Wki

Hur man tecknar

Vill du bygga upp din ritning färdigheter? Oavsett om du drömmer om att bli en stor konstnär eller bara vill ge din egen fantasi ett kreativt utlopp, är att rita ett vackert sätt att uttrycka din personlighet och observera detaljer om världen omkring dig. Denna artikel bör hjälpa dig.

Steg

Hur man tecknar. Rita så ofta du kan.
Hur man tecknar. Rita så ofta du kan.

Del 1: ritning grunderna

 1. 1
  Rita vad du ser. Börja med enkla föremål (som den klassiska skål med frukt) eller vanliga föremål och gå vidare till mer komplicerade ämnen - en intrikat formade bord, till exempel, eller ansikten. Ju bättre du får på att rita verkliga objekt, desto bättre kommer du så småningom att vara på att sätta tankar på papper.
  • Till exempel, låt oss säga att du får en idé till en serietidning karaktär. Du kan föreställa dig varje detalj - uttrycket i deras ansikte, känslan i deras ögon, posen som representerar vem denna karaktär är - men om du inte har tränat med ansikten, ögon och poser, har du svårt att spela denna karaktär på papper på ett sätt som stämmer överens med den bild som du har i ditt huvud.
  • Istället för att gå stort eller utarbetad i början, fokusera på små och enkla. Ta en skål med frukt, eller ett hus, eller en bergskedja, och öva replikera dessa objekt med bara en penna. Rita olika versioner av samma sak. Om du ritar en bergskedja, exempelvis, göra en liten utvärdering av din första ritningen. Räkna ut vad som är rätt och vad som är fel, eller har en vän berätta vilka delar av berget ser onaturligt eller behöver förbättras. När du har en lista över de saker du kan förbättra den, dra bergskedjan igen. Den här gången, förbättra de delar du inte rita bra första gången.
  • Tänk på dig själv som en kock. När en kock lär ett nytt recept, tillbringar han ofta dagar eller veckor bara laga detta recept. Det blir ganska tråkigt att äta, men han är kompetent att fullända sin skål i slutet av veckan. Tappa inte modet när din maträtt inte kommer ut perfekt direkt. Det tar ett tag att få saker och ting rätt.
 2. 2
  Rita så ofta du kan. Ju mer du tränar, desto bättre blir du. Även när du fokuserar på något annat, men dina händer är fria (som i telefon är ett perfekt tillfälle att doodle) ta en bit papper och en penna och börja rita grundformer.
  • Öva med grundläggande, elementära former i början. Dessa grundläggande former kommer att utgöra grunden för många hårdare former som du fortsätta rita. Mastering dem kommer att göra din resa framöver mer meningsfullt och produktivt.
  • Rita, kvadrater, trianglar, rektanglar osv Utmana dig själv successivt genom att göra dessa former så perfekt som möjligt. Då utmana dig själv lite mer genom att rita variationer av en form: olika storlekar av cirklar och kvadrater, olika typer av rektanglar och trianglar.
  • Med tillräckligt upprepning (och skrynkliga lakan i papperskorgen), bör du når en punkt där man bekvämt kunde rita de flesta former. För att öka denna grundläggande färdighet, rita kurvor och lockar också. Försök göra fjädrar och spiraler och olika slingor, krumelurer och girlander, uppmärksamma konsekvensen av dina kurvor.

