Wki

Hur man gör Chainmail

Chainmail (aka: chainmaille, ringbrynja, kedja maille, maille eller mail) består av ett mönster (kallas en väv) av överlappande ringar. Eftersom det tenderar att sprida kraften av en skarpa vapen (svärd eller yxa, till exempel) över ett större område, var chainmail historiskt använts som rustning (se varningar nedan). Idag kan det användas för kostymering, återskapande, eller i, bälten, eller andra dekorativa bitar. Fin chainmail används fortfarande för kostymer som motstår haj biter. Klicka på en bild för att förstora den.

Steg

Hur man gör Chainmail. Välj en väv som du gillar.
Hur man gör Chainmail. Välj en väv som du gillar.
 1. 1
  Välj en väv som du gillar. I denna artikel beskrivs en metod för att väva den europeiska 4-i-en väv, en vanlig och allmänt använda väva. Väven har fått sitt namn från det faktum att varje icke-kantring har fyra andra ringar som är anslutna till den. Se externa länkar sektionen (källor och citeringar) för många fler idéer om vävning metoder och väver.
 2. 2
  Välj ditt material. Bestäm om du ska göra dina egna ringsignaler från tråd eller köp ringar. Ringar är tillgängliga i en mängd olika kombinationer av innerdiametrar (avståndet mellan de inre kanterna av ringen (förkortat ID)) och mätare (trådtjocklek, eller tråddiameter (förkortat WD)). Förhållandet mellan dessa två siffror, med hjälp av formeln ID / WD, är proportionerna (förkortat AR). Större ringar kommer att täcka ett område med färre ringar och mindre vikt, men strukturen blir grövre, oavsett AR. Ringar med en större AR kommer inte att vara lika stark som mindre AR ringar av samma material, oavsett vilket material. Tråd av en tjockare mätare kommer att bli mer hållbara, men också väga mer och vara svårare att arbeta med.
 3. 3
  Välj en design som du gillar. Om du precis har börjat, börja med något ganska litet och enkelt tills du får kläm på det. En fullständig chainmail skjorta har tusentals ringar i den och kan väga mer än 30 pounds. Försök istället ett armband, bälte, nyckelring, eller andra mindre, enklare design.
 4. 4
  Linda tråden (om du börjar med tråd) ordentligt runt en metallstång. Stålstänger kan köpas från järnaffärer, och de flesta byggvaruhus. Du kan också använda en stjärnskruvmejsel skaft eller andra långa, runda metallföremål du kanske har om kring. Träpinnar och pennor rekommenderas inte eftersom de krafter som samtidigt ringlande din tråd kommer att komprimera träet och ge dig ringar av olika storlek. Du kan behöva kontrollera en eller båda ändarna med en tång. Sikta på ens, konsekventa loopar och försöker undvika att sätta snäva veck i tråden. Om tråden kom i en spole eller rulle, vind med krökningen att tråden redan har. Försök också att hålla "spring" så tätt tillsammans som möjligt. Ju mer åtskilda ringarna, desto längre ringarna blir faktiskt.
 5. 5
  Skär ringarna (om du började med tråd). Det är särskilt viktigt att ögonskydd för detta steg, eftersom ringarna kan gå flyga. Sträva mot full, 360 º ringar, jämnt snitt. Klippning på en liten diagonal kommer att bidra till att uppnå en tät förslutning utan mellanrum. Om du vill ha en plattare, renare snitt, kan du sätta spolen i ett skruvstäd (helst med stången fortfarande inuti) och skär den med en bågfil. Att göra detta eliminerar de skarpa punkter i ändarna på ringen som kan fastna på kläder och hud.
 6. 6
  Stäng fyra ringar, med en tång. Trä alla fyra på en femte ring (visas här i rött) och stäng den femte ringen.
 7. 7
  Ordna de fem ringarna som visas, med två över och två under. Det ser besvärligt just nu eftersom resten av mönstret är inte runt det för att jämna ut saker.
 8. 8
  Stäng två ringar. Länka både till en annan ring (även röda), men stäng inte den röda ringen ännu.
 9. 9
  Loop den röda ringen genom båda de nedre två ringar, såsom visas, från botten till toppen. Ordna de två nedersta ringarna så att de är i mönstret.
 10. 10
  Upprepa steg 8 och 9 tills du har en remsa som är den längd du vill ha.
 11. 11
  Placera två slutna ringar på en tredje ring (visas här i blått).
 12. 12
  Börja bygga nästa rad. Passera den blå ringen genom de översta två guldringar från första raden. Var noga med att den hamnar orienterade på samma sätt som den röda ringen intill den.
 13. 13
  Placera en sluten ring på en annan ring (blå).
 14. 14
  Lägg det i mönstret, som förbinder denna blå ringen genom tre andra ringar.
 15. 15
  Upprepa steg 13 och 14 för att bygga resten av raden.
 16. 16
  Upprepa steg 11 till 15 för att lägga till varje ny rad tills arb är lika stor som du vill.
 17. 17
  Nu börja göra ett andra stycke, upprepa steg 11 till 15 för att göra det igen.

