Wki

Hur man gör en ihålig bok

En ihålig bok kan vara en tjusig sätt att dölja något, oavsett om det är en outnyttjad nyckel, en hemlig anteckning, eller ens pengar. De flesta människor skulle inte tro att bläddra i biblioteket för privata eller personliga saker. Det är också ett bra sätt att passera något till någon diskret - en intet ont anande åskådare kommer bara tro att du delar en mycket bra läsning!

Steg

Hur man gör en ihålig bok. Välj en bok, helst en tjock man med en robust hårt fodral.
Hur man gör en ihålig bok. Välj en bok, helst en tjock man med en robust hårt fodral.
 1. 1
  Välj en bok, helst en tjock man med en robust hårt fodral. (Se "Tips" och "varningar" först, om var att få en lämplig bok och inte välja en värdefull / antik / närvarande populär / viktig bok).
 2. 2
  Markera de första sidorna som du vill ha fri vid slutet av projektet (plus en till) och hålla dem till framsidan med plast mat wrap så att de inte få bud upp med lim. Dessa sidor, utom den sista, inte kommer att skäras ut. Detta gör att boken ser ut som en bok när den öppnas upp och kommer att täcka hålet själv.
 3. 3
  Blanda en lösning av vitt lim och vatten. Gör konsistensen precis tillräckligt för limmet att vara rinnande och lättare absorberas av kanten av bokens sidor. 50% till 70% lim (30% till 50% vatten) eller en halv 35mm filmburk fullt brukar fungera bra, men använd ditt omdöme, med tanke på tjockleken och storleken av boken. Alternativt prova ett hantverk lim som Mod Podge.
 4. 4
  Nu när du har den övre luckan och den första par sidor insvept i mat wrap, borsta tre kanter boken med lim lösning så att det rimligen absorberas. Detta kommer att hålla bokens sidor tillsammans. Kom ihåg: rengör borsten omedelbart, annars kommer det att hårdna och bli oanvändbar för nästa steg
 5. 5
  Placera något tungt ovanpå boken så att utöva påtryckning. Låt boken torka i femton till trettio minuter.
 6. 6
  Öppna bok för att avslöja den första limmade sidan. Rita en halv tum (1,2 cm) gränsen inom kanten, på alla fyra sidor (inklusive ryggraden). Borra ett hål i varje hörn av nytaget rutan till det djup du vill att dolda fack för att vara. (Detta gör att skära ut sidorna lättare eftersom bladet inte behöver göra en 90 graders sväng.) Du kan lämna några av de limmade botten sidorna oklippt.
 7. 7
  Klipp längs insidan av den dragna linjen med en rak kniv (en mattkniv fungerar särskilt bra). Försök att göra snittet så vertikalt som möjligt, eller annars försöka luta den så att hålet kommer att minska när du går ner. Med hjälp av en linjal, som visas i bilden, kan hjälpa mycket. Applicera tillräckligt med tryck för att klippa ett par sidor åt gången. En metall linjal är tillrådligt.
 8. 8
  Fortsätt att skära igenom lagren. Inte stressa detta steg, eftersom det långsammare och mer noggrant du gör detta, kommer de mjukare och rakare inre kanterna vara. Ta bort bitar av papper från insidan som ackumuleras från styckning.
 9. 9
  Pensla limmet lösningen på insidan kanterna i hålet och låt den suga in. Limmet torkar klart, så om det droppar lite, inte vara berörda. Medan du väntar, applicera ett andra skikt av lim på ytterkanterna av sidorna.
 10. 10
  Borsta "frame" av hålet med ett tunt lager lim. Den sparade sidan ska limmas direkt på toppen av hålet, i huvudsak täcker den (för tillfället).
 11. 11
  Stäng boken igen, denna gång utan några distanser. Låt det torka i ca 15-30 minuter. I detta torkfasen, kommer den sparade sidan blir fäst vid hålet, som nämnts i föregående steg.
 12. 12
  Skär den sparade sidan prydligt längs kanterna på hålet så att hålet är synlig och tillgänglig igen. Insidan av boken kan fortfarande vara fuktigt eftersom boken hade varit stängd under torkningen. Nu är en bra tid att låta boken torka medan det är öppet.
 13. 13
  Kontrollera att alla delar av boken är helt torr. Rör det med fingrarna, och när du är säker på att det är torrt, fyll den med dina värdefulla föremål, stäng boken, och lägga den i bokhyllan. Bara du vet att denna bok har ett hemligt fack eftersom det kommer att vara omgiven av många andra böcker!

