Wki

Hur man kan förebygga och rengöra mögel på plast duschdraperier

Befria ditt duschdraperi från otäcka mögel och mjöldagg är enkelt, förutsatt att du har tillgång till en tvättmaskin. Prova den här lösningen och din duschdraperi blir pipig ren med liten ansträngning.

Steg

Hur man kan förebygga och rengöra mögel på plast duschdraperier. Ta ditt duschdraperi ut stav.
Hur man kan förebygga och rengöra mögel på plast duschdraperier. Ta ditt duschdraperi ut stav.
 1. 1
  Ta ditt duschdraperi ut stav. Detta görs enkelt genom att haka av fästelement.
 2. 2
  Sätt duschdraperiet i tvättmaskinen med ett par handdukar som behöver tvätt och lägga den vanliga tvättmedel.
 3. 3
  Använd varmt vatten och den vanliga cykeln för att tvätta dina handdukar och duschdraperi.
 4. 4
  Använd inte sköljmedel. Dessa bör inte användas på handdukar ändå eftersom de påverkar absorptionsförmåga.
 5. 5
  Skaka eller dropptorka ditt duschdraperi.
 6. 6
  Rehang din mousserande ren duschdraperi.
 7. 7
  När du dusch lämna din öppna duschdraperi (ej Compact) så att den kan torka utan att ackumulera mögel.
  • Det är bäst att komprimera duschdraperi lite genom att öppna båda ändarna och även flytta ringarna halvvägs mot vardera änden mot mitten. Detta distribuerar mjuka böjar hela duschdraperiet i stället fånga vatten genom stukning eller vika det över sig själv. Inte bara kommer ridån fortfarande fullt exponerad för luft, men luften kommer att vara gratis att sakta cirkulera runt den från sidorna och overhead för att snabbare torka hela interiören i duschutrymmet. Detta fungerar ännu bättre om du lämnar badrumsdörren öppen lite efter en dusch.

Tips

 • Du kan också prova air-det-out dusch krok. den fastnar i sidoväggen och du drapera draperi över, så det låter luft och botten av gardinen inte möglar.
  • Om du vill lägga till lite blekmedel till tvätten, kan du göra det men se till att de andra saker som du sätter in med duschdraperi kan ta blekmedel.
 • Vit vinäger kan användas som ett alternativ till blekmedel. Det kommer att döda mögel och blir lättare för dem med kemisk känslighet.
 • Att vara lite mer än tunga soppåsar, kan grundläggande dusch-gardin liners köpas online för mindre än två dollar vardera. (Köp dem flera på en gång eller med andra objekt för att spara på frakt.) Du kan bara använda dem, helst med S-formad metall krokar istället för snap-slutna metallringar för enkelt byte och eventuellt med ett dekorativt yttre gardin som kommer att stanna relativt torr och mögel-fria, och slänga dem varje månad eller så när de börjar bli mögligt. Detta är mycket praktiskt och förbrukar en försumbar mängd resurser. Antagligen så mycket som några plastflaskor, och mindre än uppvärmning av vatten för att inte-mycket-effektivt tvätta en stor diskett gardin som tenderar att skrynkla ihop och "skydda" sig från såpvatten mycket som det har skyddat ditt golv.
 • Du kan också tvätta plast duschdraperi ensam, utan handdukar om du vill. Det bör inte smälta eller varp på normala inställningar tvättmaskin.
 • Om du sätter ditt duschdraperi i tvätten en gång i månaden kommer du att undvika den otäcka mögliga uppbyggnad.
 • Du kan sätta din duschdraperi i torktumlaren så länge du är mycket noga med att inte lämna den i mer än en minut eller två.