Wki

Hur tar man bort färg från mässing fixturer

Äldre hus har ofta mässing täcker uppvärmning på framsidan, handtag fönster och lås, och rattar dörr som har täckts med färg. Här är ett enkelt sätt att avslöja dina antika skatter och låt dem lysa.

Steg

Hur tar man bort färg från mässing fixturer. Ta bort de målade mässing fixturer från dörren eller fönstret.
Hur tar man bort färg från mässing fixturer. Ta bort de målade mässing fixturer från dörren eller fönstret.
 1. 1
  Ta bort de målade mässing fixturer från dörren eller fönstret.
 2. 2
  Placera ett par matcher i taget i en gammal kastrull som du inte bryr dig om. [Pannan bör inte vara aluminium. Porslin eller rostfritt stål eller glas är egentligen de enda acceptabla material. Aluminium reagerar på unpredicatble sätt med vinäger och mässing.] Placera pannan på en brännare på spisen eller på en elektrisk brännare eller värmeplatta som du kan plugga in utomhus eller i ett väl ventilerat garage.
 3. 3
  Häll vinäger i stekpannan tills det täcker de målade objekten.
 4. 4
  Stäng av brännaren på och föra vinäger till en långsam koka, sedan vända sig till en sjuda. Färgen kommer att börja mjukna och separera efter några minuter. Inte koka bitar som inte är solid mässing för långa perioder, ättika kommer att börja lösa upp mässing bordläggning på områden som gallrats efter användning, drar dvs båge (fönster handtag).
 5. 5
  Ta en av bitarna med tång och lägg på tidningen.
 6. 6
  Bära tunga gummihandskar och med 002 stålull, gnugga bort flagnande färg. Använd bambu spett, tandpetare eller en stålborste för att få in några svåra sprickor.
 7. 7
  Fortsätt att torka med 000 stålull tills färgen är borta.
 8. 8
  Upprepa för kvarvarande inventarier, lägga till fler armaturer i potten när du går för att förhindra "överkokt".
 9. 9
  Polera fixturer med brasso, om det behövs.

Tips

 • Gör detta på en dag när du kan öppna fönstren och sätta på en fläkt. Lukten av sjudande ättika kan vara överväldigande och sippra in ditt hår och kläder.
 • För stora fixturer såsom vent covers, använd en billig långpanna.

Varningar

 • Återanvänd inte kastrull eller stekpanna för matlagning, oavsett hur bra du rengör den. Gammal färg har en stor chans som innehåller bly. Bly är poisonus och kan orsaka hjärnskador hos barn och reproduktionsstörningar till vuxna.
 • Det är inte tillrådligt att använda denna teknik på skruvarna. De flesta mässingsskruvar är inte solid mässing, men tunt klädd. De kommer att förlora varje spår av mässing inom några minuter.
 • Armaturer kommer att heta när den avlägsnas från kokande ättika - se till att du bär tunga skyddshandskar.