Tips

 • Det kan vara nyttigt att slå ned chainmail med garnet på ett tunt underlag (eller något liknande arrangemang) för att bibehålla formen samt göra mönstret tydligare.
 • Vissa maille väver kan vara mycket lättare att konstruera när de hänger från en sträng, tråd, eller stång. Det kan betyda skillnaden mellan framgång och misslyckande, särskilt för en novis Mailler.
 • Läs om bildförhållande (förkortat AR) som det gäller att mailling. Det kommer att göra konstruktion och planering av dina projekt mycket lättare.
 • Matcha dina tång till ditt material. Tången du skulle använda på tung gauge rostfritt stål kommer inte att vara samma tång du använder på finmaskig silver.
 • Helt stänga alla ringar för att ge pjäsen en jämn, klar utseende och hindra det från att fånga hår. För att öppna och stänga ringar, vrid ändarna på ringen ifrån varandra. Dra inte slutar genast från varandra, eftersom du inte kommer att få ringen att vara rund igen. Beroende på material kan du behöva stänga ringen förbi slutliga position du vill, och sedan ta det tillbaka.
 • Material för ringarna är inte begränsade till vanligt järn eller stål. Du kan också få ringar i galvaniserat stål, rostfritt stål, aluminium, titan, iconel, niob, silver, guld och gummi. Du kan också få ringar i olika färger och skapa många olika inläggningar med dem.
  • En enkel källa av tråd för att komma igång är galgar. De är ganska lätta att böja. Nackdelen är att du måste skära dina egna ringar och resultatet är inte särskilt stark.
  • En annan enkel (men inte så lätt) källa för tråden är att gå till en järnaffär och gå in i Fäktning avsnittet och köpa en spole av tråd i elstängsel, denna typ av tråd är vanligtvis tillgängligt mycket billigt.
  • Försök craft wire eller tung gauge, enkel sträng elektrisk tråd.
 • Titta runt för projekt som andra har gjort för att få inspiration. Var medveten dock, att medan imitation kan vara den ärligaste formen av smicker, ge kredit äras. Om du gör något baserat på någon annans post, se till att du ger den personen kredit som din inspiration.
 • Försök Chainmail smycken för en ovanlig och elegant pjäs som du kan bära för alla tillfällen.
  • När du väljer tråd för smycken ändamål, kommer mindre tråd bättre accepteras av allmänheten. 18 gauge ned till 20 eller 22 gauge är vanligt. 24 gauge och mindre tråd börjar komma in ringar där du kan behöva förstoringen att arbeta dem väl. 16 gauge och upp tenderar att producera tjockare, mer skrymmande stycken som har begränsad överklagande.

