Wki

Hur att reparera gips band som separerar från dina väggar

Om du har Gips tejpa separera från din vägg, är det bäst att ta ner skalning tejpen och installera nya band. Här är hur man gör detta. Du behöver Gips tejp och spackel (eller motsvarande pasta).

Steg

Hur att reparera gips band som separerar från dina väggar. Använd en rakkniv kniv för att prydligt klippa bandet strax utanför kanterna på det "dåligt område", och ta bort misslyckade tejpen från väggen.
Hur att reparera gips band som separerar från dina väggar. Använd en rakkniv kniv för att prydligt klippa bandet strax utanför kanterna på det "dåligt område", och ta bort misslyckade tejpen från väggen.
 1. 1
  Använd en rakkniv kniv för att prydligt klippa bandet strax utanför kanterna på det "dåligt område", och ta bort misslyckade tejpen från väggen.
 2. 2
  Rengör damm och smulor från skadade området för att främja en bättre vidhäftning.
 3. 3
  Sätt en ny bit av glasfiber mesh band över sömmen där den gamla tejpen avlägsnades. Papper bandet kan också användas, men det är inte självhäftande och lera ska appliceras på väggen först, trycka pappersremsan i leran. De flesta "nybörjare" tycker att det självhäftande mesh band är lättare att använda.
 4. 4
  Fyll område där bandet var med en riklig smidigt skikt av spackel eller, ännu bättre, färdigblandade Gips förening. Se till att föreningen valt är "slipbar", som några av de föreningar hyllan reparation torkar mycket hårt (vatten kitt etc).
 5. 5
  Låt torka.
 6. 6
  Slipa mellan varje lager för att avlägsna sådana märken spackel och High-spots. Om nätet eller papperstejp börjar visa, sluta slipa. Det är dags för nästa skikt.
 7. 7
  Spackel över tejpen med ett annat skikt av drywall förening, och göra område slät med ytan av väggen. På en vägg med liten eller ingen struktur, fjäder lera ut brett i reparationen området för att minimera synligheten av plåstret.
 8. 8
  Observera, om dina väggar har en struktur, måste du lägga till konsistens efter den andra (sista) skikt av föreningen har torkat. Vissa strukturer kan läggas med mer lera och en spackel, andra måste sprayas på. För besprutas konsistens kolla din lokala hem center eller järnaffär för en liten burk för att matcha din textur (t.ex. apelsinskal eller texturer knockdown).
 9. 9
  Måla väggen med färg för att matcha, se till att använda primer först på området eller patch kommer lysa igenom. En burk sprayfärg grundfärg (Zinsser eller Bulls Eye) eller annan primer kan användas om du inte har PVA-primer (blad rock primer)

Tips

 • Använda färgskiftande (rosa till vitt torrt) spackle hjälper dig att veta när spackel är torrt, men vänta fem minuter efter spackel är vita.
 • "Spackel" är ett pulver bestående av gips och lim. När detta blandas tillsammans med vatten, bildar den en plast-liknande pasta. Spackle är en nordeuropeisk produkt, fråga din lokala leverantör eller byggare att rekommendera en lämplig vägg spricka och hål filler om du inte kan få det här.
 • Ha tålamod för spackel att torka.
 • Om det finns en mycket liten separation av tejpen från väggen, sätta en liten mängd täta eller vitt lim bakom bandet och tryck tillbaka den på plats.
 • "Gips" är också känd som gipsskivor i olika länder och AS, "SHEETROCK" I USA
 • Tejp och fogmassa, All Purpose och eller Topping kan antingen slipas eller sponged när torrt. Slipa gör det bästa finish, men snyltar är tillräcklig enligt plan latex och där damm är en övervägande. Primer är i allmänhet inte behövs om en bra hård hud krävs, om en hel del färg används som med en rulle och eller två skikt används.
 • När du tar bort tejpen helt, klipp ut och dra ut lös tejp. Applicera lera förening och tryck på ny tejpbit direkt in i gamla spår. Grundligt fuktade band, kommer även över natten gå tunnare. Täck med lera, ett eller två lager.
 • Om bandet bubblas, kan punktera och slits med rakblad kniv, och glida fogmassa i slitsen under tejpen och trycka hårt på väggen. Täck slitsen med lera eller spackel. Använd smal en tum spackle blad. Använd alltid papper tejp som mesh ofta sprickor. Att reparera spruckna mesh band, tejp över med papper tejp och lera.
 • Om bandet är bara löst på ena sidan kan glida en spackel i det att lossna, sedan glida tejp och fogmassa enligt hela bit lös tejp, tryck hårt på väggen. Kan täcka sprickan med lera eller spackel.
 • Du kan också använda "All Purpose" tejp och fogmassa hädanefter kallas "Mud" för större problem, eftersom spackle inte mycket om någon pinne till det och faktiskt inte skulle råda utom för liten touch-up. Se Patch en vägg.
 • Metall hörnet pärla när kanterna inte är tejpade kan spricka. Tejp och sprickor lera. Papper kantad hörnet pärla som inte är skruvad, men bara mudded in, kan spricka och dra loss. Papper tejp över.
 • Om hela tejpbit är löst, kan dra tillbaka det är löst utan att bryta det, sätta gemensam förening i spåret och tryck på bandet tillbaka till väggen. Kan täcka med lera eller inte eller använd spackel.

Varningar

 • Vänta spackle att torka.
 • Testa färgen på en liten yta på din vägg för att se färgen kommer att matcha. Om du behöver ny färg matchar en färg chip till din vägg och ta med den till din lokala färghandel för att ha färgmatchad.
 • Kontrollera om bakomliggande orsaker till lös tejp såsom inträngande fukt eller lös sheetrock. Fukt visar generellt en fläck, men en fuktmätare är mer korrekt. Lösa sheetrock kan skramla när du smälla i väggen ordentligt med en öppen hand. Om något av dessa problem finns, åtgärda dem innan stör med bandet reparera / byt ut.
 • Var försiktig runt dammet som orsakas av slipning fogmassa. Även nyare fogmassa är relativt säkert, blandar lite äldre fogmassa innehöll asbest (som orsakar flera former av cancer). Du bör bära andningsmask ändå, som att andas in någon form av damm är inte hälsosamt för dig.