Del 2: begrepp du bör behärska

 1. 1
  Gör en grov. Om du ritar ett träd, drar inte ett löv på gång. Annars är det lätt att fastna i att dra en del av objektet och glömma den "stora bilden", så att du hamnar kör ut ur rummet, eller, oftare, slutar din utarbetande ser unattractively obalanserat.
  • Använd lätta, upprepade slag. Hålla saker löst, och inte oroa sig för misstag. Du försöker få den allmänna idén rätt, inte en perfekt faksimil. Jämför, justera och förbättra vad du i slutändan har.
  • Om du ritar ett verkligt objekt, dubbelkontrollera vad du har på papper med det ursprungliga objektet. Se till att storleken på de former i förhållande till varandra är så korrekta som möjligt.
  • Tänk vad du vill att trädet ska se ut i slutändan, och göra en lätt skiss med en blyertspenna. Du kan rita en skiss av din avsedda ritning, eller du kan rita sitt "skelett" (som ofta är fallet med att rita kroppar).
  • En bra metod är att föreställa sig de grundläggande former objektet är gjorda av. Med andra ord, bryta objektet isär i ditt sinne. Ett träd, i de flesta fall, är en oval eller triangel centrerad ovanpå en. Rita båda former i 3D så att du kan fylla i detaljerna senare, samtidigt som de proportioner som du önskar.
 2. 2
  Utveckla din skiss. Använd tyngre / mörkare linje för att få fram de delar av ritningen du behöver, och använda ett suddgummi för att ta ut de rader som du inte behöver. Lägg till information, bit för bit, och se till att ofta ta ett steg tillbaka och titta på din ritning som en helhet för att se till att det kommer längs vägen du vill. Läs och experimentera med olika tekniker, som kan förbättra din förmåga att uttrycka idéer genom teckning.
  • Rita med skuggning. Skuggning: de skillnader i ljus och färg. Tänk på hur ljuset träffar ett föremål, och vilka delar av objektet är ljus eller mörk som följd. Detta kan lägga luminositet, intensitet och djup till en ritning.
  • Bild ett bowlingklot i förgrunden och solen, precis som det börjar att ställa in, i bakgrunden. Eftersom solen är nära horisonten, ljuset kommer att slå bowlingklot från en mycket låg vinkel, i motsats till hög vinkel (där solen skulle ligga på runt lunchtid på en solig dag). Detta innebär att för att fånga ljuset träffar bowlingklot, du kommer att behöva för att skugga ovanpå bowlingklot ljusare än botten, eftersom solen inte kommer att träffa botten direkt.
  • Öva med skuggorna. Om du vill få mycket realistiska teckningar, studera hur ljuset reflekteras från föremål, inklusive skuggorna som den lämnar. Skuggor kan vara nästan spegelbilder av objektet, eller de kan sträckas ut, diagonal, och förvrängs. Var uppmärksam på vilken typ av skuggor som solen gör i verkliga livet, och försök att kopiera den i dina ritningar.
 3. 3
  Lägg inslag av realism. Även om du i slutändan vill rita karikatyrer eller karikatyrer, måste du veta vad som gör ett objekt verkar realistisk i dina ritningar. Om du vill att dina ritningar för att synas mer verklighetstrogen, då behärska dessa metoder är nyckeln.
  • Bekanta dig med perspektiv. är tanken att saker som är längre bort ser mindre ut, och saker som är närmare upp verkar större. Om du ritar ett stort objekt (t.ex. en byggnad) eller en komplicerad scen (t.ex. en stadsdel), är det särskilt viktigt att förstå perspektiv, om du inte vill att din ritning ska visas cartoon-liknande. Fokusera på perspektiv vid utarbetandet små, enkla objekt (en kub, en trave böcker) är en utmärkt övning i ritningen.
  • Lär känna proportioner. Andel är hur olika delar av ett objekt relaterar till varandra i fråga om storlek. Andel kan påverka hur realistiska ritningen uppfattas vara. Använd mätteknik som ett rutnät metod eller skalstreck för korrekta proportioner. Altering proportioner - genom att överdriva vissa aspekter och minimera andra - kan förmedla unika idéer, eller representerar en viss typ av ritning. Tecken i karikatyrer och anime, till exempel, har överdrivna ögon eller proportionellt stora ansikten. Experimentera med att få proportioner av föremål och människor rätt innan du sätter dem på huvudet.
  • Lek med färg. Färg tillför en annan dimension till en pjäs. Kontrast, blandningslägen, mättnad och färgscheman gör några teckningar mer livlig, eller mer realistiskt, eller abstrakt, beroende på hur färgen appliceras. Om du är intresserad, börja blanda akvareller och akryl. Blanda osannolika färger och se vilka nya kommer upp. Fotokopia några av dina teckningar, leka med olika färger, och se hur slutresultatet ändras beroende på vilka färger du använder.

