Wki

Hur man skapar en fjäril trädgård


Lägg skönhet och liv till din trädgård med införandet av blommor och växter som lockar fjärilar. Det finns en rad särskilda växter som lockar fjärilar, är lättskötta och är attraktiva för trädgården. Det är viktigt att inkludera "värdväxter" för att säkerställa att fjärilen larver (larver) har ett hem och "Växter Nectar" för fjärilarna att livnära sig på.

Steg

Hur man skapar en fjäril trädgård. Välj "värdväxter" för din trädgård.
Hur man skapar en fjäril trädgård. Välj "värdväxter" för din trädgård.
 1. 1
  Forskning först. Ta reda på vilka fjärilar är vanliga i ditt område. Observation under ett par dagar och användningen av en fjäril fält guide hjälper dig i denna strävan.
 2. 2
  Välj "värdväxter" för din trädgård. Meddelande från din forskning vad larv (larver) i de lokala fjärilarna äter. Två utmärkta exempel är:
  • Milkweed - det lockar Monarch caterpillar.
  • Persilja - det lockar Black Swallowtail larv.
 3. 3
  Välj "nektar växter" för din trädgård. Nectar växter fungera som näringskälla för fjärilen. Det finns en rad möjliga växter och några av dem visas här. Utmärkt val är:
  • En fjäril Bush - detta är lämpligt för en Swallowtail. Stor anläggning: 4 fot (1,2 m) lång, 6 fot (1,8 m) bred, kontrollera att den är härdig i ditt område. Vissa sorter anses invasiva, så se till att, om du köper en av dessa, att du håller den död-headed att förhindra produktion av utsäde.
  • Vitträskmilkweed - lämplig för Snowberry ClearWing. Denna växt växer 3 fot (0,9 m) lång och 18 tum (0,5 m) bred. Den fungerar också som värdväxt för Monarch larver.
  • Joe Pye Weed - detta är lämpligt för Swallowtail. Den växer till att bli en mycket stor anläggning - 8 fot (2,4 m) lång och 4 fot (1,2 m) bred. Det är en perenn.
  • Aster - Aster växa till 3 fot (0,9 m) lång och 2 fot (0,6 m) bred. Det är en perenn. Fjärilar älskar speciellt inhemska sorter.
  • Bee Balm - denna växt växer 2 fot (0,6 m) lång och 18 tum (0,5 m) bred. Det är en perenn.
  • Zinnia - denna anläggning är attraktiv för en rad fjärilar och de gillar speciellt de höga sorterna. Anläggningen växer generellt 4 fot (1,2 m) hög och 1 fot (0,3 m) bred. Det är en årlig och är lätt att starta från frö.
  • Pentas - lämplig för Swallowtails. Denna växt växer 2 fot (0,6 m) hög och 3 fot (0,9 m) bred. Det är en årlig i kallt klimat.
  • Heliotrope - denna anläggning lockar ett antal fjärilar. Den växer till en höjd av 2 meter (0,6 m) och en bredd på 1 fot (0,3 m), även om det är möjligt att innehålla den i en kruka. Det kommer att förbli en perenn i tempererade zoner, men är endast en årlig i kallt klimat.
 4. 4
  Plan trädgård på papper. Gör upp en plan, eller besluta om att lägga dessa förslag till en aktuell trädgård. Tänk på fullvuxen storlek av växter under denna planeringsstadiet. Också överväga sina behov av ljus och vatten.
 5. 5
  Köp plantor eller frön från garden center. Du kan också få dessa växter och frön på nätet. Välj robusta och friska växter för att ge dem en bra start.
 6. 6
  Plantera din fjäril trädgård. Se till att hålla nya plantor och vattnade frön tills växterna är väl etablerade eller frön gror. Håll ogräset i schack, för att ge plantorna en bra chans.
 7. 7
  Observera och njuta fjärilen aktiviteten i din trädgård. Se upp för kvinnliga fjärilar lägger ägg på värdväxter. Gör anteckningar i ett häfte av fjärilarna som du observerar och, om du kan, ta fotografier för att lägga till din rekord bok. En digital rekord bok kan vara ett användbart och enkelt sätt att göra detta och kan läggas till under åren. Observerade förändringar i de typer och antal fjärilar som kommer i din trädgård kan vara information som delas med biologer, ekologer och klimat specialister förändring som använder lokal variation uppgifter att fastställa arter ökar eller minskar, liksom temperaturväxlingar och förändring.

Tips

 • Fjärilar är relativt svaga flygblad. Placera inte din trädgård i ett blåsigt, exponerat läge. Om hela din gård är blåsigt, plantera några buskar eller stora, täta perenner på lovart sidan av din fjäril plåster, så att fjärilarna kan mata in fred på blommorna i deras lee.
 • Monarker är mycket fascinerande fjärilar. Deras migration mönster är ett av naturens stora berättelser. I själva verket kan du delta i migrationen genom att hjälpa till att spåra de monarkerna som kommer i din del av världen. Anmäl dina egna iakttagelser till denna karta.
 • Om det är Monarch fjärilar i ditt område, de är mycket lätt att locka. Vitträskmilkweed (ovan) eller Tropisk Milkweed (årlig i kallare klimat) är utmärkta värdväxter för dem. Den tropiska Milkweed kan startas från frö på vintern.

Varningar

 • Alltid undvika plantering potentiellt invasiva arter av växter. Dessa växter kan sprida miles utanför trädgård väggar och utlösa förödelse på inhemska ekosystem. Om de planteras de kommer att sprida sig.
 • Fjärilar är insekter! Du kan inte använda insektsmedel i en fjäril trädgård.
 • Fjäril Bush anses vara en skadlig weed i stater som Washington.