Wki

Hur man målar

Målning är ett medium genom vilket många människor tycker att deras känslor och tankar kan lysa igenom. Ingen tidigare erfarenhet är nödvändig, och om du någonsin tagit en konst klass, även om det var fingerfärg i grundskolan, då du har haft en introduktion till måleriet.

Steg

Hur man målar. Välj din färg.
Hur man målar. Välj din färg.
 1. 1
  Välj din färg. För din första målning, prova att använda vattenfärg målar eller akrylfärg. Båda är vattenbaserad och lätt att använda. I framtiden, när du har målat på ett tag, kanske du vill experimentera med oljefärger.
  • Akvareller kommer i fall eller små rör av pigment. När de används ensamma, de är tjocka och ogenomskinliga, och täcker inte mycket yta. Vid användning i kombination med vatten, kommer de att tunna ut och blir genomskinliga. Akvareller används på särskilda papper tillverkat för användning med akvarell, alla gamla papper kommer inte nödvändigtvis fungerar mycket bra. Om du har svårt att hitta rätt typ av papper, en anställd vid eventuella konsthantverk butik kommer att vara mer än glada att visa dig olika tabletter av akvarell pappersark.
  • Akryler är rör av färg redo att gå till jobbet. De behöver inte urvattnas, men kan vara att uppnå en önskad effekt, t.ex. nyanser och bättre täckning, samt att göra din måla försörjning sista lite längre. Till skillnad vattenfärger, när akryler torra, kommer de inte fukta igen så inte krama ut mer färg än nödvändigt. Om du har färg överblivna som du skulle vilja använda igen, täcker facket eller kopp hårt i plastfolie eller aluminiumfolie. De kommer att hålla i flera dagar till en vecka som mest. Akryler används på duk panel, vilket är en duk med en papp underlag, eller canvas som är spänd över en träram.
 2. 2
  Få en duk panel. För nybörjare, kan du bli mer bekväm med en duk panel än att måla på en sträckt duk. Canvas paneler är billiga och samtidigt vissa artister kan hävda att sträckas och monteras canvas är mer professionell, paneler är lika bra att måla på. Den enda nackdelen är att om för mycket vatten eller tjocka lager av färg appliceras, kommer duken curl inåt. Detta kan avhjälpas genom att måla ett stort X på baksidan från hörn till hörn för att motverka curl. Du kommer att stöta på samma problem med akvarell blad, och du kan göra samma sak, bara se till att din X är gjort i vit färg för att undvika en mörkare färg visar genom din målning.
 3. 3
  Välj penslar.
  • Den större borste, desto bredare slaget. Ju mindre pensel, desto finare stroke. Därför, för att täcka stora delar av duk med färg, kommer en större borste få jobbet gjort snabbt. En mindre pensel gör att du kan lägga till detaljer lättare. Till exempel, om du målar ett landskap, kan du använda en stor borste för att fastställa basfärgen för din himmel. Sedan kan du gå in med en liten borste och lägg nyanser av olika färger för moln, solstrålar, himmel lutning, eller ens stjärnor eller fåglar.
  • När man överväger borstar, inte bara är storleken viktig, men materialet. De flesta borstar du kommer över och förmodligen använder mest är gjorda av syntetiskt hår. Var noga med att skölja färgen ur dina penslar när du är klar. När akrylfärg torkar, vänder det till plast, vilket förstör din pensel. Under arbetet, hålla dina borstar i en kopp vatten för att hindra dem från att hårdna.
 4. 4
  Bekanta dig med.
  • Primära färger är: Röd, Blå och gul. Dessa är färger som kommer direkt från en tub, de kan inte göras från blanda andra färger. Däremot kan sekundära färger (lila, grönt och orange) göras från de primära färgerna.
   • Röd + Gul = Orange
   • Gul + Blå = Grön
   • Röd + Blå = Violett
  • Blanda de två grundfärgerna i lika stora mängder för en riktig färg, eller lägga till lite mer av en färg än den andra. Till exempel kommer att göra lila med något mer blå än röd resultera i en blåaktig indigo färg, medan blandning med mer rött kan resultera i en djupt rödbrun.
  • Lägga till en liten mängd vitt eller svart med någon färg kommer att göra det ljusare eller mörkare. Blandning mer vitt eller svart i vissa färger kan ändra dem drastiskt, så rött när det blandas med vitt blir rosa.
  • Om en färg är för ljus för din smak, blanda färgen är motsatsen till det att döva livfullhet. En färgs motsatsen är en mittemot det på färghjulet, det vill säga motsatsen till rött är grönt, gult violett och blått är orange.
 5. 5
  Paint. Det kan ta lite tid att ta reda på vad du gillar att måla. Vissa människor njuter porträtt, andra landskap, och ytterligare mer, vissa tycker om abstrakt konstverk. Det finns en oändlig lista över saker du kunde måla. För inspiration, tänka på vad som ser tilltalande för ögat. Kanske du njuta av vissa färgkombinationer mer än andra? Kanske vissa former? Om du fastnar på vad man ska måla, kan du referera alltid från livet. Det klassiska exemplet är en skål med frukt. Det är överfyllda med olika vinklar, färger, former och storlekar. Viktigast, kommer det inte flytta, så att du kan referera från det så länge frukten håller. Sedan kan du prova porträtt. Chansen är att du inte kommer att hitta någon att sitta still tillräckligt länge för dig, så ett fotografi förmodligen kommer att passa dig bättre när du först startar. Här är ytterligare några idéer:
  • Måla med bara svart och vitt. Eller, välja vilka två färger och använda i kombination med svart och vitt. Måla en bild med dessa färger bara.
  • Välj ett ämne och avsiktligt tänja och förvränga anatomi det, dvs måla en katt med benen längre än längden på sin kropp, ett hus som behåller sina typiska drag men böjar i en spiral, etc.
  • Illustrera en dröm som du har haft innan.
  • Be någon att skriva ner 3-5 slumpmässiga ord, och måla vad som kommer att tänka på när man läser dem.
  • Försök att måla vatten. Det kan vara allt från en ocean till vatten rinnande från kranen.
 6. 6
  Öva tekniker.
  • När du målar med akryl, lager. Detta innebär börja med längst sak bort i bakgrunden, till exempel måla himlen, då berget, då slätterna för din bakgrund, då träd, gräs, och föremålet för ämnet för din förgrunden. Detta förhindrar att du behöver måla runt någonting.
  • När du målar med vattenfärg, alltid arbeta från ljusaste till mörkaste. Traditionellt finns det ingen vit färg i akvarell. Dessa dagar kan du fuska, eftersom det är möjligt att köpa en vit vattenfärg, men för bästa resultat, börja med väldigt, väldigt ljusa färger för din disposition innan du hoppar in med de mörka färgerna. Ett exempel skulle kunna måla något glänsande, säger en blå skål. Ta en mycket urvattnad ljusblå, och beskriva formen av skålen, och sedan beskriva, inte fylla i, där ljusreflektioner i skålen kommer att gå, ge det form och göra den mer realistisk.