Del 3: material, inspelning och tidsinställd ritning

 1. 1
  Vad du behöver för att börja. För nybörjare, kommer skiss papper fungerar nog bäst, mycket smidig papper kommer att ge dig bättre detaljer, men "toothier" papper håller grafiten från din penna bättre.
  • Pennor finns i en skala av hårdhet, från "hårda" pennor, som H, att "mjuka", som 9B. Hårda pennor är låga i toner, vilket innebär förmågan att gå från ljust till mörkt. Mjuka pennor, å andra sidan, har massor av toner, vilket innebär att trycket du sätter på pennan påverkar ljushet av linjen. Försök skissa med en 6B eller en 8B, en relativt mjuk blyertspenna, så att du trycker ner pennan hårdare skapar mörkare toner.
  • När du är redo, försök att rita med kol. Kol kommer i en komprimerad pinne eller penna formulär. Hårdare kol producerar en grå nyans, medan mjukare träkol fläckar lättare. Använd träkol på samma sätt som du skulle använda en penna. Träkol, men kan vara mer uttrycksfullt än penna. Använd den för att fånga svepande gester och rörelser, eller använda den för att skapa djup skuggning. Om du planerar att måla en duk, kan träkol fungera som ett bra disposition innan du sätter färg på duk.
 2. 2
  Behåll ditt arbete. Gör en plats där du kan lägga alla dina ritningar, eller hålla ihop allt i en art journal. Detta hjälper dig granska dina framsteg. Ju mer man vänjer sig ritning, desto mer kommer du att kunna se vad dina brister är och bestämma hur man ska rätta till dem. Dessutom, som ni fortsätta rita, kommer du utveckla din egen personliga stil. Det är alltid intressant att titta tillbaka och se hur din förmåga att uttrycka dig har vuxit. Låt dig inte ner. När du tränar kan du göra det perfekt.
 3. 3
  Prova en tidsinställd gest ritning. Om du befinner dig kämpar med andel, irriterad över att din poser är stela och värst av allt beslutsfattande och misstag som ditt medvetna sinne vet bättre att inte göra, är detta ett bra sätt att bryta den cykeln. Få en äggklocka. Ställ det i fem minuter. Välj ett ämne som inte kommer att röra sig som en siden ros, något lite utmanande att du är förtjust tillräckligt av det för att dra det mer än en gång. Det hjälper om du verkligen gillar motivet. Använd en mjuk (grad B eller 2B eller 4B, någon av B-pennor) blyertspenna, försök att skissa det inom fem minuter eller två minuter. Ställ en viss tidsperiod längre än fem minuter. När summern slocknar, sluta även om det inte är färdigt. Försök igen om en ny del av sidan.
  • Varje gång du försöker rita något inom fem minuter, kommer du observerar något annorlunda om det och koncentrera sig. Du kommer att rätta till misstag utan att bry sig om att gå tillbaka och radera dem.
  • Denna metod är särskilt bra för att dra folk eftersom det är inte svårt att få en vän att posera för en två minuters "gest skiss" i stället för att göra dem sitta stilla i en timme.
  • När du har gjort gest skisser av ett ämne, ge dig själv en längre tid som femton minuter kommer att kännas som du alltid att få det rätt. Du kommer förmodligen avsluta innan tiden är slut. Detta är mycket bra metoder för att kunna dra utomhus när ljuset kan ändras i en halvtimme.
  • Försök att rita din katt eller hund när den sover i korta gest ritningar. Två minuter är ungefär lika lång som en sovande djur håller fortfarande innan den rullar över eller rör sig i sömnen.
  • Försök rita något enkelt som en penna. Saker som är gemensamma och lätt att rita. Öva på objektet du valde ett par gånger tills det ser rätt. Sedan, när du tycker det ser rätt, gå vidare till en hårdare sak som ett mänskligt ansikte.

