Wki

Hur Strip tapeter från gips och lister

Inte hyra dyr utrustning - du behöver tidningar, skopa (er) i varmt vatten, en långskaftad svamp mopp, risiga svamp, vanliga svampar, ett kitt skrapa & tid!

Steg

Hur Strip tapeter från gips och lister. Välj din plats, utspridda tidningar på golvet (eller en presenning, målare dropcloth, gamla duschdraperi, etc);.
Hur Strip tapeter från gips och lister. Välj din plats, utspridda tidningar på golvet (eller en presenning, målare dropcloth, gamla duschdraperi, etc);.
 1. 1
  Välj din plats, utspridda tidningar på golvet (eller en presenning, målare dropcloth, gamla duschdraperi, etc);
 2. 2
  ganska väl blöt svamp mopp i hinken med varmt vatten & Start på toppen av en vägg - stegar kan behövas för att nå den övre delen med din svamp mopp. "Mop" väggen frikostigt, men inte slarvigt - arbetar på en 4 "X 10" avsnitt i taget har fungerat bra för oss.
 3. 3
  Vänta 10 minuter eller så - Hitta något bra att göra, men inte störande! Liksom, lägga ut tidningar för nästa avsnitt - eller om tapeten har funnits en lång tid, på att vänta 10 minuter, kan du också Remop väggen..
 4. 4
  När papperet har börjat lossna, gå upp på stegen med din skrapa & börja försiktigt skrapa av papperet - Vanligtvis kommer det bort lätt & i stora bitar. Ibland inte, men -
 5. 5
  Men så länge den tapeten är våt och formbart, arbeta på det ett tag, och har din risiga svamp hands för att hjälpa den på traven;
 6. 6
  Om tapeten inte lossnar, Remop väggen med färskt varmt vatten, och ta en 10-min. break - och
 7. 7
  Försök igen. Om det fortfarande inte lossnar, Remop det och gå vidare till nästa avsnitt, låter denna mur blöt en stund.
 8. 8
  I en perfekt värld, fungerar denna metod bra på kort tid. Det har för mig på väl över 2 dussin rum i min livstid. När tapeten är OFF, tvätta det ner en eller två gånger med CLEAN / FRESH varmvatten.
 9. 9
  Tro det eller ej, fungerar den här metoden, och är förhållandevis billig. Och det är grundlig. Men det är tidskrävande. Men sedan, så är den dyr metod.

Tips

 • Om du kommer till en plats som inte går bort med enbart vatten, använd en 50% ättika lösning, fortfarande varmt eller hett. Det kommer att lukta upp rummet, men fungerar underverk för upplösning av härdat, gamla lim. Till skillnad från gips, behöver du inte oroa dig för att mätta väggen, så blöt ner svåra fläckar flera gånger med ättika lösning och komma tillbaka till det på några minuter eller timmar.
 • Ta bort möbler, gardiner etc., från närområdet, eftersom detta är en slarvig, stökigt uppgift. Återväta moppen i hett vatten ofta. Ersätt vattnet med HOT så ofta som behövs. Det är det varma vattnet som lossar gamla pastan. Ibland finns det 3 + lager av tapeter undertill, och tillbaka i 20-talet, använde de en underbar lim baserade på äggvita eller något, och det lagret är tufft att ta bort - så blöt, skrapa och gnugga med en risig svamp flera gånger, efter behov. Innan du applicerar ny väggbeklädnad i ditt val, vakuum väl! Det kommer att finnas rester av din gamla tapeter dyker upp i mattorna för år, om du inte gör det. Om du bor i ett gammalt eller historiska hus, spara några linknande rester av skrivbordsunderlägg till din "Old House Scrapbook '!

Varningar

 • Många av de äldre tapeter innehöll arsenik, samt tvivelaktiga objekt i pastan - låt inte dina barn eller husdjur ta del av sköljvattnet eller tapeter klipp!

Saker du behöver

 • Gammal svamp mopp (s), tidningar / tarp osv, risiga svampar, tapeter skrapa eller spackel, stege, hinkar med varmt vatten, tid, tålamod