Wki

Hur man gör nyckelband

Vare sig för dig själv eller som en gåva, nyckelband är ett bra sätt att säkra dina nycklar, mobiltelefon, emblem eller visselpipa. Köpa några hantverk spetsar, gimp, boondoggle eller snodd sladd vid ett hantverk butik och komma igång med detta steg-för-steg guide. Du kan knyta din lina i en krona Sinnet eller en modifierad fläta.

Steg

Hur man gör nyckelband. Börja med två längder av hantverk spets.
Hur man gör nyckelband. Börja med två längder av hantverk spets.

Crown Sinnet metod

 1. 1
  Börja med två längder av hantverk spets. Skär dem så länge du vill, men tänk på att med tjocka hantverk spets, kommer cirka 3 meter (1 m) av farkoster spets ger ca 3 inches (7,6 cm) av snodd. (Tunnare gimp och Boondoggle skosnören kommer att ge mer längd i den slutliga produkten.) Använd två olika färger på först när du lär kronan Sinnet.
 2. 2
  Hitta mitten av varje sträng. För att göra detta, vik spets på mitten tills ändarna är ännu, håll tummen och pekfingret runt centrum.
 3. 3
  Lägg de två centra över varandra, arrangera snören i ett plustecken.
  • Om du vill sätta ett klipp i slutet av din lina för att hålla dina nycklar, glida på botten spets och försiktigt flytta den mot mitten. Det behöver inte vara exakt i centrum just nu - du kan justera den senare.
 4. 4
  Med den nedre spets, fälla ihop två slingor. Hålla ett finger på mitten för hela första sömmen så att de två skosnören stanna där de är, använd den andra handen för att ta en ände av den nedre spets. Rita upp den över centrum, vilket skapar en stor slinga. Ta tag i den andra änden av den nedre spets och göra samma sak. Korsa inte snören som du ritar upp öglorna, se bara till att de båda slinga över fingret som innehav ner i mitten.
 5. 5
  Ta en av ändarna hos den övre spets. Rita den mot mitten.
 6. 6
  Dra i änden av den övre spets genom den andra slingan. Enkelt uttryckt den över toppen av den första slingan den stöter på. Dina två ändar för den övre spets ska nu vara vänd åt samma håll.
 7. 7
  Ta den andra änden av den övre spets. Kontrollera att det är en som du inte bara har dra igenom en ögla och dra den mot mitten.
 8. 8
  Dra i änden av den övre spets genom den andra slingan. Återigen, enkelt uttryckt att det över toppen av den första slingan den stöter på. (Notera att slingan din andra spetsar gick igenom är slingan ditt första spets gick över toppen.)
 9. 9
  Ta bort fingret från mitten och lägg den ovanpå den första sömmen. Använd den för att stadigt centrum medan du spänner sömmen.
 10. 10
  Med andra handen, försiktigt ryck på varje spets i följd för att dra åt sömmen. Du kanske måste gå runt ett par gånger för att få det tätt nog.
 11. 11
  Vänd sömmen över och se till att din krok är på plats. Det bör vara direkt över rutan du just skapade. Fortsätt att dra åt stygnet när du flyttar kroken.
 12. 12
  Börja din nästa knut. Detta kommer att upprepa vad du gjorde för det första inte. Använda samma färg som var den nedersta spets under den första knuten, utarbeta två icke-korsande slingor igen. Med den första änden av den andra spetsar, gå över den första slingan och genom den andra en. Upprepa med den andra änden av den andra spetsar. Bogserbåt ner skosnören åt knuten.
 13. 13
  Upprepa knut tills du får slut på längden.
 14. 14
  Slutför din snodd. Hur du avslutar linan beror på vilket material du använder.
  • Om du använder en tråd-baserat material, såsom hantverk spetsar, skurna ändarna nära snodden och bränna dem med en tändare eller en tändsticka.
  • Om du använder GIMP eller boondoggle material, måste du göra en avslutande "stygn." Lossa öglorna på din sista maskan lite först. Ta en av dina trådar och dra det genom öglan i den andra tråden i samma färg. Gå under samma färg på tråden samt olikfärgade tråd under det. Dra din tråd upp genom mitten av snodden. Gör detta för alla fyra trådar och dra varje sträng hårt när de är alla igenom. Trimma strängarna så länge du vill ha dem.

Modifierad fläta metod

 1. 1
  Skär två längder av sladd. Båda trådarna ska vara 3 till 4 fot (1 till 1,2 m) lång.
 2. 2
  Trä båda sladdar genom snodd kroken. Rita kroken fram till mitten genom att fördubbla linorna över tills ändarna laguppställningen.
 3. 3
  Att hålla kroken stadigt, försöker hålla kroken med hjälp av ett häftstift på väggen eller en plan yta som ett bord eller försöka klämma snodd mellan knäna. Detta kommer att hjälpa dig att upprätthålla en stram spänning medan du fläta. Eller, har en vän håll det för dig.
 4. 4
  Separera dina fyra sladdar i tre sektioner. De två kablarna i mitten blir ett avsnitt, och varje extern sladd kommer att räknas som en sektion. Dessa avsnitt kommer att ändras när du fläta.
 5. 5
  Ta höger sladden och flytta den under mittsektionen, sedan över den vänstra sladden.
 6. 6
  Ta längst till vänster sladden och flytta den i mittsektionen, sedan över den högra sladden.
 7. 7
  Upprepa steg 5 och 6 tills du får slut på sladden.
 8. 8
  Vid slutet, knyt en knut så nära som möjligt till din fläta. (Se videon nedan för mer hjälp med den modifierade flätan.)

Tips

 • Håll en tät spänning. Ditt arbete kommer att se mer skarpa och snyggt om du gör.
 • Även om det skulle kunna riva, inte vara så rädd för att dra åt hårt. Snodden strängen är extremt svårt att riva, och är mycket stark.
 • Kontrollera att sömmen ser rätt innan du fortsätter. Du kan ta ut en söm och göra om det om du behöver.
 • Om noterade, värma varmt vatten över spisen och satte snöre i vattnet. Använd föräldrarnas vägledning.

Varningar

 • Var försiktig om du använder en tändare för att avsluta din krona Sinnet.

Saker du behöver

 • Nödstoppslina, hantverk spetsar, gimp eller Boondoggle strängar.
 • Sax
 • Måttband (tillval)
 • Lanyard krok (frivilligt, om du vill hänga den på något)
 • Lättare (tillval)