Tips

 • Fortsätt att försöka och ge inte upp om du gör dåligt första gången.
 • Variera vad du ritar. Till exempel arbeta på att döda ting, sedan ta en paus och arbeta med människor nästa dag. Detta håller din hjärna frisk och hindrar dig från frustrerad blir.
 • Kom ihåg, som den berömda författaren James A. Owen sa en gång, "Rita är bara två saker, sätta linjer på papper, och avgöra var de går."
 • Några av de bästa konsten har den bästa skuggning. Om du behärskar skuggning du är iväg till en bra start. Kom ihåg att övning ger färdighet.
 • Hemligheten till att göra professionell kvalitet ritningar är att inkludera linje, form, värde, konsistens och färg. Mest alla börjar med linjer som de använder för att skapa former. Ofta nybörjare stoppa där. En ritning ska ha något i det som är helt vit, något kolsvart, och många värden däremellan. Du bör visa vad på ritningen är slät och vad som är grov. Lägga till och med en eller två färger till en grå blyertsteckning kommer lägga en hel del intresse.
 • Kom ihåg att ditt bästa är ditt bästa. Jämför dig inte mot andra professionella arbete.
 • Var uppmärksam på kritik och använda den för att förbättra. Det är vanligt för amatörer att ta illa från kritik, men oftast är det inte betydde dåligt. Bekräfta brister i din konst och försöka övervinna dem.
 • En annan hemlighet att rita realistiska bilder försöker få dem att se tredimensionellt. Detta sker inte bara med skuggning men konsistens och riktningen av linjer. Till exempel, om du ritar en boll, gör linjerna krökta.
 • Använd "grov" papper och penna som används på en sida för dina doodles eller skisser praxis. Spara dina pengar och träd genom att spara bra papper för bästa arbete.
 • Dessutom, när du luta ledningen (eller grafit) i din penna, kan de användas som skuggning tekniker.
 • Ta en konst klass. Du kan lära dig många tekniker och tips från proffs. Var inte rädd om din talang nivå-konst klass handlar inte om att visa upp, det handlar om att lära och dela med nya saker från andra.
 • Glädjen i ritningen är att kunna rita fritt, så gå lätt på dig själv när du känner att du inte utvecklas lika snabbt som du vill. Det är alltid OK att göra misstag. Även de bästa artisterna gör misstag när de ritar som en del av rutinen.
 • Dra inte med en massa press på papperet annars, om du vill radera det, kan du fortfarande att kunna se det efter.
 • Rita är en konst, och tar stor precision, men du kan lära dig att rita. Du behöver inte vara naturligt bra på det, du måste bara kunna ta lite tid att lära sig!
 • Hitta inspiration i allt. Nyheter, landskap, känslor, kan vad som helst dras realistiskt eller abstrakt.
 • Dessutom är en av de bästa sakerna du kan börja göra just klottra! Och när du är klar med att göra det, gå vidare och börja sedan att vara en kritiker till ditt arbete, lägga detaljer och snart är du på väg.
 • Datum varje skiss och teckning. Det är bra för moralen att se hur mycket du har förbättrats, under veckor och månader framsteg kan bli dramatisk.
 • Konststuderande som vill sticka ut från resten av klassen ska rita med färgpennor.
 • Se till att du använder en penna med ett bra suddgummi till fullo radera.

Varningar

 • Lär dig att skilja användbart kritik från missmod. Kritik är alltid specifika och oftast ger förslag för att förbättra. Nedslående kommentarer får personlig, kan innehålla förolämpningar och berätta saker som "ge upp, du har ingen talang." Ignorera och undvika nedslående responders. Visa din konst till människor som drar bättre än du gör för hjälpsamma kritik.
 • Alltid vara öppen för kritik om du ska visa ditt arbete.
 • Människor kan mycket väl göra narr av dig, ignorera dem. Om de visste något om konsten att de skulle veta att teckning tar en hel del hårt arbete för att lyckas på det.
 • Visa ditt arbete till andra människor på egen risk, du ska bara presentera ditt arbete för dem du känner som kommer att uppmuntra dig. Be dem att vara ärlig, sedan förbättra med hjälp av återkoppling.