Wki

Hur man läser ett måttband

Att förstå hur man tar en mätning är viktigt i alla projekt. För att läsa ett måttband, följ denna guide.

Steg

Hur man läser ett måttband. Läs en fjärdedel av en tum.
Hur man läser ett måttband. Läs en fjärdedel av en tum.
 1. 1
  Läs en tum. One-tums varumärken är längre märken som, om avståndet skäl, vanligen nära men inte det stora antalet utseende inches. Om det är svårt att särskilja dessa linjer på den övre halvan av bandet, titta på botten, där linjerna blir extra lång.
 2. 2
  Läs en halv tum. En halv tum märke är centrerad mellan två en-tums varumärken och brukar har längsta eller näst längsta märken på den övre halvan av bandet. Det finns två av dessa per tum.
 3. 3
  Läs en fjärdedel av en tum. Linjer som markerar en fjärdedel av en tum ofta inte kan särskiljas från det åttonde-tums varumärken (förklaras i nästa steg). Det finns fyra av dessa per tum.
 4. 4
  Läs en åttondel av en tum. Linjer som markerar en åttondel av en tum är ofta samma längd som kvarts tum varumärken. Det finns 8 av dessa per tum.
 5. 5
  Läsa en sextonde en tum. Den sextonde-tums märken är oftast de kortaste linjerna på måttbandet. Det finns 16 av dessa per tum.
  • Observera att vissa måttband kommer att markera ned till en trettioandra av en tum, vilket är konventionellt minsta punkt som en tum mäts.
 6. 6
  Mät en längd och markera platsen på bandet.
 7. 7
  Lägg fullständiga och ofullständiga tums segment för att bestämma total längd. Börja med att konstatera huruvida den punkten är förbi en tum märke. Sedan, notera om det är förbi en halv tum märke. Upprepa med en kvarts tum märke, en åttonde-tums märket, och så vidare tills du har bestämt punktens exakta läge. Eftersom du kommer att lägga till och subtrahera bråk som 1/2, 1/16, och så vidare, måste du veta hur du lägger till bråk med skillnad nämnare. Nämnaren är antalet i den nedre halvan av fraktionen (medan täljaren är antalet i den övre halvan). Samtliga fraktioner måste ha samma nämnare för att läggas till eller subtraheras.
  • I exemplet nedan är den röda pricken förbi 2-tum märke, den halv-tum märke, och en åttondels-tum märke. Sedan 2 inches är ett heltal, bara oroa lägga till halv-och åtta-tum. För att lösa för 1/2 tum + 1/8 tum, ger siffrorna en gemensam nämnare - i det här fallet, 8. Detta ger oss 4/8 + 1/8 = 5/8. Således är detta märke hos 2 och 5/8 inches. Du kan också helt enkelt inse att punkten är på en åttonde-tum märke och räkna fem av dessa från vänster till höger för att få 5/8.
  • I exemplet nedan är den röda pricken förbi 2-tum märke, en fjärdedel tum märke, och en sextondel-tum märke. För att lösa för 1/4 + 1/16, använd en gemensam nämnare för 16. Detta gör 16/4 + 1/16 = 5/16. Således är detta märke på 2 och 5/16 inches. Du kan också helt enkelt erkänna att punkten ligger på en av sexton-tum märke och räkna fem av dessa från vänster till höger för att få 5/16.
  • I exemplet nedan är den röda pricken endast en sextondel-tum från 3 inches. Eftersom vi vet att det finns sexton av dessa totalt mellan 2 och 3 inches och att ut prick är en väg från att slutföra dem, kan vi lägga detta i våra huvuden, detta märke är på 2 samt 15/16 inches Du kan också helt enkelt erkänna. att punkten ligger på en av sexton-tum märke och räkna femton av dessa från vänster till höger för att få 15/16 långt.

Tips

 • Detta gäller bara för ett band som mäter med hjälp av vanliga Imperial (fot och tum) enheter. Överväg att använda en metrisk måttband, som vissa säger är mer logisk och lättare att använda. Också överväga att användningen av metriska är inte vanligt att linjära mätningar i områden som använder måttsystem, räknar med att förvirra entreprenörer, hem-förbättring butiksmedarbetare, och andra människor som kan hjälpa dig. Du kan behöva använda en miniräknare och lista omvandlingar som byggmaterial vanligen inte listar båda systemen för mätning.
 • Mest måttband har samma måttenhet på toppen och botten av bandet. Denna guide förutsätter att så är fallet.
 • Med entreprenör måttband, som används för mätning av stora områden, du ofta inte kan få en mätning med bara bandet, eftersom kroppen eller fallet av måttband kommer i vägen. Det är därför dessa organ är noggrant utformade och märkta med en viss bredd. Titta på fallet kroppen för bredden indikatorn. Många är 3 "Att mäta ett rum från ena hörnet till det andra.:
  • Lägga band på golvet och haka fast änden i ett hörn av rummet.
  • Dra ut tejpen längs golvet.
  • När du når det andra hörnet skjuta ändan av bandet fallet i hörnet (rumpan eller baksidan av fodralet har tillplattad för detta ändamål).
  • Ta din mätning från tejpen och sedan lägga till 3 "för hela bredden.
   • Exempel: Mät en plats på väggen. Lägg främre delen av bandet vid startpunkten och förlänga den förrän du når stoppet punkten. Titta på tejpen och se sista numret innan stoppet, till exempel, 17. Efter numret 17, räkna fyra rader, märker att du slutar på den tredje längsta raden. Det skulle göra den totala uppmätta utrymmet 17 och 1/4 inches.

Varningar

 • Detta skulle inte fungera exakt samma för en metrisk måttband. Metriska måttband bygger på ett annat system för mätning.