga om du besöker med dig ens är värt sin tid.
 • När individer inom en familj har olika önskemål om vistelsens längd, är det bäst att gå med det lägsta antalet dagar. Till exempel, om svärmor kommer och fru säger "Åh hon kan stanna en vecka", men man säger, "Öh, jag tror att jag bara kunde hantera två dagar." Gå med det lägsta antalet dagar och finna vägar för fru och hennes mor att träffas utanför hemmet, under de extra dagarna. Kanske mamman bor med annan familj eller i ett hotell och hon och hennes dotter shoppa.
 • Gör ditt bästa för att hålla ditt sinne för humor. När berusad farbror Bert börjar dreglande och berätta snuskiga skämt framför barnen, hitta ett sätt att skratta när du eskortera honom ut genom dörren eller åtminstone ut till garaget.
 • När college-aged unga män overstayer deras Välkommen grund av spelsessioner, blir det tydligt att en vuxen har att ingripa. Enligt min erfarenhet, kan detta pågå i veckor, speciellt på sommaren. Livsmedel är inte det enda problemet. Den vuxne måste vara up-front om gränserna för tid redan från början. Man tänker aldrig detta skulle gå på flera veckor, men det gör det. Förväntar sonen att kommunicera med sina vänner fungerar inte. En ensamstående mamma kan ha svårare att ta itu med problemet. En man kan bara säga, "Gå hem," och ingen hävdar inträder, oavsett orsak. Mamma måste vara fast på get-go om hur länge hon kommer att stå ut med detta.
 • På tal om farbror Bert, lista husets regler och lägga upp dem: ingen rökning, ingen dricka till den punkt dreglande, ingen kissar på de främre bussningarna, alla som kritiserar har att diska och säga fem uppskattningar av den person de kritiserade, Någon som frågar Jane varför hon inte är gift men har att sjunga en hel kärlekssång! När någon bryter mot reglerna, bara peka på din lista och leende.

Varningar

 • Att handskas med släktingar är ofta den största orsaken till stress under semestern. Kärnfamiljen är de som idag bor i ditt hem. Någon annan, är oavsett hur ansluten med blod som de är, storfamiljen och är föremål för husets regler, beslut och parametrar, men inte får besluta om regler.