Wki

Hur återställa vattenflödet till en igensatt köksavloppet

När vattenflödet är igensatt i ditt kök avloppet, se om du kan fixa det själv innan du ringer ut rörmokaren.

Steg

Hur återställa vattenflödet till en igensatt köksavloppet. Inse att när vattnet inte rinner igenom ditt avlopp, är det eftersom det finns en massa skräp och skräp tilltäppta i ett av rören.
Hur återställa vattenflödet till en igensatt köksavloppet. Inse att när vattnet inte rinner igenom ditt avlopp, är det eftersom det finns en massa skräp och skräp tilltäppta i ett av rören.
 1. 1
  Inse att när vattnet inte rinner igenom ditt avlopp, är det eftersom det finns en massa skräp och skräp tilltäppta i ett av rören. Täppa kan vara var som helst i avloppsrör, inte bara begränsat till ditt kök. Även sällsynta, kan det vara ännu i ventilationsröret som leder till taket, sådana blockeringar vanligen orsakar långsamt dränerande rören snarare än fullständigt blockerade rör (precis som långsamt flytande bensin från en gas kan då ventilen är stängd).
 2. 2
  Hår träskor. För badkar, dusch och tvättställ, får en billig hullingförsedda plast oljestickan göra trick (t.ex. "Zip-It"). Dessa mätstickor är ofta begränsad användning som hullingarna bryts lätt.
 3. 3
  Prova en kolv. Flytande propplösare innehåller vanligtvis lut eller andra farliga, frätande kemikalier, och ibland skada äldre typer av rör, och är giftigt för fisk. Det finns dock några miljövänliga enzymatiska pulver som finns (men de brukar ta 24 timmar eller så för att arbeta, och ofta är ineffektiva på envisa träskor).
 4. 4
  Håll på det. Kolvarna kan arbeta på upstroke eller nedåtgående. Nedmatningsstrategi ner ökar trycket ovanför täppa och tvingar den i avloppet (samtidigt bryta upp det), på upstroke trycket ovanför täppa blir lägre än trycket nedanför täppa (som då kan gå sönder och komma in i botten av diskbänken, där du kan hämta det och kasta det i papperskorgen).
 5. 5
  Förslut sekundära öppningar. Om att arbeta på en dubbel diskbänk med två långsamt flytta eller igensatt avlopp, antingen nära upp en sida med en våt trasa - eller använd två kolvar på en gång (kanske med en väns hjälp), trycka ner och dra upp tillsammans. På ett badrum handfat med ett bräddavlopp, täta hålet med en våt trasa (eller bara din hand) samtidigt störta i sjön. Underlåtenhet att blockera eventuella sekundära öppningar resulterar i en betydande förlust av tryck från kolven, troligen lämnar täppa på plats, och kan orsaka vatten för att mata ut från öppningen. Om du inte rubbas täppa med en kolv, och de sekundära öppningarna spärras av, prova att lägga lite vatten i diskhon runt kolven, eftersom detta kan hjälpa till att täta anslutningen till diskbänken / avlopp. Om kolven fortfarande inte fungerar, kan det täppa vara förbi avloppet luftventil i taket, och kraften i din plung är helt enkelt att gå upp den på framsidan.
 6. 6
  Om kolven inte fungerar, kan du behöva orm det. Men först satte en hink under fällan under diskbänken, och ta bort den fällan genom att skruva loss anslutningarna. (Förhoppningsvis har du inte använt några frätande kemikalier på träsko. Om du har, vara ytterst försiktig och använda skyddshandskar, skyddsglasögon och kläder.) Rensa fälla några träskor. Om vattnet dräneras från sink när fällan avlägsnades och en fälla inte tilltäppta, då problemet är vidare ut i avloppet. Det är nästan säkert fallet i en dubbel diskho där båda sidor är igensatta (eftersom varje sida har oftast sin egen fälla).
 7. 7
  Köp en "orm" (även känd som en avloppsrensning skruv). Typiska storlekar för hemmabruk intervallet 15-50 '. 25 'är oftast mer än tillräckligt. Vissa är manuell, några elektriska, vissa är hybrider, och andra är automatisk. Hybrider kan handvevad, eller fäst till en elektrisk handborr. Om du behöver arbeta på avlopp ofta, det är nog bäst att börja med en billig manuell orm. I de flesta fall är en borr infästning over-kill, kan komma i vägen, och blir ytterligare en punkt som kan behöva rengöras.
 8. 8
  Sätt ormen in i avloppsröret där du tog bort fällan (lättare än från avloppet i botten av diskhon), och när du möter motstånd, rotera orm medurs. Om det börjar att gå framåt lätt igen, har du förmodligen bara hit en sväng i röret. Om inte, fortsätter att slå och tryck försiktigt framåt för att skära igenom och rensa täppa. Aldrig jam en orm hårt eftersom det är osannolikt att rensa täppa, och kan skada ormen.
 9. 9
  När du hämtar en orm från röret, vara beredd på det som ska ingå i den mest avskyvärda, svart, illaluktande avlopp-line slam (även för kök dräneringsledningar). Ormar är fjädrande av naturen, när spetsen av ormen kommer ut, se till att den inte har möjlighet att piska runt, eller du och omgivningen kommer att få besprutas med slam. Svära kommer att följa.
 10. 10
  Ibland träskor lättare kan hanteras med en orm från luften ventil på taket. Kortare ormar kanske inte kan nå träsko från taket, dock.
 11. 11
  Om ormen inte når täppa, leta efter ett rent ut (skruva en plugg i avloppsrör i källaren) längre ner i avloppet där ormen kan införas.
 12. 12
  Långsam avlopp. En pluggas luftventil orsakar sänkor rinna långsamt. Om självsvängningen avloppet inte hjälpa (särskilt när diskhon avlopp, men mycket långsamt), kan en luftventil obstruktion vara orsaken. Du kan behöva ormen ur luftventilen från taket.
 13. 13
  Ibland kan det finnas ett problem med lutningen av avloppsrör (även VVS-koder är utformade för att förhindra detta, inte alla rör är upp till koden). Kontrollera den synliga delen av dräneringsröret (i källaren) för slapp avloppsrör. Det kan hjälpa att lägga rör hängande remmar för att säkerställa att det finns en stadig nedåtgående lutning i riktning mot önskat flöde.
 14. 14
  Även kolvarna är ett standardiserat sätt att rensa en igensatt toalett, kan de vara rörigt att städa efteråt. Tid och enbart vatten kan ofta rensa en igensatt toalett. Vanligtvis problemet är en kombination av avföring och toalettpapper. Över tiden, mjukar upp vattnet loggas toalettpapper och bryter sönder. Sätt ca två liter i en hink och hälla vatten direkt i skålen. Tanken är att hälla vattnet så snabbt som möjligt, men inte så kraftfullt att orsaka splash-ut. Detta kan ibland skapa mer kraft än en flush ensam kan åstadkomma. Om ingenting verkar röra sig mycket, vänta ungefär en halvtimme innan du försöker igen. Upprepa vid behov. Denna metod är nästan alltid effektivt, i tid, men det kan ta flera timmar att arbeta. Tålamod är nyckeln. Om du inte har tid, kommer en kolv brukar göra susen. Om detta inte sker, kanske du vill köpa en speciell toalett skruv, som skiljer sig från en vanlig orm i att det är kort, och fäst till en 3-stav.
 15. 15
  Om detta är din diskbänk, och det har blivit inkopplad från att köra sophantering. Om du redan har provat en orm (se ovan) och hålla få mat, men du kan inte rensa avloppet, vad jag har gjort, har häktas raden matar ismaskin, eller diskmaskin, bifoga en 1/4 tums hårt klar flexibel röret på att anslutningen (om en 10 fot bit) haka sedan ditt avloppsrör från vägg / golv, och fisk röret så långt ner i röret som du kan, när det slutar att gå ner i röret, satte en fångst kan under öppningen att fånga upp eventuellt återflöde av vatten / mat. slå på vattnet, och skjut röret fram och tillbaka.. Om du får röret ner till maten blocket-up, skulle det spränga skräp ur vägen. Och det bästa är att du inte använder några kemikalier. (Någon gärna skriva om det här så det är vettigt, och stavfel fix och stavning)