Tips

 • Innan du börjar, planera ut storleken på hålet, så att det inte kommer att visa sig vara för litet för objektet / s som du vill spara.
 • Se till att du bara använder en inbunden bok. Om locket är mjukt, kommer ni att sluta skära genom baksidan av boken. Om du är försiktig, kan du använda en softcover eller ens en pocketbok.
 • Du kanske kan få gratis gamla böcker från bibliotek som rensar ut arkiven. Men ANVÄND INTE en bok från din familjs bibliotek - det kan vara en värdefull antik, och någon kunde börja leta efter det.
 • Om du frågar, "Vad är syftet med att rädda den sista sidan att limma på toppen, och sedan skära igenom det precis som de andra?" Det är för att täcka upp de linjer du ursprungligen ritade skära ut facket i boken. Den tillåter också att boken vara helt stängt, komprimera sidorna medan insidan torkar. Detta är viktigt så att boken kommer att stänga ordentligt när den är färdig.
 • Använd en metall linjal (eller en linjal med en metall-kant insats) för att styra din kniv. Bilden föreställer en plast linjal, men kniven kan lätt bita i plast (eller trä), stöka både härskare och projektet.
 • En Dremel verktyg gör snabbt arbete av 30-40 sidor åt gången, och ibland värmen av den skärande skivan bränner inre kanter, lämnar släta bruna linjer på insidan. (Se Varningar)
 • Om hålet du har klippt är lite för liten, kan du slipa kanterna, men det kommer att lämna en aning hårig känsla beroende på papperet.
 • Det är bäst att använda en bok som folk tror att du faktiskt kan läsa. (Men inte så intressant en titel som de kanske vill ta ner boken och bläddra i den.)

Varningar

 • Även Dremel verktyg skär snabbt, kan du klippa av misstag genom baksidan av boken. Också vara medveten om att det kommer att bränna sidorna, och röken kan lukta illa, beroende på vilken typ av papper boken är gjord av. Djupet av snittet är också begränsad till radien hos skärhjulet.
 • När du väljer en bok, se till att det är inte en bok som du bryr dig om och att någon kommer att vilja läsa igen. Se också till att det inte är en bok någon annan kan be att titta på, eftersom det kommer att bli svårt att komma med en ursäkt till varför du inte kommer att låta dem läsa det.
 • Brinnande papper ofta innehåller dioxin, som är en potent cancerframkallande: Se till att du ventilera rummet, kanske blåser en fläkt över boken som du arbetar för att hålla de farliga ångor från ditt ansikte.
 • Ihåliga böcker är inte effektiva mot brottsbekämpningen.
 • Kapning en gammal bok kan innehålla många gamla, utländskt, eventuellt skadliga föroreningar finns inom damm. De dammpartiklar kan sitta i många år, innehålla bakterier, och kemikalier. Beroende på metod för kapning, kan du hitta en liten till maximum av damm i luften. Det rekommenderas att du klipper i ett väl ventilerat område, använda en luft vakuum med ett HEPA-filter är att föredra, och viktigast av allt du använder en ansiktsmask som kan filtrera ut andning av sådana dammpartiklar. Glasögon kan också användas för att förhindra damm från att komma in i ögonen, och skyddar mot partiklar (dvs. liten sten, små metallpartiklar från en gammal rostig pipa) som kan skjuta ut från under ett blad i ögat. Speciellt om du använder motordrivna verktyg, såsom en Dremel. Damm kommer att fylla luften, så stänga samtliga dörrar, för att minimera spridningen av dessa dammpartiklar.

Saker du behöver

 • Inbunden bok
 • Vit lim
 • Kranvatten
 • Container hålla lim lösning
 • Plast mat wrap
 • X-acto kniv eller mattkniv.
 • Borste för att applicera lim lösning
 • Rags att torka upp spill
 • Penna
 • Ruler
 • Något tungt att väga ner saker med
 • Platt arbetsyta
 • Borra med litet borr