Varningar

 • Om du planerar att använda chainmail för fäktning istället för mode, kostym, eller dekoration, se till att den är tillräckligt stark för vad du tänker göra. Två metoder som fungerar ganska bra är svetsning varje ring avstängning och nitning ringarna stänger (som gjordes på historiska chainmail). Maille med ringar som inte är svetsade eller nitade stängs, eller ringar gjorda av aluminium (gemensamt för kostym maille eftersom det är lättare) ger inte tillräckligt skydd från tidstypiska vapen. Inse att även de bästa chainmaille bara vänder en snabbrörlig skarpt svärd i en snabbrörlig metall bat: du kommer inte skivas öppna, men det kommer inte att hindra dig från blåmärken och / eller bryta ben.
 • Chainmaille smycken eller överstycken kan bli intrasslad i håret. Du kanske vill överväga att slipa ring kanter för special bitar och se ringarna passar smidigt med några luckor i fogarna. Om du gör ett stort projekt, tumlande alla dina ringar på en gång är en mycket mer effektiv användning av din tid än att slipa var och en för sig. En scarf eller vadderat tyg huvudbonad bärs under ringbrynja kan hålla överstycken från skadlig hår eller hårbotten.
 • Vissa metaller kan avge en osmaklig lukt (dvs galvaniserat stål), missfärgas huden, eller bli anfrätt av en persons kropp kemi. Koppar och aluminium är kända för missfärgning hud, grönt och svart resp.
 • Klipp trådändar kan vara vassa. Handtag ringarna försiktigt och ögonskydd. Förvara lösa ringar i en robust behållare med ett lock.
 • Vassa kanter ringar är ganska hårt på tyget, och vissa metaller kan orsaka grå eller väldigt mörk grå avlagringar på tyg. Bära särskilda underkläder för tung eller slitstarkt material.
 • Det är viktigt att notera att de anvisningar som ges här detalj konstruktionen av hopförda maille, som är maille där ändarna av ringarna är bara intryckt (butted) mot varandra. Tillräcklig kraft kan och kommer att sprida ändar anliggande ringar isär, skada maille och möjligen vad som finns bakom den. Historisk rustning gjordes av nitade länkar, en mycket mer komplicerad och tidskrävande konstruktion metod, men en metod som säkrat ändarna av ringarna till varandra. Varken metod, dock producerar maille som är skottsäker.

Saker du behöver

 • En arbetsyta. Företrädesvis plan och väl upplysta.
 • Två par tänger. Tänderna (räfflorna på käftarna) på många vanliga tänger kan skada metallfinish av dina ringar, speciellt på mindre tråd och / eller mjukare material. För känsliga (relativt sett) ringmaterial, leta efter tandlösa tång, eller ens pincett om du arbetar med mycket liten tråd. Du kan också titta runt för tång käken omslag. Ett billigt alternativ till plier käken täcker är plastslang rätt spårvidd, glider slangen över ändarna på dina tänger. Tången måste vara stark nog att böja metall du använder och fint nog att hantera ringen storlek du väljer.
 • Rings. Välj storlek och mäta passar ditt syfte och överväga det material och finish. Vill du färg? Låg vikt? Korrosionsbeständighet? Smycken eller rustning? Vill du köpa färdigskurna ringar eller gör din egen? Om du gör dina egna ringsignaler, behöver du även följande för att göra dina ringar:
  • Wire. Finns i alla typer av material och alla typer av storlekar från alla typer av källor. Kontrollera dina lokala järnaffärer, gårdsbutiker leverans, svetsning butiker leverans, butiker hantverk och även hantverk och hårdvara i din lokala affär.
  • En metallstång eller dorn bör användas för att spolen din tråd till en fjäder form. Trä dymlingar rekommenderas inte på grund av det faktum att de har en tendens att komprimera när den används för att linda tråd runt resulterar i ringar av ojämn storlek. Inte riktigt kritiskt om du bara leker, men bör undvikas för seriöst arbete. Träpinnar är också svagare än metallstänger, så är mer mottagliga för att bryta i ringlande stress.
  • Ett sätt att minska din lindad tråd. Sidavbitare, luftfart / tenn klipper, spola fräsar, nagelklippare, fräsar bult, Hacksaws, juvelerare sågar, coping sågar, roterande verktyg (Dremel) med klippskivorna och stickning sågar finns ett par olika verktyg / metoder för att skära rullar i ringar. Vissa tång har en tråd skärande verktyg byggt rätt i. Var medveten om att olika skärverktyg lämnar olika styckningsdelar är nedskärningar där de två ändarna av kabeln är spetsiga, som, när den är stängd, lämnar små hack i din ring Pinch styckningsdelar:.> <. Semi-flush nedskärningar har en platt ände och en spetsig ände och har något mindre hack jämfört med klämma skära tråd:.> | Shear nedskärningar lämnar en ganska jämn, vinklade skär, men kan deformera dina ringar aning: / / Flush nedskärningar i allmänhet. nedskärningar kvar av någon sorts sågning metod, är i allmänhet helt parallella, och sänker din faktiska ringdiameter av bredden på kniven: | |.