Wki

Hur man identifierar träd på vintern

är en bra tid för att identifiera träd. Skogen är öppen, det finns inga insekter, och i stället för en fläck av vegetation, många träd sticker ut starkt och har en karakteristisk vinter look. Vissa är vintergröna, vissa har gamla baljor, gamla löv, överbliven frukt, ryggar eller jätte knoppar - och ett träd silhouette är betydligt mer synlig utan mantel av bladen.

Obs: De flesta av exemplen i den här artikeln är specifika för USA, men riktlinjerna tillämpas överallt. Lägg gärna till exempel från din egen region genom att redigera den här artikeln.

Steg

Hur man identifierar träd på vintern. Få dina lokala träd.
Hur man identifierar träd på vintern. Få dina lokala träd.
 1. 1
  Få dina lokala träd Det är bra att ha både en allmän regional guide, samt en mer specifik vägledning för ditt område. Du kan aldrig ha tillräckligt fält guider - ju fler bilder du har desto lättare blir det att hitta ett speciellt träd. Fält guider kan erhållas gratis på ditt lokala bibliotek. Begagnade bokhandlar kan vara en annan bra källa, där guider kan köpas på ungefär halva priset. Om du just har börjat, fokusera på att använda mestadels bilder av blad och bark och blommor och frukt för att identifiera träd. Sedan gå vidare till att använda knapparna och teckningar, som är mer tekniska och precisa. Olika guider kan också ge fascinerande anekdotisk information om olika träd.
 2. 2
  Undvik prydnadsväxter, om du är en nybörjare. Allt planteras i en trädgård, gräsmatta, vägkant, park, är ofta en prydnadsväxt. Prydnadsväxter är trädgård sorter av inhemska arter som är olika nog att kasta dig ut och göra precisera en exakt arter mycket svårt. Om du vill lära ditt område prydnadsväxter, det finns många guider för trädgårdsodlare om att plantera och odla träd som kommer att ha tillräckligt många bilder som du bara kan hitta ditt träd. Det finns inte så många olika inhemska träd i ett visst område, och de är lätta att lära sig. Men om du inkluderar staden prydnadsväxter, du pratar upp till tusen träd som planterats från hela världen.
 3. 3
  Gå en promenad, och ta några guider med dig. Om du har tid att sitta vid foten av ett träd som du vill lära dig, och pore över fält guider - great. Identifiering krävs mycket tålamod och koncentration. Det kan ta minst 30 minuter för att studera olika guider innan du har hittat det. Om du inte kan sitta med trädet, ta några bilder och prover hem med dig.
 4. 4
  Fokusera på träd som sticker ut, snarare än att gå metodiskt från träd till träd. Välj ett träd som har minst en, om inte två lätt identifierbara egenskaper - såsom ett blad eller blommor eller frukt. Bark är inte så lätt att gå efter, eller knoppar, eller ärr, eller växtsätt. Bladen är lättast att använda. Börja med en evergreen. Det finns väldigt få infödda vintergröna lövträd i USA Denna magnolia [magnolia grandiflora] med sina stora blanka vintergröna blad i söder är en död giveaway:
 5. 5
  Leta efter överblivna tillväxten upp i grenarna. Den tuliptree med dess enorma vertikala stammen och pappersliknande upprättstående blommor, som förblir hela vintern, är mycket vanligt och lätt att identifiera (de "blommor" är resterna av frukten axeln, faktiskt inte blommar). Det ger trädet en candelabra effekt.
 6. 6
  Leta efter korta taggiga sporre grenar, den säkert tecken på ett plommon, päron eller äpple - en fruktkroppen träd i rosen familjen:
 7. 7
  Lär era familjer, snarare än att isolera Träd efter art. En persika, ett körsbär, ett plommon, en hagtorn, en juneberry, ett päron, är alla i samma familj, med ätliga frukter - rosen. Träd med skida är i, (eller bönor) familj, såsom Silktree, mesquite och gräshoppor. Det finns inte så många olika träd familjer i alla tempererade region i världen - om du kan gruppera dina träd i sina respektive familjer kommer du att bättre kunna förstå dem, och vet deras egenskaper. Bok och ek och är alla i samma familj (bok), och producera ätbara nötter. Cottonwood är verkligen en gigantisk medlem av vide familj, växer bredvid vatten och har djupt fårad bark, precis som andra pilar.
 8. Och tuliptree är i magnolia familjen - Här finns stora pråliga blommor, precis som magnolia, och titta på en jämförelse av frukt:
8
Leta efter mycket märklig bark, såsom vårtliknande stammen av denna hackberry, vanligt längs floden bottnar (även olika sorter kan också hittas på bergstoppar). Hackberries är i alm familjen, och både säd och kött av den oljerika bären är ätbara - de är mycket som godis, och kan finnas kvar på trädet djupt in i vinter i vissa sorter och lokaler: Eller den flagnande peeling bark av denna flod björk:
9
Leta efter något blomning, även mitt i vintern (särskilt i Europeiska Syd), såsom denna silverberry, med sin silver-spräckligt bladverk, blommor och omogna frukter: Röd lönn (Acer rubrum) är vanligtvis det första trädet att blomma under våren - i Europeiska söder som är i februari. De scharlakansröda blommorna sticker ut vackert mot den släta grå bark. Red Maple s kvistar är också röd. Dess röda knappar gör oftast inte varar så långt in i vinter:
10
Leta efter överblivna frukt, eftersom det kan ibland vara långt in på vintern, som på denna prydnadsväxter Crabapple: Eller körsbär på denna laurelcherry, en sydlig inföding, ännu inte mogen:
11
Sök efter träd med gigantiska knoppar, t.ex. upprättstående rack av stora sammetslena knoppar på denna Princess-träd, ett vanligt ogräs träd. . . Det finns också gamla träiga kapslar från förra årets frukt:
12
Leta efter träd fortfarande håller fast vid sina döda blad under vintern, en gemensam vana av bok:
13
Glöm inte barrträd, nästan alltid vintergröna, med lätt identifierbara nålar. . . och ofta håller fast vid sina kottar, såsom de små 1/2 "kottar på denna hemlock:
14
Använd internet, där så är möjligt, för att avsluta identifieringsprocessen. Det finns en otrolig mängd information om olika trädslag på nätet, samt massor av bilder - du ska komma fram till en död visshet om identifieringen av ditt träd på denna punkt. Du hittar också en mängd anekdotiska uppgifter, samt vilka möjliga användningsområden trädet har och några giftiga eller ätbara delar. Alltid korshänvisa och kontrollera från flera källor ätbarhet ett visst träd - gå inte genom ett yttrande ensam. Som sagt, det finns mycket få träd i USA som faktiskt är giftiga, t.ex. buckeyen och idegran.
15
Ta bilder och spara dem i en fil med både etiketten av trädet och tid på året då bilden togs. Ytterst du skapa en egen databas av områdets träd, och bli expert. Det kommer att bli en utmärkt referens källa för dig år efter år, och du kommer att veta dina träd från alla vinklar, i alla livsmiljöer, i alla årstider.
16
Samla prover, och lägg dem i en klippbok. Detta är ett stort projekt för barn, och det sporrar deras intresse för träd.

