Wki

Hur man gör ett papper fotboll

Du kanske inte kan spela fotboll på kontoret eller i klassrummet, men du kan nog komma undan med att leka med den triangulära formen som har kommit att bli känd som en pappers-fotboll. Du kan göra ett papper fotboll direkt från skrivbordet på bara en minut - även om du inte har en sax. Om du vill veta hur, bara att följa dessa steg.

Steg

Hur man gör ett papper fotboll. Hitta en 8 ½ "med 11" papper.
Hur man gör ett papper fotboll. Hitta en 8 ½ "med 11" papper.
 1. 1
  Hitta en 8 ½ "med 11" papper. Du kan riva ut en bit av vanligt papper från din bärbara dator, eller använda ett papper från skrivaren. Detta är den perfekta storleken för papper för papper fotboll, men om papperet är lite mindre eller större, kommer att fungera alldeles utmärkt också. Bärbar eller skrivarpapper kommer att fungera bättre än tjockare papper eller kraftigare papper eftersom det blir lättare att vika, och eftersom det kommer lättare och lättare att använda i ett spel av papper fotboll.
  • Använd ett nytt papper så fotbollen ser trevligt. Detta kommer också att göra det lättare för dig att dekorera det senare om du vill.
 2. 2
  Vik papperet på längden. Vik ena sidan av papperet över till andra sidan, falsning endera den högra sidan av papperet till vänster, eller den vänstra sidan av papperet till höger. Se till att kanterna på papperet matcha upp så att du skapar en snygg vertikal veck längs mitten av papperet.
  • Nyp globlinjen med tummen och pekfingret och köra dem längs globlinjen för att göra den mer fast.
  • För att göra veck ännu mer fast, kan du vika upp de två halvorna, vända på papperet och vik dem igen, så att du har skapat ett definierat veck längs båda sidorna av papperet.
  • Vik pappret efter du har viks den och säkras globlinjen.
 3. 3
  Skär eller riv arket längs den vertikala veck. Använd en sax för att klippa längs den vertikala veck, eller bara dra försiktigt de två halvorna av papperet varandra längs globlinjen, använder händerna för att skjuta de två halvorna i motsatta riktningar. Detta kommer att skapa två höga remsor av papper som är 4,25 "bred och 11" lång.
  • Du behöver bara använda en remsa för att skapa ett papper fotboll - om du vill, kan du använda den andra för att skapa en annan fotboll senare.
 4. 4
  Vik en av remsorna på längden. Detta kommer att skapa en pappersremsa som är hälften så stor och dubbelt så tjock. Placera hälften vertikalt framför dig.
 5. 5
  Vik det nedre vänstra hörnet mot den motsatta kanten av papperet för att bilda en triangel. Den högra sidan av triangeln bör ställa upp med den högra sidan av den vertikala remsan. Den övre kanten av triangeln ska vara parallell med den övre kanten - bredden - på papperet. Detta kommer i huvudsak att skapa en rätvinklig triangel, med rätt vinkel i triangel på upp till höger.
 6. 6
  Vänd triangeln över dess ovansida. Detta kommer att skapa en annan, tjockare triangel.
 7. 7
  Fortsätt fällbara trianglar upp papperet tills du har nått toppen. När du blir ett proffs på att skapa papper trianglar, kommer du att kunna skapa många trianglar av nästan lika långa.
 8. 8
  Ångra den senaste veck i pappret och vik det till en triangel. Vik det övre hörnet ner så att de två punkter möts, vilket skapar två trianglar. Oroa dig inte om det inte är en perfekt triangel - det krävs övning för att få det rätt.
 9. 9
  Trim ungefär en tum från den högra punkt i triangeln. Du kan också riva av extra papper eller ens lämna den på plats, ta extra försiktig när du stoppa in den i.
 10. 10
  Stoppa den återstående papper i fickan som skapas av den första triangeln.
 11. 11
  Släta ut papperet fotboll. Jämna ner triangeln tills du har en platt papper fotboll. Nu när det är klart, kan du börja vara en mästare papper fotbollsspelare.
 12. 12
  Dekorera pappret fotboll (tillval). Om du vill ge dina papper fotboll en personlig touch, använd en markör eller penna för att rita stygn märken och andra utmärkande drag för en fotboll på den.

Tips

 • Du kan upprepa processen för en andra fotboll så du får två fotbollar per pappersark genom att använda den andra halvan.
 • Inte flick papperet fotboll på andra människors ögon.
 • Du kan också göra en tjockare fotboll genom att vika papper framför i stället för att riva det. Du kommer bara att få en fotboll per pappersark.

Saker du behöver

 • Papper
 • Sax eller pappersskäraren (tillval)
 • Ögonskydd (tillval)