Wki

Hur man gör papper ser gammal

Gamla papper har en mystisk charm. Här finns flera metoder för att göra gemensam papperet framträder konstfullt antika och skadad.

Steg

Hur man gör papper ser gammal. Brygga kaffe eller te (tillval).
Hur man gör papper ser gammal. Brygga kaffe eller te (tillval).

Bakning metod

Plocka ett lösningsmedel. Till åldern dina papper, kan du blöta det i kaffe (mörkare färg), te (medium färg) eller apelsinjuice (ljusfärg), eller en kombination av bryggt te och kaffesump. Om du väljer apelsinjuice, kanske du vill hoppa över nästa step.There är några sätt du kan göra papper ser gammal, även om dess nya fräscha papper. Du kan skriva på det och skicka det till någon långt borta eller var du bor. Överdriv inte en av de åtgärder, eller det kommer inte bli så perfekt. Det kan se ut slags brännas om du överdriva steget med ljuset.

 1. 1
  Brygga kaffe eller te (tillval). För en ljusare lösningsmedel, använd mycket lite kaffe eller doppa en tepåse i en varm mugg vatten några gånger, sedan ta bort. För en fylligare ton, använd fler kaffesump än vanligt eller låt tepåse brant i varmt vatten i fem minuter. Eftersom att göra te och kaffe oftast kräver varmt vatten, låt din lösningsmedel svalna lite innan du använder den på din papper - du inte vill bränna fingrarna.
 2. 2
  Placera papperet på ett bageri eller cookie blad. Kontrollera att papperet får plats inuti arket lätt, utan att gå över kanterna.
 3. 3
  Häll i lösningsmedlet. Börja hälla i ett hörn av plåten, inte direkt över papperet. Bara häll vätska för att göra en liten pool under pappersark, pappret behöver inte vara helt täckt eftersom det kommer att suga upp vätskan under den.
 4. 4
  Värm ugnen. Sätt ugnen för att baka i 200 grader Fahrenheit (90 grader Celsius). Det blir varmt när dina papper sker blötläggning.
 5. 5
  Låt papperet blöt i fem minuter. Tillåt gott om tid för papperet att absorbera pigment från lösningsmedlet. Om du märker några torra fläckar, sked upp en del av vätskan och häll den över papperet.
 6. 6
  Häll av överskott av lösningsmedel. Sätt ett finger ner på papper för att förankra den till bakplåten, sedan luta bladet över diskhon rinna överblivna vätskan. Du kan också försiktigt över papperet till en ren plåt, om du föredrar.
 7. 7
  Ändra papper (tillval). Innan du sätter bakplåten och papper i ugnen, kan du lägga till några detaljer för att göra pappret verkar ännu äldre när det är fuktigt och lätt att manipulera. Riv en tunn, naggad remsa utanför sidan. Eller gräva små hål av papper med nageln, kan du skrynkla dessa små tussar och flytta dem till andra delar av papperet för en krokig, pergament-liknande utseende. Dessutom kan du trycka ner på pappret med något som liknar en gaffel för att lämna avtryck.
 8. 8
  Placera papper och plåten i ugnen. Om du kan, sätta plåten på en mitten ugnen rack.
 9. 9
  Grädda i 5 till 7 minuter. Håll ett öga på pappret som bakar. När du ser kanterna börjar krypa upp, det är klart.
 10. 10
  Ta bort papperet och låt den svalna. Ge papperet 10 till 15 minuter för att svalna innan du försöker skriva på det.

Målning metod

 1. 1
  Brygga te eller kaffe. Om du använder te, spara tepåsen
 2. 2
  Lägg din papperet på en plan yta.
 3. 3
  Måla pappret med vätskan. Om du använder kaffe, doppa en pensel eller ett hörn av mjuk trasa i vätskan och tillämpas i stroke till papperet. Om du bryggt te, smeta tepåsen över papperet och doppa den tillbaka in i kopp te när att åter blöta den. Te kommer att se mer gul, medan kaffe visas mer brun.
 4. 4
  Låt papperet att torka. Låt dina papper sitta på en plan yta för att torka, eller påskynda processen med en hårtork.