Tips

 • Kom ihåg att alla avlopp i ditt hus är anslutna. Bara för att vattnet inte rinner för köket betyder inte blockeringen är i köket. Det är därför du behöver en mycket, mycket lång orm (men kolla för "cleanouts" i utsatta rör, vilket möjliggör ormar skall införas längre ner i avloppet). Täppa kan vara var som helst, från bara några meter ner från diskhon eller utanför huset i avloppssystemet.
 • Bakpulver och ättika är bra sätt att rensa en igensatt avlopp.
 • En annan orsak till dåligt dränerande sänkor är otillräcklig ventilation. Din lokala bibliotek kommer troligen att ha ett urval av böcker om VVS som kan kasta ljus över din egen sorgliga fallet.
 • Om problemet kvarstår och du måste ringa en rörmokare, titta på rörmokaren. Han / hon är oftast mycket samarbetsvillig och kommer att svara på alla frågor du ställer. Massor av människor lämnar sina rörmokare ensam, du kan lära dig en hel del så inte missa dessa möjligheter!

Varningar

 • se till att bära dina skyddsglasögon eller glasögon, särskilt när du använder någon form av kemikalier. handskar och långa ärmar är också en bra idé
 • även om det kan tyckas omöjligt, har skadan visat sig rimligt. Agera med försiktighet.
 • Vet dina rör, kemiska propplösare är oftast mycket frätande och kommer att ha en negativ inverkan på metallrör såsom gjutjärn.

Saker du behöver

 • Plunger (er)
 • Trashcan (att avyttra gunk)
 • Friend (för dubbla handfat)
 • Hand (för badrum sink)
 • Skopa (för kolven backup)
 • Avloppsrensning Auger (om hink sätt inte fungerar)
 • Pipe Hängande Remmar (för att hjälpa till med pipa "sluttande")