Wki

Hur man ta bort en repa på din hårda golv

Det är enklare än du tror att reparera repor på dina trägolv. Så länge de inte är alltför djupt, bör du kunna få dem att försvinna själv och spara på bekostnad av att hyra en professionell.

Steg

Hur man ta bort en repa på din hårda golv. Det första du behöver göra är att "rough upp" området så att polyuretan fastnar.
Hur man ta bort en repa på din hårda golv. Det första du behöver göra är att "rough upp" området så att polyuretan fastnar.
 1. 1
  Det första du behöver göra är att "rough upp" området så att polyuretan fastnar. Om du kommer att använda vattenbaserad yta att röra upp ditt golv, använd en mycket fin kornstorlek sandpapper. Om du kommer att använda oljebaserad finish, kan du använda 0000 grade stålull (Very Fine), eller sandpapper, kommer antingen fungerar bra.
 2. 2
  Gnid lätt över scratch och lite till båda sidor. Var noga med att gnida i fiberriktningen. Om du vidrör upp parkettstav eller om scratch korsar säden med en cirkelrörelse. Inte bär ner för hårt, vill du inte att skära igenom finish, bara förbereda den för touch upp.
 3. 3
  Torka av området med en trasa mycket lätt fuktad med vatten (för vatten baserad yta) eller lacknafta för att plocka upp allt fint damm som bildas. Låt torka.
 4. 4
  Doppa pensel in i mål precis tillräckligt för att väta själva topparna hos borsten, och sedan torka dem tills de är nästan torr. Försiktigt borsta (återigen gå med säden) över området, blanda i kanterna. Den "torr pensel" teknik är det bästa för att förhindra beröring upp från att se ut som en pöl. Du kan alltid borsta lite mer på om det behövs.
 5. 5
  Kontrollera att ingen steg på detta område tills det är torrt. Ett par timmar till över natten bör vara gott om tid.

Tips

 • Hjulförsedda kontorsstolar kan skada trägolv. En lösning är att placera en stol matta under stolen för att förhindra skador. En annan metod är att ändra hårdplast hjulet med en mjukare Rolland hjul avsett att användas på trägolv.
 • Se till att fråga din lackerare vilken typ och glans av finish används. Det finns vatten och oljebaserade finish, och båda finns i glans, halvblank och satin eller matt finish.
 • Om du spiller något på ditt trägolv torkar upp det med en pappershandduk och sedan spraya Windex på en mjuk trasa och torka av området för att ta bort resten. Den Windex kommer inga mattning haze på golvet som vissa andra städare kommer. Du kan också spraya en liten mängd på din mopp för att hjälpa dammet fastnar på den.

Varningar

 • Applicera aldrig vax på ett golv som har avslutats med polyuretan. Detta beror vax kommer att hindra efterföljande skikt fastnar. Om ditt golv börjar att bära, kontakta en entreprenör trägolv om omlackering. Se till att du Övermålningsbar innan du bär fram till rent trä.