Tips

 • Ta en titt på några klassiska exempel på målningar, till exempel arbetet med Pablo Picasso, Johannes Vermeer, Vincent Van Gogh, Salvador Dali, Frida Kahlo, Jackson Pollock, Edvard Munch, och Pierre-Auguste Renoir. De kommer att ge dig en uppfattning om olika stilar av målning.
 • Besök konstmuseer i ditt område. Om det inte finns några museer, kontrollera med konst avdelningar högskolor och skolor i närheten för att se om de har något på displayen. Några populära gallerier i städer har online-turer och högupplösta fotografier av målningar.
 • Göra hudton behöver inte vara knepigt, men om du bara blanda orange och vitt för en persika ton, kommer du att märka att det ser platt och orealistiskt. Ta en stund att titta på din egen hud. De underliggande vener gör all skillnad i färger. För lätta hudtoner, lägger bara en touch av grönt, och för mörka hudtoner, bara en touch av blått.
 • Titta på filmer om konst, såsom:
  • Flicka med pärlörhänge, som skildrar konsten av Vermeer. Flera scener handskas med färglära och metoder målning.
  • Frida om livet och konsten av Frida Kahlo, ger utmärkta exempel på illustrera visioner och uttryck, även målningstekniker.
 • Försök att bli vän med andra målare. I vissa konstskolor eller community-baserade konstprogram, kommer de att ha en öppen studio session där konstnärer kan använda samma utrymme att arbeta. Prata med andra om deras metoder och föredragna stil, titta andra människor i arbete kan visa dig vad som är möjligt.

Varningar

 • Ge inte upp för tidigt. Målning är ett typiskt lång och repetitiv hobby och kan ta allt från en halvtimme till månader att avsluta bara en del. Kom alltid ihåg, ser de flesta konst dåligt tills den är klar. Om du inte är nöjd med hur det ser ut, bara ge det tid och fortsätta arbeta. Trots att överanstränga en akvarellmålning kan göra det leriga, serverar ett nytt lager på en akrylmålning att korrigera, gömma, öka lagren under den.

Saker du behöver

 • Färger, antingen akvarell eller akryl.
 • Den lämpliga basmaterial för ditt medium: vattenfärg - akvarellpapper. Akryl - sträckt duk, duk ombord, akryl papper eller masonit.
 • Borstar av olika storlekar i syntetfiber.
 • En kopp vatten.
 • Referens ämne (fysisk modell, fotografi, en bild från en publikation, etc.)
 • En palett
 • Penna och gummi för att skissa preliminär design (tillval).
 • Skissblock för att samla idéer (tillval).
 • Ett staffli (tillval).