Wki

Hur man rensa ett badrum handfat som rinner långsamt

De flesta badrum handfat träskor är ett resultat av hår och gunk rätt under avtappningspluggen som lätt kan avlägsnas med hjälp av en hemmagjord verktyg.

Steg

Hur man rensa ett badrum handfat som rinner långsamt. Klippa av den raka bottenstycket från en tråd hängare (där ett par byxor skulle hänga) med användning av en tång eller avbitare.
Hur man rensa ett badrum handfat som rinner långsamt. Klippa av den raka bottenstycket från en tråd hängare (där ett par byxor skulle hänga) med användning av en tång eller avbitare.
 1. 1
  Klippa av den raka bottenstycket från en tråd hängare (där ett par byxor skulle hänga) med användning av en tång eller avbitare. Om du bara har en tång du kan böja metallen tills den snäpper där du vill att den ska gå sönder.
 2. 2
  Fashion en T handtag på ena änden stor nog att rymma på.
 3. 3
  Böj en liten krok i den andra änden ungefär en fjärdedel av en tum bred. Du vill ha det precis bred nog att få tag på gunk men inte tillräckligt stor för att fastna i avloppet.
 4. 4
  Fisk kroken hamna ner i avloppet och börjar känna runt. Du behöver inte gå särskilt långt eftersom det mesta av håret och goo fastnar i avloppet mekanismen.
 5. 5
  Mest avlopp har ett plus-tecken formade avlopp med fyra hål runt det. Använd verktyget noggrant i varje hål och försöka haka på håret klumpar och dra ut dem. Det kan ta lite övning, men du kommer snart att få kläm på det.
 6. 6
  Om du känner för att verktyget har fastnat på något bara trycka in den och vrida den tills den kommer ut lätt.
 7. 7
  Fortsätt att göra detta tills du inte känner något mer hår eller hinder i avloppet.
 8. 8
  Sätt håret i soporna.
 9. 9
  Slå på kranen, testa avlopp och skölj ur diskhon. Du bör finna det rinner precis som ny.

Tips

 • Håll verktyget hands under skåpet och använda den när som helst diskhon börjar täppa upp eller köra långsamt.
 • Innan gräva runt i ditt avlopp att rensa ut det med en tråd, prova att hälla en kopp ättika i avloppet. Det kommer att lukta lite som ättika för ungefär en dag.
 • För ett avlopp med en dålig lukt, häll ca en 1/4 kopp (kanske lite mer) bakpulver i avloppet och 1 kopp ättika. Det kommer att lukta lite som ättika för ungefär en dag.

Varningar

 • Om du fiskar ut en massa hår och avloppet fortfarande går långsamt eller stannar igensatt, kontakta en fackman. Något måste vara fel längre fram.
 • Om du använt avloppsrensningsmedel eller något annat giftigt ämne innan du försöker denna teknik, se till att du bär gummihandskar och sätta något du bort från avloppet i en plastpåse som du kan täta upp och ta till papperskorgen, utom räckhåll för barn eller djur.

Saker du behöver

 • En tång eller starka avbitare
 • En tråd hängare
 • Gummihandskar och en plastpåse (om avloppsrensningsmedel användes strax före)