Tips

 • Träd får lättare att identifiera mer du vet. Den första är den tuffaste. När du får bekväm med identifieringsprocessen, kommer du plocka upp snabbt vad man ska leta efter, och i vilken familj varje träd skulle förmodligen tillhöra. Och när du identifierar ett träd, kommer du att börja se det överallt - det är nu en del av ditt medvetande. Så småningom efter tillräckligt med tid att bläddra igenom fält guider, istället för att se ett träd och sen ser det - du kommer att märka ett träd, och minns att ha sett det någonstans förut, i en av dina guider... ibland namnet kommer att ske till dig spontant.
 • Även träden helt kala blad under vintern, med knappt några uppenbara identifierbara egenskaper, har ofta högar av gamla löv vid deras bas.
 • För att verkligen få dina träd ner, börja använda dem för mat. Allt ekarna har ätliga ekollon (den vita, eller rund-flikig, är bäst, och inte behöver behandling), valnötter, Butternuts, hickories, pekannötter, tall, bok - alla har ätbara nötter. Många träd har ätbara blad, t.ex. bok (när unga - första 2-4 veckorna), och Sourwood, sassafras, lind, och boxelder har blad ätbara hela säsongen. Barr är också ätliga när mycket unga. Många träd har ätliga blommor, såsom svarta gräshoppor och redbud. Såvitt fruktkroppar träd, det finns vilda äpplen överallt, persimmons, papaya, plommon, många arter av vilda körsbär, juneberry, hackberry, mullbär, alligator enbär, farkleberry, höst oliv och mer. Börja beroende på träden, och att vara näring av dem, och du kommer att känna dem intimt.

Varningar

 • Forskning några växter som du planerar att äta för att vara säker på att de anses ätbara innan du dricker. Vissa träd och växter är giftiga, eller kan orsaka allergiska reaktioner.

Saker du behöver

 • Field Guides
 • Förstoringsglas (bra för närbild granskning av knoppar, ärr, blad och blommor)