Wki

Hur man röka en tobak pipe

Konsten att piprökning är den äldsta formen av tobaksanvändning, och den som oftast förbises av den moderna rökaren. I dessa tider av omedelbar tillfredsställelse och snabba levande, fylld med snabbkaffe och fem minuters cigaretter, förblir röret en tröstande bålverk mot det allmänna flödet. Pipe rökning är en anmärkningsvärt utmanande, men mycket givande hobby för dem med tålamod, och kan lätt ses som den mest sofistikerade form av rökning.

Steg

Hur man röka en tobak pipe. Hitta ett rör som passar dig.
Hur man röka en tobak pipe. Hitta ett rör som passar dig.
 1. 1
  Hitta ett rör som passar dig. Tobaksaffärer är mer än glada att hjälpa dig hitta din perfekta röret. Priserna kan variera från billiga till en mindre förmögenhet.
 2. 2
  Experiment med olika tobakssorter i syfte att hitta en preferens. Det finns många sorter av piptobak, inklusive aromater, europeiska blandningar, engelska blandningar, Virginias, Burleys, bland andra. En tobaksaffär kommer att kunna hjälpa råda dig på deras individuella egenskaper. Människor helt nya till rökning kan njuta av en aromatisk eller ljusare tobak, medan å andra sidan en vanlig cigarett eller cigarr rökare kanske föredrar en tyngre blandning. Köp små mängder som representerar flera olika stilar.
 3. 3
  Packa röret. Fyll röret löst med tobak och komprimera den lätt. Komprimerad halvvägs från botten av skålen till toppen. Fyll igen till toppen och komprimera med lite mer kraft. Denna gång halvvägs från toppen av den föregående packningen till toppen. Nu råga och komprimera lite hårdare. Återigen halvvägs från den sista punkten till toppen. Det får inte vara så tät för att förhindra luft från att dras genom röret, du bör kunna dra luft igenom med litet eller inget motstånd. Tobaken bör vara fjädrande i handen. Det är bäst att ha din tobaksaffär eller en erfaren piprökare demonstrera. Rätt förpackning kräver övning, och har en stor inverkan på hur roligt din erfarenhet kommer att vara.
 4. 4
  Tänd röret med en trä match eller en butan pipe ljusare. Om du använder en match, låt svavlet bränna bort under några sekunder. Flytta lågan runt ytan på tobak samtidigt drar försiktigt tills den är jämnt belyst, sedan packa den försiktigt med en stamp. Låt det gå ut, då återtända på samma sätt.
 5. 5
  Puff långsamt och rytmiskt. Tålamod belönas med doft och en cool rök. Pustande för fort kommer att resultera i tungan tugga - en brännande känsla på tungan.
 6. 6
  Tamp tobaken försiktigt och regelbundet under röken för att säkerställa skålen kvar korrekt packade medan rökning. Oroa dig inte om röret går ut från gång till gång. Simply relight, efter det att röret har svalnat.
 7. 7
  Se till att du röker din pipa till slutet för att skapa en trevlig "kaka" (lager av kol insättningar) i botten och sidan av din piphuvud.
 8. 8
  Slappna av och njut. Pipe rökning är helt enkelt konsten att röka.

Tips

 • Framför allt, ha tålamod och ta saker långsamt. För största delen, är röret rökning erfarenhet inte trevlig tills man är helt kunnig inom förpackning, belysning, stampande och röka kadens. Det tar tid att upptäcka favorit tobaksblandningarna och rör som passar din smak. Nybörjare rökare kämpar ofta med tungan tugga. Om du inte gillar det först, hålla experimentera och diskutera din nya hobby med erfarna rökare.
 • Om röret blir varmt, låt det gå ut och svalna. Röka en pipa för varmt kommer inte smaka gott, och det kan skada din pipa eller tungan. En bra regel-of-tumme, är att hålla din skål mot din kind.
 • Få stöd och råd. Det många bra forum där ute och fantastiska människor att hjälpa dig att upptäcka denna underbara hobby och tidsfördriv. Många ger upp från brist på svar på några av de enklaste frågorna. Vi är ute och vi älskar att hjälpa till.
 • Håll en piprensare hands. Vid första tecken av fukt kommer genom stammen av röret, hålla röret renare in i skaftet och låt den absorbera eventuell fukt i syfte att säkerställa att röret inte sur.
 • Aldrig köpa en metall (mässing eller silver) rör. De ser mycket ovanlig och slående men kom ihåg - metall leder värme. Dessa är för syns skull. Du kan bränna dig med dessa.
 • Låt en trevlig "kaka" (lager av sot) att växa i skålen av röret. Detta skyddar skålen från sprickbildning. Efter ett tag kommer det att bli nödvändigt att skrapa några av kakan off, men du kanske vill rådfråga din tobakshandlare för råd om hur du gör detta.
 • Tillåt briar pipor tid att vila mellan röker - gemensam kunskap dikterar minst en dag. Överväg att lägga till några rör majskolvar till rotation medan du bygger din samling av briar pipor. En sjöskumspipa är en bra investering på grund av sin rökning kvalitet och det faktum att de inte behöver vila mellan röker.
 • Undvik att köpa den billiga "korg" eller varuhus rör briar. En majskolv pipa röker mycket bättre än en billig briar, och kostar mycket mindre om ekonomin är ett problem.
 • När du är klar med ett rör, låt den svalna och sedan polera den med röret polish och en ren, luddfri trasa. Detta bidrar till att bevara glans och utseende, samt skydda skålen från värmen, smuts och korrosion.

Varningar

 • Pipe rökning innebär en risk för orala och hals cancer som liknar röka cigaretter. Vid inandning, bär det också en risk för lungcancer. Måttlighet (1-3 skålar per dag) och inte andas in kan bidra till att minska dessa risker.

Saker du behöver

 • Ett rör
 • Pipe sabotage eller verktyg
 • Tobak
 • För rengöring:
 • Pipe brotsch
 • Piprensare
 • Pipe polish + trasa
 • Ren, luddfri trasa