Flame metod

 1. 1
  Arbete över ett handfat. Om du av misstag tända pappret i brand, kan du bara släppa den i vasken.
 2. 2
  Tänd ett ljus, eller hitta en tändare. Om du använder en tändare, överväga att ha en andra person hålla lågan medan du hanterar papperet med båda händerna.
 3. 3
  Bränn kanterna. Håll papperet mellan 1/2 tum (1,2 cm) och 1 tum (2,5 cm) över en ljuslåga och flytta den fram och tillbaka. Detta kommer att skapa det mörka utseendet på papper som har funnits under mycket lång tid och skadats av tid och circumstance.WARNING: Inte lägga den länge på en plats med ljuset. Om du tappar papper och det har lågor på det och det är under en matta, det finns en chans att ditt hus kan hamna i brand och det kommer inte vara så bra...
  • Inte faktiskt lägger in papperet i lågan. Tanken är att använda värmen från lågan att brinna pappret sakta, inte att tända papper på elden.
 4. 4
  Om du vill ha små hål i pappret, lägg papperet runt en tum ovanför ljuset och bara hålla den där. När det finns en liten låga på papperet, blåser på den. Ditt resultat bör vara ett litet hål med en bränd kontur.

Elspis metod

 1. 1
  Hitta en bit av ofärgat papper. Om papperet du bränner är vit, kan du hoppa över det här steget. Om du bränner en färgad bit papper, men då behöver du ett vanligt pappersark mellan detta och brännaren. Annars kan färgämnena från färgat papper vidhäfta till brännaren.
 2. 2
  Placera ofärgade papper under andra papper och satte både på elspis.
 3. 3
  Vrid värmen till medium.
 4. 4
  Ta en sked, gaffel eller pinne och tryck på önskade platser som du vill bränna.

Skrynkling och dämpar metod

 1. 1
  Crumple papperet.
 2. 2
  Spritz papper med vätska. Du kan använda vatten, kylt te eller kaffe, eller apelsinjuice.
 3. 3
  Forma papperet. Den fukt kommer att göra att papperet lättare att hantera. Du kan riva av kanterna, ta bort små cirklar med nageln, eller skapa små veck.
 4. 4
  Lägg ut papperet för att torka. Du kan sätta den på en pappershandduk eller bänk, eller använda en hårtork.
 5. 5
  Färdigt.

Tips

 • "Fox" dina papper. Skapa små bruna fläckar eller strimmor som kommit med åren med omedelbar kaffesump, eller genom att använda en pensel för att sätta fläckar av kaffe på din torkade papperet.
 • För att ge skriva utseendet av ålder, skriva med citronsaft. När saft torkar, hålla papperet över en brödrost och det kommer att dyka upp som en urblekt brun i stället för färsk svart.
 • Använd en kombination av metoder. Till exempel kan du skrynkla ihop och dämpa dina papper, låt torka, och sedan bränna kanterna.
 • Om du använder kaffe att göra pappret ser gammal, tillsätt ett par glas rött vin till kaffet. Eftersom ämnet är annorlunda, kommer kaffet vara på de "stora" ytor medan vinet kommer att vara i de "små rynkor". Detta ger en mycket gammal effekt.
 • Öva lågan metoden på en annan pappersark innan du prova det med din goda blad.
 • Spraya dina papper med transparent lack på fullständig torkning för extra finish.
 • Om du vill att dina papper att ha mörkt färgade veck, skrynkla det innan nedsänkning i vätska eller spraya det.
 • Prova en reservoarpenna eller ens ett dopp penna för autentiska utseende skrivande. Öva kalligrafi att göra dina brev ser antika och raffinerad.
 • Lägg gurkmeja till te för att få lite kornig konsistens på papperet.
 • Måla lätt med grönt te eller utspädd gul karamellfärg. Låt det torka.

Varningar

 • Använd föräldrarnas tillsyn när det handlar om öppna lågor, elektriska brännare och ugnar.
 • Låt inte papper blöt för länge, eller det kommer att börja brytas ned.
 • Placera inte papperet för nära en eld, eller det kommer att lysa i brand.
 • Om du använder Blötläggning metod, försök inte att dra några bitar av papper på en gång. Sidorna kommer att hålla ihop. Istället, blöt dina sidor individuellt, med samma te.

Saker du behöver

 • Bakning Metod: dina papper, lösningsmedel (kaffe, te eller apelsinjuice), plåt, ugn.
 • Målning Metod: Lösningsmedel (kaffe eller te), pensel, hörnet av mjuk trasa, eller tepåse.
 • Flame Metod: Stearinljus eller tändare, en diskbänk att jobba över.
 • Elspis Metod: Uncolored pappersark, elspis brännare
 • Skrynkling och dämpning Metod: Lösningsmedel (kaffe, te, apelsinjuice eller vatten), hårtork (tillval)